از آنجا که نام مؤسسه آموزشیام که از مؤسسات آموزشی معتبر کشور نیز محسوب میشود، در فهرست دانشگاههای سامانه ثبتنام این بنکارت نبود، چند روزی صبر کردم تا بنا به آنچه که روی سایت ثبتنام اعلام شده، نام موسسه در فهرست سامانه قرار گیرد تا بتوانم در سامانه ثبتنام کنم. اما در نخستین روز اردیبهشت سامانه از اتمام ظرفیت خبر داد تا من مانند هزاران هزار دانشجوی دیگر برای توجیه خود از جا ماندن از غافله دارندگان بنکارت، از خود بپرسم مگر 40 هزار تومان چه دردی از من دانشجو دوا میکند که بخواهم برایش حسرت به دل بمانم؟ نهایتا بتوان با آن یک یا دو کتاب خرید.
موجودی این کارتها 80 هزار تومان است که 40 هزار تومان آن بهعنوان یارانه کتاب توسط معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و 40 هزار تومان دیگرش نیز توسط شخص دریافتکننده کارت به صورت اینترنتی پرداخت میشود.
به هر حال، ما که اقبال قرار گرفتن در میان آن 250 هزار نفری را نداشتیم که مسئولان نمایشگاه کتاب پیشبینی میکردند بنکارت دریافت میکنند، گرانی کتاب را بهانه کردیم تا غم سهم نداشتن از ده میلیارد تومان یارانهای را فراموش کنیم که همان مسئولان ادعا میکنند به دانشجویان اختصاص دادهاند.
اما جالبتر از همه بازار داغ خرید فروش همین بنکارتها در این ایام است. در راسته کتابفروشان به راحتی میتوانید این کارتها را با قیمت کمتری آب کنید. حالا 60 هزار تومان، 70 هزار تومان، بستگی به کرم و حال خریدارش دارد.
داغی این بازار به فضای مجازی هم رسوخ پیدا کرده و در یکی از سایتهای اینترنتی مشهور کاربران اعلام میکنند که «بن کتاب شما را به بالاترین قیمت خریداریم!» عبارت «خرید و فروش بنکارت کتاب» را در اینترنت جستجو کنید تا خود به دیده ببینید که میگویند شنیدن کی بود مانند دیدن.
کمیل انتظاری - گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد