علی رشیدی پور یک محقق دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه اعتیاد به مرفین سبب مرگ سلول های عصبی مغز در ساختار حیاتی موثر در یادگیری و حافظه و اختلالات شناختی و رفتاری می شود، گفت: فعالیت های فیزیکی، اثرات مثبتی بر فعالیت های مغزی، به ویژه فعالیت های شناختی دارند.
وی افزود: برای به یقین رسیدن تاثیر فعالیت های ورزشی بر روی ترک اعتیاد، تحقیقات خود را در آزمایشگاه «در اشل تزریقی» بر روی موش که مدلی نزدیک به انسان است، انجام دادیم.
رشیدی پور اظهار داشت: از این رو اثرات ورزش های ارادی «دویدن اختیاری» و ورزش غیرارادی «دویدن بر روی تردمیل» روی علائم قطع خودبه خودی، اختلالات شناختی و تغییرات پروتئین های درگیر در مرگ سلولی در موش های نر وابسته به مرفین را مورد بررسی قرار دادیم.
این محقق گفت: این مطالعات نشان داد که ورزش ارادی و اجباری کوتاه مدت و ملایم برای مدت ۱۰ روز قادر است اختلالات شناختی شامل حافظه فضایی و حافظه ترس را در موش های وابسته به مرفین اصلاح کرده و علایم ناشی از قطع مرفین را مهار کند.
رشیدی پور افزود: معمولا برای ترک افراد وابسته به مرفین، از دارودرمانی استفاده می شود که دارو، فعالیت مغزی فرد را در سطح پایینی نگه می دارد، از این رو دارو درمانی باید به همراه فعالیت های فیزیکی باشد تا ترک اعتیاد به صورت مناسبی اثربخش باشد.
وی با بیان اینکه ترک اعتیاد با ورزش به شکل پذیری مغز تاثیر می گذارد، اظهار داشت:مدل فعالیت های ورزشی لایت و خفیف می تواند به همراه دارو درمانی اثر گذاری بیشتری بر روی درمان اعتیاد بگذارد بنابراین فعالیت فیزیکی ملایم و لایت می تواند به عنوان یک روش غیر دارویی و سودمند برای اختلالات شناختی- رفتاری و مغزی در افراد معتاد استفاده شود.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد