به گزارش جامجم، چند روز پیش گزارشهای مردمی در اختیار کارآگاهان اداره پلیس امنیت غرب استان تهران قرارگرفت مبنی بر این که زنان و دختران جوانی همه روزه به خانه زوجی در رفت و آمد هستند و مرد میانسال با نوشتن نسخههایی برایشان از آنها کلاهبرداری میکند.
ماموران با دریافت این خبر، به خانه مرد رمال در یکی از محلههای شهر اندیشه اعزام شده و آنجا را زیر نظر گرفتند. آنها همزمان با شروع تحقیقات مشاهده کردند افراد متعددی به خانه زوج مورد نظر در رفت و آمد هستند و گفتههای همسایهها صحت دارد.
کارآگاهان موضوع را به بازپرس اسماعیل برجسته گزارش دادند و با هماهنگی قضایی برای دستگیری مرد رمال وارد عمل شدند.
متهم دستگیر شد و ماموران در بازرسی از خانه او، تعداد زیادی نسخههای خوشبختی را که وی برای مشتریانش نوشته بود همراه وسایل رمالی از جمله چند کتاب، نعل اسب و مهرههای مختلف کشف کردند.
همزمان با شروع تحقیقات، متهم بازجویی شد و اظهارات متناقضی را بیان کرد تا این که دو روز پیش راز کلاهبرداری سریالی از زنان و دختران جوان را فاش کرد و گفت: یک سال پیش که در یک شرکت کار میکردم، بهدلیل تعدیل نیرو بیکار شدم و کار مناسبی پیدا نکردم. بنابراین به پیشنهاد یکی از دوستانم تصمیم گرفتم از طریق رمالی و فریب دادن مردم از آنها کلاهبرداری کنم. یک ماه نزد یک رمال حرفهای آموزش دیدم و بعد از آن کارم را شروع کردم.
مرد رمال ادامه داد: همسرم نقش منشی و جذب مشتری را برایم داشت و من برای آنها نسخه های رمالی از جمله خوشبخت شدن در زندگی، پولدار شدن، گریه و بیقراری نکردن کودکان و درمان آنها، افزایش مهر و محبت میان زوجها و بختگشایی دختران جوان را مینوشتم. روی کاغذ شعر یا متنهای بیمحتوا مینوشتم و از آنها میخواستم دستنوشتهها را بدون اینکه باز کنند در مکانی دفن کنند یا بسوزانند.
سپس با این ترفند فریبشان داده و از آنها مبلغی از 30 هزار تا یک میلیون تومان میگرفتم. تاکنون یکصد نفر را طی چند ماه گذشته با این ترفند به دام انداختهام و از آنها کلاهبرداری کردهام. بیشتر مراجعهکنندگان دختران دم بخت بودند که به بهانه بختگشایی از آنها کلاهبرداری میکردم.
متهم با دستور قضایی روانه زندان شد.
هشدار کارشناس
دکتر مصطفی اجتهادی، جامعهشناس میگوید: نگرانیهای کاری، خانوادگی، اجتماعی و عدم اعتماد به نفس، فرد ضعیف را دچار اضطراب و استرس میکند، به گونهای که سعی میکند نزد رمال یا فالگیری برود که فقط با حرفهای یاوه، اعصاب او را تسکین دهد و چون این شیادان تا حدودی موقعیت روانشناختی افراد را درک میکنند، از شرایط خود سوءاستفاده کرده و به اصطلاح خودشان برای درماندگان نسخه میپیچند و پولهای هنگفتی به جیب میزنند.
در این میان نهتنها عامه مردم، حتی بسیاری از دارندگان مدارک و مدارج دانشگاهی نیز به فالگیرها مراجعه میکنند. عامل اصلی اقبال افراد تحصیلکرده به این قبیل روشها، ناتوانی در حل مساله است که این ناتوانی ناشی از کمسوادی افراد نیست، بلکه به آگاهیهای اجتماعی و نیز میزان شناخت آنها از دین بازمیگردد، ضمن اینکه این افراد با وجود مقاومتی که در مقابل خرافهگرایی بروز میدهند در پس ذهن خود نوعی پذیرش کمرنگ نسبت به دعانویسی و رمالی دارند که این امر شاید ناشی از گرایشهای فطری انسان به متافیزیک باشد.
مراجعان به رمالها را میتوان به دو گروه طبقهبندی کرد؛ گروه نخست افرادی هستند که روشهای علمی و منطقی کمکی به حل مشکل آنها نکرده و به همین دلیل دچار استیصال شدهاند و آخرین راهحل و شاید تنها راه پیموده نشده در نظر این افراد دعانویسی و رمالی است و گروه دوم نیز افرادی هستند که به روشهای نوین اعتقاد نداشته و با مشاهده برخی موارد اتفاقی، روشهای سنتی را اثرگذارتر میدانند، در نتیجه اولین اقدام این افراد برای حل مشکل مراجعه به دعانویس و رمال است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم