«آندرئاس لوبیتس» کمک خلبان 28 ساله این هواپیما بود که بنا به گفته دادستانی فرانسه، با قفل کردن در کابین و اجازه ورود ندادن به خلبان هواپیما که برای دستشویی به بیرون از کابین رفته بود، هواپیما را عمدا ساقط کرده و مجموعا 150 نفر را به کشتن داده است.
شواهد به دست آمده از مکالمات ضبط شده در کابین خلبان پرواز خط هوایی «جرمن وینگز» که روز سه شنبه در فرانسه سقوط کرد نشان می دهد یکی از دو خلبان، دقایقی پیش از سقوط کابین را ترک کرده و پس از آن به دلیل بسته بودن در نتوانسته به کابین بازگردد.
دادستانی فرانسه می گوید هیچ شکی باقی نمانده که لوبیتس کنترل هواپیما را در دست داشته و آن را ساقط کرده است.
هنوز هیچ انگیزه ای برای این کار کمک خلبان هواپیما که از بارسلون اسپانیا راهی دوسلدورف آلمان بود، گزارش نشده است.
در این میان خبرگزاری رویترز روز پنج شنبه از قول دادستانی آلمان گزارش داد که پلیس این کشور خانه کمک خلبان در شهر دوسلدورف را تفتیش کرده است.
با این حال دادستان های فرانسه و آلمان می گویند که هیچ شاهدی دال بر اینکه ساقط شدن هواپیما در روز سه شنبه یک حمله تروریستی بوده، وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، آشنایان لوبیتس می گویند که هیچ نشانه ای از تمایل وی به آزار رسانی سراغ نداشته اند.
دادستانی شهر مارسی فرانسه نیز گفته است که انگیزه کمک خلبان فعلا برای ما درک نکردنی است اما به نظر می رسد که وی قصد منهدم کردن هواپیما را داشته است.
«او دادطلبانه اجازه داده است که ارتفاع پرواز پایین بیاید، هیچ دلیلی برای این موضوع نیست، او دلیلی نداشت که از بازگشت خلبان به کابین ممانعت کند، او هیچ دلیلی نداشت که به هشدار کنترل هواپیما درباره کم شدن ارتفاع پرواز پاسخ ندهد».
وی افزود: از اطلاعات به دست آمده از جعبه سیاه هواپیما واضح است که خلبان تلاش کرده است که با زور وارد کابین شود، شما می توانید ضربات محکم وی برای باز کردن در را بشنوید.
او همچنین گفت که بسیاری از سرنشینان هواپیما تا لحظه سقوط از ماجرا بی خبر بوده اند.
«کارستن اسپور» مدیر اجرایی شرکت هواپیمایی لوفت هانزا که مالکیت این هواپیما را داشته است نیز می گوید که وی خدمه های هواپیما را با دقت انتخاب می کند و از لحاظ روانی آن ها را مورد بررسی قرار می دهد.
به گفته وی، موضوع رعایت قوانین امنیتی و سخت گیری ها نیست، استانداردهای این شرکت فوق العاده بالا است.
رویترز می نویسد که هم اکنون تمرکز بر روی انگیزه کمک خلبان است که دو سال قبل وارد این شغل شده و تجربه 630 ساعت پرواز داشته است، در حالی که خلبان هواپیما تجربه 6 هزار ساعت پرواز داشته است.
دادستانی مارسی می گوید که سوءقصد نمی تواند نام مناسبی بر این اقدام کمک خلبان باشد، چون زمانی که شما مسئولیت مرگ صد نفر یا بیشتر را در اختیار دارید، این کلمه به چنین اقدامی اطلاق نمی شود.
وی افزود: خانواده کمک خلبان وارد فرانسه شده اند تا به کشته شدگان ادای احترام کنند، اما آن ها از دیگر افراد جدا نگه داشته شده اند.
یکی از آشنایان همکار کمک خلبان گفته است که وی واقعا حرفی برای توضیح این حادثه پیدا نمی کند، «وی آدمی شوخ و در بسیاری از مواقع ساکت بود».
آخرین عکسی که از لوبیتس در صفحه فیس بوکش گذاشته شده است نیز وی را نشان می دهد که لبخند زنان در کنار پل دروازه طلایی سان سانفرانسیسکو ایستاده است.
دادستانی مارسی همچنین گفت که مکالمات کمک خلبان با خلبان، قبل از اینکه خلبان هواپیما از کابین خارج شود نیز طبیعی بوده است با این حال هنوز جستجو ها برای پیدا کردن دومین جعبه سیاه هواپیما ادامه دارد.
پس از وقایع 11 سپتامبر 2001 ، در کابین خلبان ها در همه هواپیماها فقط از داخل قفل می شود و از بیرون تنها می توان با یک کد دیجیتالی در را باز کرد اما همین کد را هم می توان از داخل کابین از کار انداخت.
کارشناسان تحقیق تصادفات هوایی فرانسه می گویند آن ها نوار مکالمات و صداهای کابین خلبان را تا پیش از سقوط هواپیما استخراج کرده اند.
بر اساس این نوار، صدای نفس های منظم کمک خلبان که در را به روی خلبان باز نمی کند تا آخرین لحظه پیش از سقوط هواپیما شنیده می شود.
در میان 148 سرنشینان این هواپیما که در این حادثه هوایی در جنوب فرانسه جان باختند، دو خبرنگار ورزشی نویس ایرانی به نام های حسین جوادی و میلاد حجت الاسلامی نیز حضور داشتند.
آنها که برای پوشش رسانه ای بازی تیم های بارسلونا و رئال مادرید به اسپانیا رفته بودند، با این هواپیمای شرکت آلمانی از بارسلون به دوسلدورف باز می گشتند تا از آلمان راهی اتریش شده و مسابقه تیم ملی ایران مقابل شیلی که پنجشنبه شب برگزار شد را پوشش دهند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت