به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرضیه افخم در ادامه نشست خبری افزود: نشست معاونان وزیران امور خارجه ایران و کشورهای ۱+۵ فردا در سوئیس برگزار می شود، این نشست فرصتی است تا همه گروههای مذاکرهکننده درباره موضوعات باقیمانده گفتگو و آخرین روندها را به طور کارشناسی بررسی کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکرات هستهای در سطح وزرای خارجه نیز برگزار می شود گفت: تاکنون خبری در این باره منتشر نشده است.
وی گفت: شاهد مذاکرات متعددی هستیم که در آن تلاش می شود از فرصت کنونی بیشترین استفاده را بکنند تا با تبادل دیدگاهها امکان یافتن راه حل و پیشرفت برای مذاکرات فراهم شود.
قضاوت درباره نتایج مذاکرات زود است
افخم افزود: اکنون برای قضاوت در باره نتایج این دوره از مذاکرات زود است و باید خبرها را تا چند روز آینده پیگیری کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: دو طرف توافق کردند که مذاکرات تا پایان ژوئن تمدید، و از این فرصت برای گفتگو به منظور روشن شدن ابعاد و موضوعات مختلف در حوزههای فنی، حقوقی و سیاسی استفاده شود.
افخم یکی از مباحث جدی در مذاکرات سیاسی را موضوع تحریمها دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا خواهان رفع کامل تحریمها بوده و دیدگاههایش را در این زمینه با شفافیت و صراحت مطرح کرده است.
وی گفت: در این دوره از مذاکرات نیز آقای ظریف بر رفع کامل تحریمها تأکید کرد به هر حال گفتگوها ادامه دارد باید صبور باشیم و متناسب با روند مذاکرات پیش برویم.
در ادامه یکی از خبرنگاران پرسید: سخنگوی دولت چندی پیش اعلام کرد دولت مقید است که مذاکرات را در دهم مارس به نتیجه برساند آیا قرار است تا این تاریخ اتفافی بیفتد؟
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: آنچه مسلم است دو طرف با جدیت در مذاکرات حضور دارند جمهوری اسلامی ایران کاملاً جدی و مصمم است که در مذاکرات حضور فعال و مبتکرانه داشته باشد که این را اثبات و از همه ظرفیتهایش برای پیشرفت مذاکرات استفاده کرده است.
پرهیز از گمانهزنی درباره مذاکرات
افخم افزود: در عین حال چون موضوعات مذاکرات در حال گفتگوست و دو طرف درباره ابعاد مختلف آن صحبت می کنند باید از گمانهزنی یا واکنش درباره اعداد و ارقام و زمانبندیها پرهیز کنیم.
وی اضافه کرد: قبلاً هم آقای ظریف اعلام کرده است هیچ توافقی حاصل نمی شود مگر اینکه در باره همه مسائل توافق شود و تا وقتی که همه ابعاد و موضوعات مختلف روشن نشود و درباره همه موضوعات توافق نشود هیچ چیز قابل جمع بندی نیست.
مخالف دخالت خارجی در مسائل یمن هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما مخالفت خود را با دخالت خارجی در یمن اعلام کرده ایم و باید ظرفیت گروههای سیاسی این کشور به طور کامل در نظر گرفته شود .
مرضیه افخم در پاسخ به پرسشی درباره وقایع یمن افزود : احزاب یمن ریشه در بافت قومی و قبیله ای یمن دارند و بخشی از واقعیت این کشور محسوب می شوند پس مسائل این کشور باید با اتکاء بر ظرفیت های درونی آن حل و فصل شود.
وی هر گونه تلاش با هدف به تجزیه کشاندن یمن را کاملا مردود و خلاف مصالح این کشور و منطقه دانست و بر حمایت از همگرایی و گفتگوهای داخلی در این کشور تاکید کرد.
افخم گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر توافقی که مقبول همه گروههای یمنی باشد حمایت می کند و یمن واحد و یکپارچه می تواند دارای بهترین روابط با همسایگان و در چارچوب مسائل منطقه باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره واکنش رسانه های غربی به انتقال کمک های کشورمان به یمن تصریح کرد : مردم یمن به مواد غذایی و دارویی نیاز دارند و درخواست کمک برای تامین این نیازها پیش از تحولات یمن مطرح شده بود.
ائتلاف ضد داعش مسوولانه تر عمل کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات پاپ در محکومیت جنایات داعش و نیز کشورهای کمک کننده به این گروه تروریستی گفت: جامعه جهانی همه روزه شاهد جنایات شنیع و فجیعی است که گروههای تروریستی تکفیری مرتکب می شوند جنایاتی که هر انسان آزاده ای فارغ از کیش خود آن را تایید نمی کند.
افخم افزود: پیروان ادیان الهی نیز بر اساس اصول و آموزه های دینی و اخلاقی این جنایات را تایید نمی کنند و شاهدیم که در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی همه مردمی که دارای وجدان آگاهند مخالف این افراطی گری هستند.
وی با اشاره به انتشار اخبار متعدد درباره منابع مالی ، اطلاعاتی وحمایت ها از این گروههای تروریستی ابراز امیدواری کرد جامعه جهانی و به طور مشخص ائتلاف ضد داعش مسوولانه تر عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد : قطع این حمایت ها نخستین و ساده ترین اقدام در مبارزه با تروریسم ، افراطی گری و گروه داعش و نشانه ای از جدیت آمریکا در ریشه کنی تروریسم و این گروه است.
افخم ابراز امیدواری کرد : با هوشیاری ملت های منطقه و حساسیت و نگرانی ای که در حوزه بین الملل در قبال این جنایات وجود دارد کشورهای مختلف جهان مسوولانه تر عمل کنند.
وی افزود : امیدواریم برخی کشورها از منافع کوتاه مدت و محدودشان دست بردارند و اجازه دهند ائتلاف دائمی و همه جانبه علیه داعش کارش را پیش ببرد و به مسئولیت منطقه ای و بین المللی خود عمل کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد