احتمال افزایش 10 تا 15 درصدی سفرهای نوروزی

معاون رییس جمهور: با تورهای خارجی اتمام حجت شد

جام جم گزارش می دهد

افزایش 40 درصدی نرخ هتل‌ها و تورهای نوروزی

این روزها خیلی از افراد بخشی از فکرشان سفر به یکی از شهرهای دیدنی ایران است؛ همان افرادی که همیشه ایام تعطیلات نوروز بار و بندیل سفرشان را می‌بندند تا فارغ از کار و تحصیل دلی به دریا بزنند و از طبیعت بهاری شهرهای خوش آب و هوا استفاده کنند، اما آنچه از یادشان نمی‌رود، نگاه کردن به ته جیب‌شان است.
کد خبر: ۷۷۶۷۱۷
افزایش 40 درصدی نرخ هتل‌ها و تورهای نوروزی

هر اندازه هم که مشکل مالی نداشته باشند، باز هم می‌سنجند که امسال باید برای سفرهای نوروزی چقدر هزینه کنند. به طور حتم هزینه‌ای که امسال برای سفر کنار می‌گذارند، با هزینه سال گذشته متفاوت است و بیشتر.

حتی می‌توان به بازار تورهای گردشگری داخلی رجوع کرد و نرخ تورهای گردشگری و چند مرکز اقامتی را در پنج شهر مهم گردشگری کشور با قیمت سال قبل مقایسه کرد و دید که مانند هر سال گرچه مسئولان گردشگری می‌گویند افزایش نرخی در خدمات گردشگری نوروزی وجود ندارد، ولی تفاوت زیادی بین صحبت‌های آنها با واقعیت بازار گردشگری وجود دارد.

جامعه هتلداران کشور اواخر سال 92 اعلام کرد که همه هتلداران حق دارند طبق سنوات گذشته حدود 20 درصد به نرخ اتاق خود اضافه کنند، اما از همه آنها می‌خواهیم که امسال رعایت حال مسافران را کرده و این افزایش نرخ را به بعد از ایام عید موکول کنند. با این حال بسیاری از هتلداران این افزایش نرخ را انجام ندادند و برخی دیگر همچنان روال همیشگی خود را پیش گرفتند و بعد از تعطیلات نوروز به نرخ‌ها اضافه کردند.

امسال در روزهای آخر دی ماه دوباره رییس جامعه هتلداران ایران اعلام کرد که افزایش نرخ پس از ایام عید متعلق به سال قبل بوده و هتلداران مختارند طبق هر سال 20 درصد به نرخ اتاق‌ها اضافه کنند. با این حساب باید هتل‌ها از نوروز 93 تا نوروز 94 حدود 40 درصد به نرخ اتاق هتل‌هایشان اضافه کرده باشند، اما تفاوت نرخ تورهای گردشگری و هتل در دو نوروز پیش رو و سال گذشته نشان می‌دهد برخی از هتلداران از این میزان نیز فراتر رفته و هر اندازه که توانش را داشته باشند، از سفرهای نوروزی بهره می‌برند.

در این میان استان‌های پرگردشگر مانند فارس، اصفهان، یزد، مازندران، گیلان و خراسان رضوی همیشه در ایام نوروز به حدی مسافر دارند که همین الان با وجود این‌که چند روز به تعطیلات عید مانده، بسیاری از اتاق‌هایشان رزرو شده است، حتی پروازهای شهری مانند مشهد اکنون برای رفتن به تعطیلات پایانی عید هم جا ندارد و بسیاری از هتل‌هایش در هفته اول عید پر شده است.

اما شهرهایی مانند تهران که در روزهای عید خالی از گردشگر می‌شود، هتلدارانش نه‌تنها افزایش نرخ نداده‌اند؛ بلکه تخفیف هم می‌دهند، چون این شهر مقصد گردشگری نیست.

مانند بسیاری از شهرهای دیگر از جمله ایلام، سمنان و چهارمحال و بختیاری که هنوز تبلیغی برای جاذبه‌هایش نشده است و تور گردشگری و هتل‌های این شهرها مهمان ندارد.

در این باره، جمشید حمزه‌زاده، رییس جامعه هتلداران کشور باز هم اصرار دارد که افزایش نرخ وجود ندارد و ادامه می‌دهد: هتل‌هایی که گواهی استاندارد دریافت کرده‌اند، با نظارت جامعه هتلداران کشور نرخ‌هایشان را به صورت دلخواه تعیین می‌کنند. به طور حتم هتلداران هم مانند بسیاری از مردم با افزایش نرخ خدمات، آب و برق و گاز و تلفن مواجه هستند، آنها هم باید هزینه‌های خود را جبران کنند.

حمزه‌زاده نرخ اتاق هتل‌ها را منصفانه می‌داند، چون معتقد است که تورم نسبت به سال پیش بالاتر رفته و هتلداران از بسته‌های حمایتی و یارانه‌ها برخلاف بسیاری از صنوف دیگر بهره‌ای نبرده‌اند. ضمن این‌که هتلدار اگر یک شب اتاقش را نفروشد، ضرر کرده و محصولش از بین رفته است.

هر چه ستاره‌اش بیش، نرخش هم بیشتر!

اما مسافران نوروزی فقط قیمت گران هتل‌ها و مراکز اقامتی را نمی‌پردازند. جدا از هزینه‌های دیگر سفر، آن دسته از مسافرانی که تورهای گردشگری را انتخاب می‌کنند نیز باید صابون افزایش نرخ‌ها را به تنشان بمالند چون بخش عمده نرخ تورهای گردشگری در داخل کشور بستگی به نرخ هتل دارد. از هتل سه ستاره تا پنج ستاره که هرچه به تعداد ستاره‌هایش اضافه شود، نرخش هم گران‌تر می‌شود.

در نرخ تورهای گردشگری علاوه بر قیمت مراکز اقامتی، نرخ اتوبوس، قطار، هواپیما و غذا هم تاثیر زیادی دارد و پس از مراکز اقامتی، وسایل حمل و نقل است که تعیین‌کننده قیمت تورهای گردشگری است.

برخی از این تورها برای مسافران تهرانی یکروزه تعریف شده، آن هم به مقاصدی مانند ابیانه، ماسوله، تنکابن، آشوراده، نمک آبرود، مرنجاب و کاروانسرای قصر بهرام این تورهای گردشگری که معمولا تهیه ناهار نیز بر عهده مسافران است، اگر در نوروز امسال 35 تا 65 هزار تومان نرخ داشت، اکنون برای نوروز سال بعد حدود 50 تا 150 هزار تومان فروخته می‌شود.

اصغر توکلی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: هتلداران تصور می‌کنند که اگر نرخ اتاق‌ها را بالا ببرند، می‌توانند کسری کارشان در ایام غیرپیک را جبران کنند، در حالی که مسافر با دیدن چنین ارقامی، سعی می‌کند کمتر به هتل برود. از طرف دیگر نرخ مواد غذایی، سوخت و بلیت‌ها نیز افزایش پیدا کرده و همین هزینه‌ها در تورهای گردشگری وجود دارد و باید دفاتر خدمات مسافرتی آنها را جبران کنند.

مازندران تور گردشگری ندارد!

او ادامه می‌دهد: مردم از تورهای گردشگری برای مقاصدی استفاده می‌کنند که در ایام دیگر سال ممکن است به آن شهرها نروند مانند کیش، مشهد، قشم و اصفهان اما شهرهای شمالی همیشه راهش برای مردم بخصوص تهرانی‌ها باز است و آنها برای سفر به شهرهای شمالی از تور گردشگری استفاده نمی‌کنند، به همین علت آژانس‌های گردشگری تور به مقصد مازندران نمی‌فروشند.

با این حال همان‌طور که توکلی نیز به آن اشاره داشت، افزایش یکباره نرخ هتل‌ها که به افزایش بی‌سابقه نرخ تورهای گردشگری نیز در سال 94 انجامید، باعث خواهد شد تا مسافران ایرانی نسبت به سال 93 کمتر از خدمات هتل‌ها و تورهای گردشگری استفاده کرده و به سمت استفاده از چادرهای مسافرتی و خودروهای شخصی روی بیاورند در آن صورت آیا باز هم متولیان گردشگری خواهند گفت که چرا مردم ایران در نوروز به جای سفرهای داخلی ارز از کشور خارج کرده و به مسافرت‌های خارجی روی آوردند؟ یا هتلداران باز هم می‌گویند که چرا مردم کنار هتل‌های خالی از مسافرشان، چادر می‌زنند؟

شاید مشکل از همانجا شروع شد که هتلداران اعلام کردند برای رعایت حال مسافران افزایش نرخ هر ساله را به بعد از ایام عید موکول می‌کنند چون باعث شدند تا در طول کمتر از یک سال افزایش نرخ زیادی شامل مسافران هتل‌های کشور شود.

از سوی دیگر همین روند باعث شد تا قیمت اتاق‌ها روی تورهای گردشگری نیز تاثیر بگذارد و گردشگران نوروز امسال متحمل هزینه‌های سرسام‌آوری شوند.

گروه جامعه - روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
كارگر
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
۰
۰
بعد بگید تورم 15 درصد تا به این روش افزایش حقوق كارگرهای بیچاره ماست ماله كشی بش و یا بگید تورم به صفر رسید البته حق دارید احتمالا سر كوچه شما ارزانی بیداد میكنه

نیازمندی ها