سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
هجری شمسی
9 اسفند 1286
در پی حادثه انفجار در مقابل کالسکه حامل محمدعلی شاه، ظفرالسلطنه حاکم تهران و وزیر جنگ به دربار احضار شد و شاه او را چوب فراوان زد و سپس به زندان انداخت.
9 اسفند 1286
کابینه مجدد حسینقلی خان نظامالسلطنه شکل گرفت. این کابینه تا 10 خرداد 1287 به مدت 90 روز دوام داشت.
9 اسفند 1299
سید ضیاءالدین طباطبایی یک روز پس از اعلام لغو قرارداد 1919 در نامهای به دولتمردان انگلیس اطمینان داد که این اقدام به معنای موضعگیری علیه انگلستان نخواهد بود.
9 اسفند 1300
ایران دولت مصر را به رسمیت شناخت و دفتر حفاظت منافع ایران در آن کشور به سطح سفارت ارتقاء یافت.
9 اسفند 1308
احمد شاه قاجار که در 9 آبان 1304 از سلطنت خلع شده بود در سن 32 سالگی در پاریس به بیماری کلیه درگذشت. هیچ یک از مقامات دولتی در مراسم تشییع وی شرکت نکردند.
9 اسفند 1331
جمعی از نظامیان با لباس مبدل و به قصد کشتن مصدق وارد خانه وی شدند. مصدق با جامه خواب از راه پشتبام به ساختمان اداره اصل 4 ترومن رفت و از آنجا خود را به ستاد ارتش رساند و به اتفاق سرلشگر بهارمست رییس ستاد ارتش به مجلس رفت.
9 اسفند 1357
فرمان مصادره اموال و داراییهای محمدرضا پهلوی از سوی امامخمینی انتشار یافت.
9 اسفند 1357
فرمان امامخمینی خطاب به شورای انقلاب برای تاسیس «بنیاد مستضعفان» صادر شد.
9 اسفند 1381
دومین انتخابات شوراهای شهری و روستائی در سراسر کشور برگزار شد.
هجری قمری
9 جمادی الاول 786
محمد بن مکی بن احمد بن عاملی معروف به شهید اول از اعاظم شیعه، محث و شاعر بزرگ درگذشت. او زاده جبل عامل بود و از پراسنادترین فقیهان شیعه به شمار می رفت. محمد بن مکی ذوق سلیم و طبع شعر روانی داشت. لمعه، دمشقیه و الاعتقادیه از آثار اوست. وی در دمشق به شهادت رسید.
9 جمادی الاول 1159
میرزا محمدرضا همدانی ملقب به قزلباش خان از شاعران ایرانی درگذشت. او در همدان متولد شد. اما در اصفهان و هندوستان به سخنوری پرداخت و مقامی بلند یافت. وی در دوران پادشاهی قطب الدین بهادرشاه لقب قزلباش خانی گرفت. وی در موسیقی نیز سرآمد دیگر موسیقی دانان هند بود. دیوان میرزا محمدرضا همدانی شامل قصایدی در ستایش پیامبر اکریم (ص) و علی ابن ابیطالب (ع) و برخی از امیران و وزیران آن دوران است.
میلادی
28 فوریه 1936
شارل ژول هانری نیکول پزشک فرانسوی و برنده جایزه نوبل پزشکی سال 1928 درگذشت. او از 1903 به مدت بیست سال مدیر انستیتو پاستور تونس بود و درباره بیماری های مختلف چون تراخم و آنفلوآنزا تحقیق کرد. جایزه نوبل به دلیل تحقیقات ارزنده نیکول در باب بیماری تیفوس به او اهدا شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد