با وجود این اصول اثبات شده، هنوز هم گاه و بیگاه خبرهایی از تنبیهبدنی دانشآموزان از مدارس گوشه و کنار کشور درج میشود و مردم و مسئولان را به تعجب وا میدارد.
ماجرا حدود دو هفته پیش اتفاق افتاد. وقتی کاسه صبرمعلم یکی از مدارس منطقه دو آموزش و پرورش کرج برای آرامکردن دانشآموزان کلاسش لبریز شد.
وی برای اینکه بتواند جلوی صحبت کردن نیمای 12 ساله با هم کلاسیش را بگیرد جوری با دست به سرنیما میکوبد که صورتش به میز برخورد کرده و بینی او میشکند.
وقتی مسئولان مدرسه از این اتفاق با خبر میشوند، ازاین دانشآموز میخواهند که حقیقت را از والدین خود پنهان کرده و به آنها بگوید که در حین بازی به زمین خورده است!
بعد از پایان ساعت مدرسه، زمانی که مادر نیما برای بردن فرزندش به مدرسه مراجعه میکند، با صورت ورم کرده فرزندش مواجه شده و پس از پرسوجو متوجه واقعیت پیش آمده میشود.
این اتفاق وقتی جالبترمیشود که مسئولان مدرسه برای سرهم آوردن ماجرا، مادر نیما را دلداری داده و به او میگویند برای این که پدر دانشآموز از این حادثه عمدی بویی نبرد جای ورم کرده را با یخ ماساژ داده و بعد ازآن مقداری مواد سفیدکننده آرایشی به صورت نیما بمالد.
وقتی پدر نیما به خانه میآید و پسرکوچکش را در تختخواب و در حالتی که صورتش پوشیده است میبیند، به غیر عادی بودن فضا پی برده و از همسرش دلیل سکوت سنگین حاکم بر خانه را پرس و جو میکند ولی قبل از اینکه همسرش بخواهد حرفی بزند پسر کوچکترش که او هم درمدرسه نیما تحصیل میکند شروع به صحبت میکند و ماجرا را برای پدر توضیح میدهد.
اگر مسئولان مدرسه برخورد مناسبی داشتند، شکایتم را پس میگرفتم
عبدالله خواه، پدر نیما گفت: بعد از وقوع این حادثه به توصیه ساکنان محل پسرم را به بیمارستان شریعتی بردم و پس ازعکسبرداری مشخص شد، قسمتی از تیغه بینی او شکسته است.
وی افزود: وقتی با برگه پزشک به مدرسه نیما مراجعه کردم کادر مدرسه نه تنها رفتاری مبنی بر ندامت و پشیمانی از خود بروز ندادند بلکه ناظم مدرسه با رفتار نامناسب مرا از دفترمدرسه به بیرون انداخت.
پدر نیما گفت: مسئولان مدرسه تصور میکردند که چون من کارگرم و استطاعت مالی چندانی ندارم نمیتوانم از حق تضییعشده فرزندم دفاع کنم.
خواه افزود: اگر کادر مدرسه روزی که به مدرسه رفتم برخورد مناسبی داشتند و با احترام با من رفتار میکردند هرگز دست به شکایت قانونی علیه معلم خاطی نمیزدم و از کنار اتفاق پیش آمده میگذشتم.
وی اظهارداشت: برخورد نامناسب ناظم باعث شد عزم خود را بر شکایت علیه معلم جزم کنم. به همین دلیل فرزندم را برای معاینه به پزشک قانونی بردم و پس از گرفتن برگه گواهی مبنی بر شکستگی بینی پسرم بر اثر برخورد با جسم سخت، به مراجع قانونی مراجعه و پروندهای تشکیل دادم.
پدرنیما ابراز کرد: مسئولان مدرسه پس از آگاهی از تشکیل پرونده به سراغم آمده و گفتند درصورتی که شکایتم را پس بگیرم حاضر میشوند هزینه درمان نیما را بپردازند.
نیما برای رهایی از فشار روانی 10 روز به مدرسه نرفت
وی افزود: پس از این اتفاق بارها با معلم نیما تلفنی صحبت کردم و او هربار اظهار پشیمانی کرد ولی واقعیت این است که پشیمانی او زخم روحی و جسمی پسرم را التیام نمیدهد.
خواه یادآورشد: نیما تازه ششم ابتدایی است و بدون شک این اتفاق تاثیر بدی بر روح و روان او میگذارد، تاثیراتی که تا آخر عمر به همراه اوست و نگرش بدی از سیستم آموزشی در ذهنش حک میکند.
وی ابراز کرد: پس از این اتفاق نیما حدود 10 روز به مدرسه نرفت چون دانشآموزان کلاس او را تحت فشار قرارمیدادند و با دفاع از معلم او را خیانتکار صدا میکردند.
خواه افزود: نیما طی این مدت هر روز ساعت شش و نیم صبح از خواب بیدار میشد و میخواست به مدرسه برود ولی وقتی با ممانعت من روبه رو میشد ناامید به رختخواب برمیگشت.
وی اظهارداشت: علیرغم میل باطنی برای رسیدگی به وضع تحصیل فرزندم مجدداً به مدرسه مراجعه کردم و مدیرمدرسه در این دیدار گفت که برای خلاصی نیما از این فشارها یا باید مدرسه او را عوض کنم یا او را به کلاسی دیگر منتقل کنم.
پدر این دانشآموزآسیبدیده گفت: با این شرایط جای سوال است که چرا فرزند من باید تاوان اشتباه فردی دیگر را پس بدهد و کلاسش را عوض کند؟ مگر مدیریت این مدرسه ساز و کاری برای کنترل شرایط موجود ندارد؟
پرداخت 12 میلیون تومان از توان مالی معلم خارج است
در بخش دیگری از این گزارش، فرشته فهمیده، مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو آموزش و پرورش کرج گفت: پس از اطلاع از اتفاق پیشآمده جلساتی با پدرنیما برگزار شد که متاسفانه در هیچ یک از آنها موفق به جلب رضایت وی نشدیم.
فهمیده افزود: پدر این دانشآموز برای رضایت مبلغ 12 میلیون تومان از معلم طلب کرده که تهیه آن ازعهده وی خارج است.
وی اظهارداشت: در حال حاضر منتظر صدور حکم از سوی قاضی پرونده هستیم و رای دادگاه است که مشخص میکند معلم باید چه مقدار دیه بپردازد.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه دو آموزش و پرورش کرج یادآورشد: تا پیش از صدور رای قطعی امکان پرداخت مبلغی از سوی معلم به پدر دانشآموز وجود ندارد بنابراین باید منتظر زمان برپایی جلسه دادگاهی باشیم.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت ادامه تحصیل نیما، افزود: من برای بررسی فضای روانی کلاس درسی که نیما در آن تحصیل میکند به مدرسه او رفتم و با صحبت با بچههای کلاس وضعیت را به حالت عادی برگرداندم.
مدیرآموزش و پرورش ناحیه 2 کرج گفت: هیچ کسی حق ندارد نیما را وادار به تعویض کلاس یا مدرسه بکند و این کار خلاف قانون است ولی اگر خود دانشآموز راغب به این کار باشد خواسته او برآورده میشود.
فهمیده در خصوصی این سوال که چرا مسئولان پیگیر غیبت 10 روزه نیما از کلاس درس نبودهاند را بیپاسخ گذاشت و گوشی را روی خبرنگار ایسنا، قطع کرد.
مسئولان وظیفهشناس درهر شرایطی موظف به پاسخگویی به اصحاب رسانه هستند
خسرو ساکی، مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز گفت: طی مدت اخیر فشار رسانهای زیادی روی مدیر ناحیه دو آموزش و پرورش بوده و وی هر روز به دهها تلفن در این خصوص پاسخگو است که همین امر باعث شده صبرش لبریز شود البته این امر دلیل قانع کنندهای برای عملکرد این مدیر نیست، چرا که مدیران مسئول باید درهر شرایط وموقعیتی پاسخگوی اصحاب رسانه باشند.
وی با تاکید بر پیگیری پرونده نیما عبدالله خواه گفت: این پرونده در مراجع قضایی در حال بررسی است و به زودی جلسه رسیدگی به آن تشکیل میشود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز با اشاره به وضعیت معلمی که سبب شکستهشدن بینی نیما شده است، افزود: این معلم استخدام رسمی آموزش و پرورش نیست و به صورت قراردادی با این نهاد همکاری دارد.
ساکی گفت: بدیهی است یک معلم قراردادی با حقوق ماهیانه 900 هزار تومان توانایی پرداخت 12 میلیون تومان را ندارد.
وی افزود: طی جلسهای که با پدرنیما برگزار شد معلم حاضر به پرداخت شش میلیون تومان جهت عمل ترمیم بینی نیما شد ولی پدر او به این مبلغ رضایت نداد و درخواست 12 میلیون تومان پول نقد کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز گفت: از آنجایی که این معلم استطاعت پرداخت مبلغ درخواست شده برای جلب رضایت پدرنیما را ندارد ناچاریم تا صدور رای نهایی دادگاه و تعیین مبلغ دیه صبر کنیم.
البرز 420 هزار دانشآموز و 25 هزار معلم دارد
ساکی با اشاره به تعداد دانشآموزانی که در مدارس استان تحصیل میکنند، افزود: در حال حاضر 25 هزار معلم به420 هزار دانشآموزی که در مدارس استان تحصیل میکنند، آموزش میدهند.
وی اظهارداشت: بدیهی است از بین این 25 هزار نفر معلم کسانی هم پیدا میشوند که گاه قوانین و اصول را زیرپا گذاشته و وجهه آموزش و پرورش را خراب میکنند.
کمیته انضباطی به وضعیت معلمان خاطی رسیدگی میکند
مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز گفت: درست است که آموزشهای ضمن خدمت و سایر کلاسهای آموزشی که برای معلمان درطول سال تحصیلی برگزار میشود به میزان قابل توجهی منجر به یادگیری نحوه رفتار اصولی و علمی آنان با دانشآموزان میشود ولی هیچکس نمیتواند بگوید این آموزش به صورت صد درصد منجر بروز رفتار حرفهای از سوی معلمان میشود.
وی افزود: بخش زیادی از نحوه رفتار اکتسابی است ولی درصدی ازآن نیز ذاتی بوده و به شخصیت معلم بستگی دارد.
ساکی اظهارداشت: به وضعیت معلمانی که قوانین آموزش و پرورش را زیرپا گذاشته و به دلیل برخورد نامناسب با دانشآموزان منجر به آسیب جسمی و حتی روحی به آنان میشوند در کمیته انضباطی رسیدگی میشود.
تنبیه دانشآموزان را میتوانیم بخشی از زنجیره خشونت در جامعه بدانیم، اما نمیتوان پذیرفت که معلم، مانند دانشآموز نوجوان، تحت تاثیر فلان سریال تلویزیونی یا فضای عمومی جامعه، دست به خشونت میزند.
اگر معلم انسان بالغ و تحصیلکردهای است که برای حضور در مدرسه و تربیت و آموزش دانشآموزان صلاحیت لازم را کسب کرده است، اگر معلم در دانشگاه و در دورههای ضمن خدمت روانشناسی و علوم تربیتی خوانده و بلد است که خشم خود را در شرایط بحرانی کنترل کند، اگر معلم از آنچنان سلامت نفس و تعادل روانی برخوردار است که تلافی مشکلات صنفی مانند کمی حقوق یا سختی معیشت و کمبودهای مدرسه را سر دانشآموز در نیاورد، اگر معلم میداند پاسخ تخلفاتی مانند حرفزدن، درس بلدنبودن، تکان خوردن، خندیدن، کتاب همراه نداشتن و... کتک زدن نیست، قابل درک نیست که معلمی دردوره نخنما شدن قانون نانوشته تنبیه بدنی در کلاسهای درس، بازهم گفتگو و رفتاراصلاحگرایانه را نادیده بگیرد و از زوربازو برای تربیت دانشآموزان استفاده کند.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد