پس از شرکت آرامکوی عربستان سعودی، سومو عراق و شرکت ملی نفت قطر، شرکت ملی نفت ایران چهارمین شرکت بزرگ نفتی خاورمیانه بود که قیمت نفت خود برای ماه مارس در بازار آسیا را به پایین ترین رقم در بیش از یک دهه گذشته رساند تا مشخص شود که جنگ بر سر سهم بیشتر از بازار در بین اعضای اوپک در حال بالا گرفتن است.
همزمان با این تخفیفهای ویژه نفتی توسط این چهار کشور عضو اوپک، قیمت نفت این بار به جای سقوط با افزایش روبرو شد تا عملا تخفیف های نفتی شرکت ملی نفت ایران به مشتریان آسیایی به خزانه باز گردد.
امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت ایران امروز با انتشار گزارش کوتاهی، اعلام کرد: قیمت نفت ایران در هفته منتهی به ٩ فوریه (دوشنبه ٢٠ بهمن ماه) بیش از هفت دلار افزایش یافته است.
بر این اساس قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران به ترتیب با هفت دلار و ٣١ سنت و هفت دلار و ٩٩ سنت افزایش به ترتیب به ٥٢ دلار و ٦١ سنت و ٥٠ دلار و ٥٤ سنت برای هر بشکه رسیده است.
این در حالی است که در ژانویه سال ۲۰۱۵ میلادی قیمت هر بشکه نفت ایران سقوطی حدود ۱۶ دلاری را تجربه کرده بود و در سطوح ۴۵ تا ۴۴ دلار به ازای هر بشکه به مشتریان آسیایی عرضه شده است.
در همین حال شرکت ملی نفت ایران برای ماه مارس سال جاری میلادی به ادعای گزارش رسانه های خارجی، قیمت رسمی نفت سبک خود را ۲ دلار و ۱۰ سنت پایین تر از قیمت شاخص نفتی خاورمیانه عرضه می کند که پایین ترین رقم دست کم از مارس ۲۰۰۰ میلادی تاکنون است.
مطابق با گزارش امروز امور اوپک وزارت نفت میانگین قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران از ابتدای امسال تاکنون به ترتیب ٤٨ دلار و ٤٤ دلار بوده است.
همزمان با افزایش قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران در بازار جهانی، قیمت سبد نفتی اوپک هم در هفته گذشته با هفت دلار و ٥١ سنت افزایش به ٥٢ دلار و ٣٥ سنت برای هر بشکه رسید. میانگین قیمت نفت از ابتدای امسال تا کنون ٤٦ دلار برای هر بشکه بوده است.
قیمت هر بشکه نفت دبلیو تی آی و برنت نیز هر کدام ٥١ دلار و ٣٩ سنت و ٥٥ دلار و ٩١ سنت در بازار معامله شد که نسبت به هفته گذشته یک دلار و ٧٩ سنت و سه دلار و ٦٤ سنت افزایش پیدا کرد.
بهای نفت خام شاخص های دوبی و عمان نیز هر کدام چهار دلار و ٥٥ سنت و ٤ دلار و ٩٥ سنت برای هر بشکه افزایش یافتند و به ٥٣ دلار و ٦٦ سنت و ٥٤ دلار و ٦٥ سنت برای هر بشکه رسیدند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت