کیهان: دولت فاقد انگیزه جدی برای برنامهریزی اقتصادی جامع است
روزنامه کیهان نوشت: دولت توانایی و انگیزه جدی برای برنامهریزی جدی و کارشناسی اقتصادی ندارد.
دکتر فرشاد مؤمنی (عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی) درباره ساماندهی یارانهها و پیشنهاد کمیسیون تلفیق برای حذف یارانه خانوادههای بالای 2.5 میلیون تومان درآمد گفت: آنچه خیلی با قاطعیت میتوان گفت اینکه این یک رویه کاملاً انفعالی و بیبرنامه یا یک مسئله بسیار پیچیده و حیاتی است. به خصوص در شرایطی که بین دولت و مجلس هم هماهنگی وجود نداشته باشد این میتواند در اجرا با چالشها و دشواریهای بیشتری هم روبهرو شود. من بسیار متأسفم که ناگزیر هستم به این واقعیت اذعان کنم که دولت محترم تاکنون حتی توانایی این را از خود بروز نداده که حداقل یک مطالعه آسیبشناختی جدی در این زمینه صورت دهد.
وی میگوید: هر دو طرف حسننیت دارند اما فاقد بنیه کارشناسی کافی هستند. باتوجه به اینکه توان بالقوه کارشناسی در اختیار دولت چند ده برابر میزان مشابه در مجلس است. اصولی و بدیهی است که دولت محترم باید به این مسئله به عنوان یک امر ملی نگاه کند و بیاید یک هزینه فایده ساده کند.مؤمنی در پاسخ این سؤال روزنامه آرمان که «اگر این اتفاق هم صورت بگیرد چه تأثیری میتواند بر عملکرد دولت داشته باشد؟ آیا میخواهید با این پیشنهاد به نفی حذف یارانه نقدی برسید؟» تصریح میکند: شما اگر کمی دقت کنید با هزینه فایده کردن و با کمی دقت میبینیم از دیماه 1389 تا امروز منابعی که تحت این عنوان هزینه شده تقریباً معادل بودجه عمرانی کشور طی ده سال گذشته بوده است، وقتی چنین منبعی را آنقدر راحت هزینه کردند و به هیچ کدام از اهدافی که اعلام شده بود هم نرسیدند و به جای آن دهها هزینه کوچک و بزرگ کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت را به کشور تحمیل کردند و به خاطر این اشتباهی که صورت گرفته عقل سلیم ایجاب میکند که هم دولت و هم مجلس از سیاستها و راهحلهای موضعی و غیربرنامهای اجتناب کنند و با یکدیگر همقسم شوند که در کادر برنامه ششم توسعه ابتدا یک مطالعه آسیبشناسی عمیق صورت گیرد و سپس یک راهحل مبتنی بر برنامه و در راستای اهداف توسعه ملی انتخاب شود.
وی خاطرنشان کرد: من صمیمانه و خاضعانه عرض میکنم که در غیر این صورت این راهحلهای دمدستی هم اعتبار مجلس را مخدوش میکند و هم اعتبار دولت را و به هیچ وجه به مصلحت کشور نیست که راجع به مسئلههای بسیار سرنوشتساز بدون پشتوانه کار کارشناسی تصمیمگیری شود.وی در پاسخ به این سؤال که، به نظر شما دولت توان این کار را دارد؟ گفت: اگر دولت را به معنای دستگاههای اجرایی بگیریم حداقل تا امروز نه توانایی و نه انگیزه جدی مشاهده نشده است.
مناصب دولتی برخی فعالان اقتصادی و چالش رانت اطلاعاتی
کیهان آورده است: «در سبد مشاوران وزرا و اعضای کابینه یازدهم البته، تنوع بسیاری به چشم میخورد؛ از اقتصاددان و تاجر و استاد دانشگاه گرفته تا شاعر و فیلمساز و ورزشکار، اما در این میان، وزنه تاجران و فعالان اقتصادی از سایر حوزهها سنگینتر است. این هم خوب است و هم بد. از این منظر که ممکن است رانتهای اطلاعاتی، پولهای بادآوردهای را نصیب عدهای کند و از سوی دیگر، این افراد، چم و خمهای اقتصاد را بهتر میدانند و برایش، راهکار اجرایی دارند، پس این انتصابات، حرکت بر لبه تیغ است و باید با مراقبت صورت گیرد.»
به گزارش تابناک، کم نیستند خصوصیهایی که اکنون از اتاق بازرگانی راهی دولت شدهاند و در قامت مشاوران اعضای کابینه حسن روحانی، از طالقانی و وزرا به پاستور رفتهاند؛ جدیدترینشان هم حسن-ن دبیرکل اتاق بازرگانی ایران است که به تازگی از سوی ولیالله سیف، به سمت مشاور عالی رئیس کل بانک مرکزی منصوب شده است. البته او سمت دیگری هم در جریان انتخابات اتاقهای بازرگانی از سوی رئیس پارلمان بخش خصوصی دریافت کرده و آن هم، عضو هیئت نظارت بر انتخابات اتاق تهران است.
تابناک میافزاید: برآوردها حکایت از آن دارد تعداد فعالان اقتصادی که از اتاق بازرگانی ایران و تهران و بعضا برخی شهرستانها به دولت کوچ کردهاند، حداقل بیش از 30 مورد است، این در حالی است که آنها همچنان به تجارت وکسب و کار خود ادامه میدهند و شاید بیش از آنکه حضور در جلسات دولتی برایشان پوزیشن خاصی را به همراه داشته باشد، رانت اطلاعاتی که از این میان نصیبشان میشود و در جریان تصمیمات آتی دولت قرار میگیرند. به هر حال، اکنون این افراد حلقه امین دولت شدهاند و راهی جز قرار گرفتن در معرض دریافت این اطلاعات ندارند، اما دولت باید مراقبتهای لازم را از این موضوع داشته باشد تا مبادا سوءاستفادهای از این ناحیه صورت گیرد.
این گزارش میافزاید: برخی مشاوران رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران هم به حلقه معاون و صاحبمنصبان دولت پیوستهاند که از جمله آنها، مسعود نیلی است که هماکنون مشاور اقتصادی رئیسجمهور است که پیش از آن، به سمت مشاور اتاق بازرگانی تهران منصوب شده بود و هماکنون نیز روزهای دوشنبه، در کنار برخی دیگر از اقتصاددانان در مرکز بررسیهای اقتصادی اتاق تهران حضور مییابد و در آنجا، تحقیقات و پروژههای مطالعاتی اتاق را راهبری میکند. فرد دیگر، اکبر کمیجانی، قائم مقام فعلی کل بانک مرکزی است که بعد از انتصابش از سوی رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، روانه دولت یازدهم شده است و اکنون مباحث ارزی و بانکی را پیگیری و تا حدودی سیاستگذاری میکند.
اما در این میان، اعضایی هم هستند از هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ایران که اکنون از سوی وزرا و اعضای کابینه، حکم مشاوره گرفتهاند، نمونه آنها نیز کم نیست. از جمله محسن بهرامی ارضاقدس که البته در دوران وزارت محمد شریعتمداری بر وزارت بازرگانی دولت سیدمحمد خاتمی، سمت معاون وزیری را یدک میکشید، اما او پس از اتمام کار دولت هشتم، راه اتاق بازرگانی را در پیش گرفت و به جمع فعالان اقتصادی دولتی پیوست که کار خصوصی میکنند و به جمع هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران پیوست. بهرامی هماکنون در حلقه مشاوران دولت یازدهم قرار گرفته و البته با حکمی از سوی محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیسجمهور، مشاور او شده است.
تابناک مینویسد: البته این تمام داستان نیست و لیست بلند بالایی که از بخش خصوصی به دولت رفتهاند یا از دولت به بخش خصوصی آمدهاند، افراد دیگری را هم در خود جای داده است. نمونه آن، محمود اسلامیان، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران است که اکنون به سمت رئیس صندوق بازنشستگی کشوری منصوب شده است. یا مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران که از سوی اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، به سمت نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران منصوب شده است.
یا احمد میدری که عضو شورای سیاستگذاری ماهنامه اتاق ایران است و در سال 91 از سوی محمد نهاوندیان، رئیس آن روزهای اتاق ایران، به این سمت منصوب شده و اکنون معاون علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. بابک دربیگی هم که عضو دیگر شورای سیاستگذاری ماهنامه اتاق ایران است، از سوی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده است. البته او در جریان فعالیتهای انتخاباتی کنونی یکی از ائتلافهای بزرگ برای ورود به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، کارهای رسانهای و تبلیغاتی این ائتلاف را با حفظ سمت خود در وزارت ارشاد، راهبری میکند.
نشنال اینترست: آمریکا باید از سلاحهای مرگبار ایران بترسد
کیهان نوشت: ایران با داشتن موشکهای سجیل و خلیجفارس، زیردریاییهای غدیر، سامانه «اس-300» و «حزبالله» لبنان میتواند از نقاط ضعف ارتش آمریکا بهرهبرداری کند و واشنگتن که صاحب بزرگترین ارتش دنیاست باید از این ابزارهای ایران بترسد.
«زاخاری کک» تحلیلگر آمریکایی در وبسایت آمریکایی تحلیلی «نشنال اینترست» درباره «5 سلاح جنگی ایران که آمریکا باید از آنها بترسد»، نوشت: «بعد از جنگ سرد تاکنون هیچ کشوری مانند ایران، آمریکا را به چالش نکشیده است. از خاورمیانه گرفته تا آسیای مرکزی و آمریکای لاتین، ایران هرگز هیچ فرصتی را برای محدود کردن نفوذ آمریکا از دست نداده است.»
وی هشدار داد: «گرچه آمریکا قدرتمندترین نیروی نظامی جهان را در اختیار دارد اما این نیروی نظامی نقاط ضعفی دارد که ایران میتواند از آنها سوءاستفاده کند.»
نویسنده درباره دکترین نظامی کشورمان نوشت: «دکترین نظامی ایران بر مبنای بازدارندگی و بر اساس سه نوع قابلیت تدوین و اجرا میشود؛ زرادخانه موشکی رو به توسعه، جنگ دریایی نامتقارن - بهخصوص تهدید به بستن تنگه هرمز - و گروههای شبه نظامی غیردولتی.»
ایران برای اجرای دکترین فوق از سامانههای تسلیحاتی متعددی استفاده میکند اما در این میان 5 ابزار ذیل از اهمیت حیاتی برخوردارند: 1- موشکهای «سجیل» (سجیل1 و سجیل2) 2- زیردریاییهای سری «غدیر/قادر» 3- موشک ضد کشتی «خلیج فارس» 4- حزبالله لبنان 5- سامانه دفاع موشکی «اس-300».
زاخاری کک سپس در توصیف زیردریاییهای ایران مینویسد: «شاید بزرگترین قدرت بازدارندگی ایران این باشد که میتواند عبور نفت از تنگه هرمز را تهدید و مختل کند. در حدود 20 درصد از نفت جهان باید برای رسیدن به بازارهای جهانی از این تنگه عبور کند.وی در تشریح اهمیت زیردریاییها برای ایران در خصوص بستن تنگه هرمز به عمق کم اکثر نقاط خلیج فارس اشاره کرده و میافزاید که نفتکشها و کشتیهای جنگی که میخواهند از خلیج فارس عبور کنند فقط میتوانند از آبراهههای مشخص، قابل پیشبینی و معدودی عبور کنند که ایران به راحتی میتواند با زیردریاییهای خود آنها را هدف قرار دهد.
این تحلیلگر آمریکایی با اشاره به اینکه «ایران انواع مختلفی از زیردریایی را در اختیار دارد»، اضافه کرد: «اما ناوگان رو به گسترش زیردریاییهای 150 تنی کلاس «غدیر/قادر» در هرگونه درگیری میتوانند (سلاح) مرگبار باشند.
نویسنده این مقاله در بخش بعدی، موشک بالستیک ضد کشتی «خلیج فارس» را «بخش ارزشمند دیگری از قابلیتهای نامتقارن دریایی ایران» توصیف کرده و افزوده است: «این موشک سوخت جامد ومافوق صوت که بر اساس موشک «فاتح 110» طراحی و ساخته شده است، به یک کلاهک انفجاری 650 کیلوگرمی مجهز است و 300 کیلومتر برد دارد. ویژگی این موشکها مافوق صوت بودن و خط سیر آنهاست.»
به عقیده این کارشناس و روزنامهنگار آمریکایی، «حزبالله» لبنان چهارمین سلاح ایران است که آمریکا باید از آن بترسد.
کک در این باره نوشت: «نفوذ به لبنان یک هدف کاملا استراتژیک برای ایران است و حزبالله در این خصوص یک «سلاح جنگی» چند منظوره و کاربردی در زرادخانه ایران محسوب میشود.»
نویسنده نشنال اینترست، نوشت: «بعد از تهاجم آمریکا به عراق در سال 2003، ایران از حزبالله برای تعلیم شبهنظامیان شیعه در عراق استفاده کرد.
همچنین گزارشهایی در دست است که نشان میدهد حزبالله در تعلیم شورشیان «حوثی» در «یمن» نیز دست داشته است.
حضور حزبالله در حمایت از «بشار اسد» در سوریه از سال 2011 نیز بسیار قابل توجه بوده است.»
ایران: حاشیههای مراسم 22 بهمن پایتخت
روزنامه ایران نوشت: راهپیمایی 22 بهمن در تهران همراه با برخی حاشیه ها بود. «ایرنا» در گزارشی در همین باره آورده است: «در نخستین ساعات آغاز حرکت مردم برای پیوستن به صفوف تظاهرکنندگان مقابل دانشگاه صنعتی شریف در خیابان آزادی، اعلامیهای علیه مذاکرات هستهای پخش شد که در پایان آن آدرس اینترنتی تشکل یک دانشگاه مشخص درج شده بود... همچنین گروهی دیگر هنگام آغاز سخنرانی رییس جمهور در میدان آزادی درصدد ادامه شعارهای انحرافی خود به بهانه مذاکرات هستهای بودند که با واکنش حاضران مجبور به سکوت و خروج از مقابل جایگاه شدند.
تظاهرکنندگان در مقابل این عده شعار میدادند «حامیان دولتیم - فداییان رهبریم»و «پیروی از خط امام - اطاعت از رهبری- حمایت از روحانی»... یکی از اعضای جریان انحرافی که سابقه بازداشت نیز دارد در جریان راهپیمایی 22 بهمن از کسانی که شعارهایی علیه دولت و دیپلماسی هستهای میدادند با صدای بلند و چند بار تکرار حمایت کرد.
این شخص که در دولت دهم فعالیت های ظاهراً فرهنگی داشت هنگامی که رییس جمهور در جمع راهپیمایان 22 بهمن حضور یافت از یک گروه چند نفره خواستار شعار دادن علیه دولت شد و در پایان نیز از آنان با شعار «درود بر شما و...» از آنان قدردانی کرد... گروه کوچکی (12 نفره) نیز که با برنامهریزی قبلی در تقاطع قریب - انقلاب حضور یافته بودند، هنگام پیوستن آیتالله هاشمی رفسنجانی به جمع راهپیمایان، شعارهای انحرافی سر دادند که با واکنش فوری حاضران مجبور به ترک محل شدند.
راهپیمایان شاهد اقدام این گروه با سردادن شعار«22 بهمن روز افتخار ملی، وحدت اصل همیشگی» و «مرگ بر منافق» در اطراف آیتالله هاشمی حلقه محافظتی زدند و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون توجه به شعار این افراد، مسیر راهپیمایی را ادامه داد.
روایت ولایتی از دلایل به نتیجه نرسیدن مذاکرات «وین»
ایران آورده است: مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل، عملکرد وزیر امور خارجه را بسیار موفق ارزیابی کرد و حرکت تیم مذاکرهکننده را در چارچوب تعیینشده نظام دانست.
علیاکبر ولایتی در گفتوگو با «خبرآنلاین» درباره نظر رهبر انقلاب پیرامون تکمرحلهای بودن توافق احتمالی گفت: ما در گذشته شاهد بودیم امریکاییها یا اسرائیلیها که با امریکاییها هماهنگ هستند در قرارداد اسلو این کار را کردند. در سال ۱۹۹۳ مطابق قرارداد اسلو قرار بود که توافق کلی صورت گیرد، بعد جزئیاتش ظرف ۵ سال حل و فصل شود. از آن زمان تا به حال ۲۲ سال میگذرد ولی هنوز هیچ یک از جزئیاتی که آنجا پیشبینی کرده بودند، عملی و اجرایی نشده است... یکی از تاکتیکهای امریکاییها طولانی کردن مذاکرات است.
ولایتی همچنین گفت: در نوبت قبلی در وین همه فکر میکردند که توافق حاصل شده اما یک مرتبه آقای کری اعلام کرد که مذاکرات برای هفت ماه دیگر تمدید میشود. وقتی این موارد را می بینیم ناخودآگاه یاد اسلو میافتیم.
وی درباره علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات در وین تصریح کرد: آقای اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان که همکار آقای کری است در ساعت ۱۳:۵۰ روز یکشنبه گفت بیایید توافقاتی که به آن رسیدهاید را مکتوب کنید اما ساعت ۱۴:۳۰ آقای کری آمد و به یکباره برای همه تعیین تکلیف کرد و اعلام کرد که این مذاکرات تا هفت ماه دیگر تمدید شود.
همه متعجب شدند و هنوز هم کسی نمیداند چرا این اتفاق افتاده است ولی من برای شما میگویم، به دلیل اینکه بنای امریکاییها بر این نیست که آن طور که حق است عمل کنند و آنچه میگویند با آنچه عمل میکنند متفاوت است. مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل همچنین درباره سخنان کری پس از سخنرانی رهبر انقلاب و تأکید بر این نکته که «اگر تا اول مارس توافق سیاسی صورت نگیرد مذاکرات را ادامه نمیدهیم»، گفت: جان کری فرد کمتدبیری است که ثبات سخن ندارد. او در ژنو مثبت برخورد کرد. اما از مذاکرات بیرون آمد، در مصاحبه مطبوعاتی علیه ایران سخن گفت. در نتیجه ایشان فردی دو شخصیتی است. یعنی او در پشت درهای بسته و در مذاکرات لبخند میزند و حرفهای مثبت میزند، بیرون که میرود در مقابل خبرنگاران طور دیگری صحبت میکند.
سند تازه اسنودن درباره جاسوسی از مذاکرات 1+5 و ایران
ایران نوشت: سندی «فوق سری» به تاریخ آوریل ۲۰۱۳ که افشاگر اسناد جاسوسی امریکا به تازگی منتشر کرده؛ جاسوسی نهادهای اطلاعاتی امریکا و انگلیس از مذاکرات ایران و 1+5 و ارائه اطلاعات به سیاستمداران آن کشورها را از جمله موارد موفق پروژههای مشترک جاسوسی دو کشور عنوان کرده است.
«گرین گرینوالد»، همکار ادوارد اسنودن که این سند را منتشر کرده، گفته این سند را ادوارد اسنودن در اختیار پایگاه خبری «اینترسپت» قرار داده است. در بخش دیگری از این سند بر نگرانیهای جامعه اطلاعاتی امریکا از توانمندیهای سایبری ایران صحه میگذارد.
به گزارش فارس، «گرین گرینوالد»، روزنامهنگار تحقیقی و همکار افشاگر ادوارد اسنودن- پیمانکار سابق سیاـ با انتشار سندی «فوق سری» به تاریخ آوریل ۲۰۱۳ مینویسد جامعه اطلاعاتی امریکا نگران است حملات سایبری پیشرفته غرب علیه ایران به توسعه توانمندیهای سایبری این کشور منجر شده باشد. جامعه اطلاعاتی امریکا- چنانکه در این سند تصریح شده- میگوید ایران با مهندسی معکوس تهاجمات سایبری، موفق به بازتولید تاکتیکهای آن حملات شده است.
مجمع تشخیص مصلحت، عضو «ارشد» ندارد
مدیر روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام دارای یک رئیس، دبیر و اعضای دیگر است که در این میان هیچ عضو ارشدی در میان اعضا وجود ندارد. در مراسم سخنرانی محمود احمدینژاد که در شهرری برگزار شد، بنرهایی با محتوای محمود احمدینژاد عضو «ارشد» مجمع تشخیص مصلحت نظام مشاهده شد و این در حالی است که این عنوان در مراتب مسئولیتی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تعریف نشده است.
آرمان: نقش آقاتهرانی در توقیف فیلم و موسیقی
روزنامه آرمان نوشت: شنیده شد که مرتضی آقاتهرانی گفت: بنده زمانی که خبر تکخوانی زنان را شنیدم، گفتم قبل از اینکه آن را تائید یا رد کنیم، ابتدا فایل مربوط را گوش کنیم.
«تیک» نوشت؛ دبیرکل جبهه پایداری افزود: دوستان، فایلی برای بنده آوردند و گوش کردم دیدم که تکخوانی نیست و اعلام کردم که اگر این فایل منظور از تکخوانی بوده، بلامانع است. امّا وقتی که به قم رفتم، چند نمونه فایل به من نشان دادند که تکخوانی زنان در آنها وجود داشت. بنده این فایلها را همراه خودم آوردهام تا به دبیر مجلس بدهم و دقیقاً بررسی شود که آیا این تکخوانی در ایران صورت پذیرفته یا خیر و آیا وزارت ارشاد مجوز آن را صادر کرده یا خیر. اینها باید دقیقاً بررسی شود زیرا ما نیامدهایم که با آبروی هیچ کدام از مسئولین بازی کنیم. نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس همچنن درباره یکی از فیلمهای جشنواره فجر به نام «خانه دختر» گفت: بنده دراین خصوص تلفنی به آقایان جنتی و ایوبی تذکر دادم. آنان نیز این فیلم را نپسندیده بودند و گفتند که برای جمعی محدود به نمایش گذاشته شده و مجوز اکران عمومی آن صادر نخواهد شد.
شما بگویید تا ما هم بگوییم
آرمان آورده است: شنیده شد که نماینده مردم تهران در مجلس به اظهارات اکبر ترکان در تکذیب خبر کمک ۵ میلیارد تومانی بابک زنجانی به ستاد روحانی واکنش نشان داد. رسایی در صفحه اینستاگرام خود نوشته است؛ «در روزهای گذشته، چند سایت دستچندم به نقل از یک مقام قضایی که نخواست نامش فاش شود ... یا به نقل از رییس ستاد مردمی ... خبر rasaee.ir را تکذیب کردند! بابک ۵ میلیارد تومان نداده و کسی احضار نشده!» اکبر ترکان هم تکذیب کرد. وی در پاسخ به سوال یک خبرگزاری که پرسید: هزینههای مالی ستاد انتخابات حسن روحانی از کجا تامین شد؟ گفت: بنده یکی از اعضای ستاد بودم و این خبر را به هیچوجه تائید نمیکنم اما هر وقت قرار شد همه، هزینههایشان را اعلام کنند مطمئن باشید ما جزو اولین نفرات خواهیم بود چراکه نظر من و همه دوستانمان این است که باید هزینههای مالی شفاف باشد. خب شما اولین نفر باشید تا بقیه هم ملزم به شفافیت شوند!
انتقال 5 زندانی ایرانی از تایلند به کشور
آرمان نوشت: شنیده شد که انتقال زندانیانی که برای گذراندن ادامه دوران محکومیت به کشور بازگردانده میشوند، در تاریخ بیستو سوم ماه جاری و از طریق مرز هوایی فرودگاه امام خمینی (ره) انجام و زندانیان تحویل مقامات قضایی کشور میشوند. معاون وزیر دادگستری و رییس کارگروه انتقال محکومین از انتقال 5 تن از اتباع ایرانی از کشور تایلند به کشورمان خبر داد. ایلنانوشت؛ سیدعلی رییس الساداتی گفت: از مهمترین اهداف کارگروه انتقال محکومین حفظ کیان خانواده با تاکید بر رافت اسلامی است که بر این اساس و در ادامه روند انتقال محکومین ایرانی از سایر کشورها، تعداد 5 نفر از محکومین ایرانی که به مجازات حبس در کشور تایلند محکوم شده بودند، به کشور انتقال مییابند. وی در این مورد توضیح داد: انتقال این افراد که برای گذراندن ادامه دوران محکومیت به کشور بازگردانده میشوند، در تاریخ بیستو سوم ماه جاری و از طریق مرز هوایی فرودگاه امام خمینی (ره) انجام و زندانیان تحویل مقامات قضایی کشور میشوند.
معنای ممنوع القلمی را متوجه نمیشوم!
آرمان آورده است: شنیده شد که علی یونسی دستیار ویژه رییس جمهور ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه عنوان میشود در زمان وزارت شما لیست سیاهی به عنوان ممنوعالقلم وجود داشت، گفت: من معنای ممنوعالقلمی را خیلی متوجه نمیشوم که یک نویسنده مطلقا ممنوعالقلم باشد اما باید ببینیم اثرش چیست. اگر خوب و منطبق با قانون است باید منتشر شود. وی درباره همین لیست پاسخ را به وزیر ارشاد ارجاع داد اما در برابر این سوال که حضور شما در وزارت اطلاعات باعث شد بعدها عنوان شود که چنین لیستی وجود داشته، عنوان کرد: نه ما چنین لیستی نداشتیم و اعتقادی هم به لیست سیاه نداریم. ممکن است یک راه اشتباه یا مطلب اشتباهی باشد اما اینکه یک نفر همه آثارش ممنوع باشد را قبول ندارم.
احمدینژاد کاندیدای انتخابات مجلس نمیشود
آرمان نوشت: شنیده شد که یک فعال سیاسی اصولگرا بر این عقیده است احمدینژاد شخصا برای انتخابات مجلس کاندیدا نخواهد شد ولی از اطرافیان خود حمایت خواهد کرد. ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا درباره سخنرانی اخیر محمود احمدینژاد در مسجد شهرری گفت: بیشترین پایگاه مردمی احمدینژاد در گذشته در میان اقشار ضعیف جامعه از نظر مالی بود. اکنون نیز مسلما اگر بخواهد پایگاه رای خود را بازسازی کند باید در میان مردم ضعیف به دنبال آن باشد. ایمانی درباره نامزد شدن محمود احمدینژاد برای مجلس آینده، عنوان کرد: به اعتقاد بنده ایشان خودشان برای انتخابات مجلس کاندیدا نخواهند شد، اما از کسانی که دیدگاهی نزدیک به وی دارند حمایت خواهد کرد.
کسی عضو «ارشد» مجمع نیست
آرمان آورده است: شنیده شد که مدیر روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام دارای یک رییس، دبیر و اعضای دیگر است که در این میان هیچ عضو ارشدی در میان اعضا وجود ندارد. در مراسم سخنرانی محمود احمدینژاد که در شهر ری برگزار شد بنرهایی با محتوای محمود احمدینژاد عضو «ارشد»! مجمع تشخیص مصلحت نظام مشاهده شد و این در حالی است که این عنوان در مراتب مسئولیتی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تعریف نشده است. محمد سلیمانی مدیر روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در تصریح عنوان یاد شده برای محمود احمدینژاد اظهار داشت: همه اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک سطح هستند و این اقدام بیشتر جنبه تبلیغاتی و سلیقهای داشته و در هر صورت کار درستی نبوده است.
تکذیب برکناری مدیربانک رفاه
آرمان نوشت: شنیده شد که مدیرعامل بانک رفاه کارگران هرگونه جابهجایی در مدیریت این بانک را به شدت رد کرد. محمدرضا نظری گفت: طراحان بحث تغییر در مدیریت عاملی این بانک به دنبال بر هم زدن آرامش حاکم بر بانک رفاه کارگران هستند.
نسیم آنلاین نوشت؛ نظری ابراز کرد که بانک رفاه کارگران با قوت هرچه تمامتر به فعالیت خود ادامه داده و به هیچ عنوان بحث تغییر مدیریت عامل در آن مطرح نیست. به گفته مدیرعامل بانک رفاه کارگران، این بانک با توجه به نزدیکترشدن به ایام پایانی سال و افزایش چشمگیر حجم فعالیتهای بانکی، با قوت هرچه بیشتر فقط به ارائه خدماتی بهتر به مشتریان و عموم مردم میاندیشد.
بازداشت 2 مظنون حمله تروریستی در سیدنی
آرمان آورده است: شنیده شد که پلیس سیدنی استرالیا دو نفر را به اتهام توطئه چینی برای انجام یک حمله قریبالوقوع تروریستی دستگیر کرده است. انتخاب نوشت؛ این دو نفر که ۲۴ و ۲۶ سال سن دارند روز سهشنبه در عملیات پلیس در محله فرفیلد در غرب سیدنی دستگیر شدند. پلیس استرالیا میگوید، در این عملیات یک چاقو، پرچم گروه داعش و ویدئویی که برنامه حمله را تشریح میکرد، کشف و ضبط شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت