به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی ، حمید فدایی، عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در بخش عملی روی دو گزینه، استمرار نگهداری از اسکلت در محل و انتقال آن به موزه در حال رایزنی هستیم.
این متخصص افزود: برای ادامه کاوش در خیابان مولوی لازم است تا ترانشه ها گسترش یافته و اقدامات حفاظتی ویژه ای در نظر گرفته شود همچنین درصورت تصمیم گیری مبنی بر انتقال نیز با در اختیار گرفتن فضای بیشتر بر انتقال یکپارچه تأکید داریم.
وی با اشاره به فعالیت های مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، گفت: در ابتدا مستندنگاری دقیق با اسکنرهای نوری که یک مدل سه بعدی را ارایه می دهند انجام گرفت.
به گفته فدایی، اقدام دیگر پژوهشکده حفاظت و مرمت در این طرح، برقراری ارتباط با مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی دانشگاه بقیه ا... الاعظم بود که تنها مرکز معتبر فعال در این زمینه است.
وی با اشاره به فعالیت های گسترده ای که در ایران در حوزه باستان شناسی انجام می گیرد گفت: این امری معقول است که علاوه بر فعالیت های باستان شناسی که به کشف های ارزنده ای می انجامد، بر روی مطالعات ژنتیک هم کار شود.
فدایی افزود: محمود تولایی رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی دانشگاه بقیه ا... الاعظم با بازدید از محل ابراز امیدواری کرد بتوان با در نظر گرفتن شرایط قرارگیری اسکلت، امکان شناسایی ژنتیک فراهم شود.
وی گفت: به دلیل اینکه این اسکلت در واقع عنصر هویت بخش به تاریخ تهران است پژوهشکده نظر ویژه ای به سایت موزه شدن منطقه حفاری شده دارد که برای ایجاد سایت موزه نیز ظرفیت ویژه ای در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، چندی پیش کاوش های باستان شناسی در حفاری های فاضلاب خیابان مولوی منجر به شناسایی اسکلتی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد شد. بعد از ادامه تحقیقات روی این اسکلت، بررسی های اولیه متخصصان حوزه های انسان شناسی، کالبدشناسی، ژنتیک و باستان شناسی نشان داد که این اسکلت متعلق به یک زن میانسال است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر