پیشنهادی که بختیار به امام داد

بختیار گفت: بعضی اگر آیت‌الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.
کد خبر: ۷۶۷۱۱۶
پیشنهادی که بختیار به امام داد

در تب و تاب انقلاب و با نزدیک شدن به پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد ریزش‌ها و رویش‌هایی هستیم، ریزش‌هایی از جنس استبداد و غرب زدگی! و رویش‌هایی از نوع استکبارستیزی و از این راه کاخ استبداد متزلزل‌تر شده و دومینوی سقوط استبدادگران اینبار حکومت پهلوی را نشانه گرفت است.

ترور معتمدی یکی از بلند پایگان سازمان مخوف ساواک از این دسته ریزش‌ها در 13 بهمن 57 است، این فرد از مهره های مهم پهلوی بود که به دست انقلابیون به هلاکت رسید.

رسانه‌های داخلی و خارجی نیز وقایع آن روزهای پرشور انقلاب اسلامی را رصد می‌کردند، از جمله این رسانه‌های خارجی خبرگزاری آسوشیتدپرس بود ، این خبرگزاری به نقل از بختیار نوشت: "طرفداران آیت الله خمینی می توانند فریاد بزنند، غوغا کنند، توهین کنند، این کار چیزی را ثابت نمی کند.

آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود اینگونه آورده است: امرای ارتش گفته اند که اگر آیت الله خمینی بر خلاف قانون اساسی اقدامی کند، آن‌ها دست به اقدام خواهند زد.

رادیو مسکو نیز در خصوص وقایع 13 بهمن اینگونه نوشت: دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا علیه مداخله آمریکایی‌ها در امور داخلی ایران، در برابر کاخ سفید تظاهرات کردند.

خبرگزاری رویتر در خبری اعلام کرد: اسرائیل از بازگشت آیت الله خمینی به ایران ابراز نگرانی شدید کرد و گفت ممکن است ورود آیت الله به ایران باعث بروز تند روی های خشن شود و کوشش های صلح خاور میانه را به خطر بیاندازد!


در 13 بهمن 57 با وجود اشتیاق بختیار برای ملاقات امام(ره) به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دکتر سنجابی از بنیان‌گذاران جبهه ملی ایران خواستار استعفای بختیار شد و اعلام کرد: جبهه ملی به امام خمینی وفادار است.

در ابتدا مدرسه رفاه به عنوان محل اقامت و دیدارهای امام تعین شده بود ولی به جهت گنجایش کم و کثرت مشتاقان،کمیتۀ استقبال تصمیم گرفت تا دو مدرسه مجاور مدرسۀ رفاه( مدرسه علوی شماره 1 و 2 )را به عنوان مقر امام انتخاب نماید، صبح روز سیزدهم بهمن،حضرت امام(ره) به مدرس، علوی شمارۀ دو عزیمت کردند و حجت الاسلام محمد تقی فلسفی به همراهی بسیاری از طلبه های حوزه های علمیه به دیدار امام رفتند.



در واقع آن‌ها نخستین گروهی بودند که در این روز به دیدار امام(ره) رفتند، امام خمینی در جمع روحانیون به بیان مفاسد رژیم شاه پرداخت و از مسئولان آن خواست تا کنار بروند، در این دیدار که در مدرسه علوی تهران انجام شد، ایشان ضمن اشاره به بی‌قانونی‌های دولت، فرمودند: اینهمه جمعیت که به خیابان می‌آیند مردم نیستند و با شناسنامه جعلی وارد شده‌اند؟! ایشان در قسمتی از این بیانات افزودند: رژیم سلطنتی از اول خلاف عقل بود.

در واقع در بخشی از این صحبت‌ها ایشان با اشاره به بی‌قانونی دولت، مهر بطلان را بر دولت بختیار زدند و به درخواست‌های مکرر بختیار برای ملاقات با امام پاسخ دادند، ایشان در جای دیگر از صحبت‌هایشان در حضور روحانیون این ادعای بختیار که گفته بود: "چندین میلیون نفر برای استقبال از آیت الله به تهران آمدند، مبالغه آمیز است" را بی اساس دانستند.

در راستای تظاهرات خونبار این ایام، در این رو(13 بهمن) نیز در چند شهر کشور از جمله سمنان و تربت جام در پی تظاهرات مردم چند نفر به شهادت رسیدند.

در 14 بهمن 57 در پی جلسه اعضای شورای انقلاب با حضور امام خمینی، به پیشنهاد اعضا و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.


در واکنش به تشکیل دولت جدید توسط حضرت امام(ره) بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت‌الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.


در واقع مقصود بختیار از گفتن این صحبت‌ها محدود کردن حکومت اسلامی در مرزهای جغرافیایی خاص و به عبارتی ایجاد دولت شهر مستقل برای حکومت امام(ره) بود اما امام خمینی(ره) با تبیین حکومت اسلامی و فرامرزی داشتن اسلام و امتزاج دیانت و سیاست، فرمودند: گمان نشود اسلام مثل مسیحیت هست فقط یک رابطة معنوی مابین افراد و خدای تبارک و تعالی است و بس... اسلام برنامه حکومت دارد، اسلام قریب پانصد سال ـ تقریباً یا بیشتر ـ حکومت کرده است، سلطنت کرده است... سیاست دارد اسلام، ادارة مملکتی دارد اسلام، ممالک بزرگ را اداره می کند.

ایشان در جمع روحانیان هم با اشاره به تز استعماری جدایی دین از سیاست، تاکید کردند: مساله جدا بودن دین از سیاست، مسأله ای که با کمال تزویر و خدعه طرح کردند،


در این روز تعدادی از مقامات و مسئولین نیز استعفای خود را اعلام کردن، از جمله چهل تن دیگر از نمایندگان مجلس از مقام خود استعفا دادند و شهردار تهران استعفای خود را به امام خمینی تسلیم کرد که بازتاب گسترده‌ای را به همراه داشت.

واکنش کشورهای اسلامی در مقابل بازگشت آیت‌الله خمینی متفاوت بوده است، «انور سادات» در مصر گفت: او هیچ آیت‌اللهی در مصر نخواهد داشت، مطبوعات سعودی در این مورد سکوت اختیار کرده‌اند و رژیم بغداد نیز تاکنون موضعی اتخاذ نکرده است

با این اوصاف جهان دریافت این یک کودتا یا یک تغییر دولت ساده نیست، بلکه قرار است خیلی چیزها تغییر کند و آن‌چنان‌که امروز شاهدیم انقلاب اسلامی و اندیشه‌های امام(ره) در حال صدور به فراتر از مرزهای ایران است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها