گزارش معتبرترین نشریه علمی روسیه از فعالیت های فضایی ایران

تصویر ماهواره فجر طرح جلد نشریه روسیه

اگر مایلید از اوضاع و احوال «ماهواره‌ ملی فجر» که سیزدهم بهمن راهی مدار زمین شد باخبر شوید کافی است سری به پایگاه اینترنتی N2YO بزنید و نشانی www.n2yo.com‌/‌?s=40387 را در مرورگر رایانه خود وارد کنید.
کد خبر: ۷۶۷۰۲۳
موقعیت ماهواره فجر را در اینترنت دنبال کنید

ماهواره فجر اکنون به طور متوسط در ارتفاع حدود 360 کیلومتر از سطح زمین باسرعت 5‌/‌7 کیلومتر برثانیه، هر 92 دقیقه یک بار، یک دور به گرد زمین می‌چرخد.

ماهواره فجر 60 کیلوگرم جرم دارد و ابعادش 35 سانتی‌متر در 49 سانتی‌متر است. این ماهواره با «ماهواره‌بر بومی سفیر فجر» که 21 متر طول (تقریبا به اندازه یک ساختمان شش طبقه) و 26 تن جرم دارد با سوخت ترکیبی مایع راهی مدار زمین شد و در مدت‌زمان هشت دقیقه این ماهواره را در مدار زمین قرار داد.

ماهواره فجر همچون بسیاری از دیگر ماهواره‌های هم رده خود در جهان به علت قرارگیری در ارتفاع پایین و اصطکاک با جو بسیار رقیق زمین کم‌کم از سرعتش کاسته می‌شود تا این‌که سرانجام به قسمت غلیظ جو وارد شود و سقوط کند.

ماموریت این قبیل ماهواره‌ها عمدتا نقشه‌برداری و جمع‌آوری داده برای هواشناسی و البته اجرای برخی پروژه‌های تحقیقاتی دیگر است.

قدرت تفکیک عکس‌های این ماهواره در حد 50‌متر اعلام شده است و انرژی ماهواره نیز با استفاده از سلول‌های خورشیدی تامین می‌شود.

به نظر می‌رسد با وجود استفاده از فناوری رانشگر گاز سرد در این ماهواره که موجبات اصلاح مدار ماهواره را فراهم می‌کند، عمر ماهواره ملی فجر بیشتر از دیگرماهواره‌های هم‌خانواده‌اش باشد. از همین رو کارشناسان عمر مفیدی در حدود یک سال و حتی بیشتر را برای این ماهواره پیش‌بینی می‌کنند.

متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و شرکت صنایع الکترونیک ایران از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت دفاع ساخت و پرتاب این ماهواره را عهده‌دار بودند.

کاظم کوکرم ‌- گروه دانش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها