اوباما از نمایندگان کنگره خواست در مقابل تصویب تحریم های جدید علیه ایران مقاومت کنند

لاریجانی: آمریکا در پی شکست مذاکرات است

مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 درحالی پیش می‌رود که تندروهای واشنگتن تلاش‌های خود را برای به بن‌بست کشاندن این گفت‌وگوها تشدید کرده‌اند. بر همین اساس کمیته بانکداری سنا تحریم‌های جدیدی علیه ایران در صورت شکست مذاکرات تصویب کرده و همزمان رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور آمریکا را متهم کرد که به‌دنبال شکست گفت‌وگوهای هسته‌ای است.
کد خبر: ۷۶۶۱۲۳

در چنین شرایطی هیات‌های مذاکره‌کننده به تلاش خود برای دست یافتن به توافقی سیاسی تا یازدهم فروردین ادامه می‌دهند. در همین ارتباط احتمال دارد جان کری و محمدجواد ظریف در مونیخ با یکدیگر دیدار کنند. وزیر خارجه آمریکا دیروز در نشستی خبری گفته است برنامه تعریف شده‌ای برای دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان ندارد، هرچند احتمال چنین دیداری را نیز رد نکرده است.

لاریجانی: ایران تسلیم نمی‌شود

در تازه‌ترین موضعگیری‌ها درباره روند گفت‌وگوهای هسته‌ای، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس‌جمهور آمریکا مسئول اصلی شکست در مذاکرات است. او که سعی می‌کند هزینه شکست مذاکرات را با اظهاراتش به سمت ایران سوق دهد، باید بداند ملت ایران هرگز در مذاکرات تسلیم نخواهد شد.

به گزارش فارس، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی روز گذشته مجلس افزود: رئیس‌جمهور آمریکا در صحبت‌های اخیر خود عنوان کرده که ما به ایران فشار می‌آوریم تا ایران نظر ما را در بحث هسته‌ای قبول کند. حالا مقصود آنها از مذاکره با ایران روشن‌تر شده؛ آنها می‌گویند باید تسلیم خواست ما شوید. در کجای دنیا به این رفتار مذاکره می‌گویند؟ وی ادامه داد: البته روشن است که آقای اوباما به دلیل ضعف‌ و گرفتاری داخلی نمی‌تواند در مقابل انعطاف‌های معقول دولت و ملت ایران تصمیم عاقلانه بگیرد و می‌خواهد ایران یا تسلیم خواسته‌های نامربوط آنها شده یا مذاکرات با شکست مواجه شود. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: رئیس‌جمهور آمریکا باید بداند ملت ایران تسلیم نخواهد شد و او با این نوع سیاست غلط در مذاکرات مسئول شکست مذاکرات است که تصور کرده می‌تواند هزینه ضعف خود را در حل مشکلات داخلی به سمت ایران منتقل کند.

راهبرد «فشار و ترور» در مقابل انقلاب

وی در بخشی دیگر از اظهارات خود، با اشاره به فرارسیدن سالروز دهه فجر انقلاب اسلامی بیان کرد: ملت ایران با حمایت شگرف از نظریه امام، نظام جمهوری اسلامی را تاسیس کردند. گام دیگر پیشوای انقلاب برای هدایت ملت، سیاست استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بود که در بعد سیاسی با شعار بلیغ نه شرقی نه غربی ظهور یافت که اتفاقا این نظریه با غضب شرق و غرب و روشنفکران داخلی مواجه شد. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بویژه آمریکایی‌ها که احساس می‌کردند این مسیر دست آنها را برای همیشه از ایران کوتاه می‌کند، آغازگر توطئه‌های جدید شدند.

یکی از صاحب‌نظران آمریکایی که در آن زمان مسئولیت حساسی داشت، در کتاب خود می‌نویسد ماجرای ایران بزرگ‌ترین شکست دولت کارتر بود. در مقایسه با موقعیت آمریکا در صلح کمپ‌دیوید یا عادی کردن روابط با چین یا اتخاذ موضع قاطعانه‌تر در مقابل اتحاد شوروی که همگی نقاط مهمی بودند، سقوط شاه از نظر استراتژیک و برای ایالات متحده آمریکا از نظر سیاسی یک مصیبت به شمار می‌رفت و حفظ منافع غرب در منطقه نفتی خلیج‌فارس بر ایران تمرکز داشت.

لاریجانی خاطرنشان کرد: آمریکا و غرب تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا شاه را نگه دارند اما موفق نشدند و راهکار دوگانه‌ای را در پیش گرفتند. از طرفی با کمک‌ جریان‌های ضد انقلاب مبارزه با ملت را شروع کردند و از طرف دیگر تلاش کردند با دولت موقت ارتباط برقرار کنند که مذاکرات مشاور امنیتی کارتر با مسئولان دولت موقت نمونه‌ای از این دست بود که با عصبانیت ملت مواجه شدند.

وی افزود: آمریکایی‌ها از آن زمان دو خط عملیاتی فشار و ترور را دنبال کردند. با ساماندهی جریانات تروریستی در داخل، بزرگان انقلاب را ترور کردند و آشفتگی در برخی مناطق به راه انداختند. هرچند قدرت انقلاب شگرد شیطانی آنان را خنثی ساخت اما کارنامه غرب دراین زمینه سیاه است.

رئیس قوه مقننه با بیان این‌که خط ترور آمریکا تا امروز نیز ادامه دارد، اظهار کرد: اخیرا روزنامه‌های آمریکایی اعلام کردند که دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی طراح و مجری ترور مجاهد شهید عماد مغنیه بودند. با این وضع آیا دولت آمریکا می‌تواند ادعای مبارزه با تروریسم داشته باشد. در حالی که راسا به ترور قهرمانان امت مسلمان در منطقه اقدام می‌کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: این گونه ترورها برای دولت آمریکا که مدعی مدیریت جهانی است، فضاحت‌آور نیست؟ گرچه برای ما روشن بود که دولت آمریکا هرگز در شعارهای خود صادق نیست و دست‌های آن در حمایت از گروه‌های تروریستی آلوده است اما روشنگری اخیر که از زبان مسئولان سابق سیا انجام شده، عمق مبارزه دروغین آمریکا در مورد تروریسم را عیان ساخته است. وی افزود: وقتی دولت آمریکا چنین اقدامات شنیعی را انجام داده است باید قبول کند که ملل مسلمان اقدامات تروریست‌های دست‌ساز داعش و... را جنس دیگری از شگردهای آنان می‌دانند.

رئیس مجلس گفت: نوع دیگر اقدامات آمریکا فشار بر ایران بود نظیر جنگ تحمیلی و تحریم‌های مختلف. امروز اسناد و مدارک کافی وجود دارد که جنگ صدام علیه ایران با تحریک و هدایت و کمک غرب صورت گرفت اما پایداری و استقامت ملت آنان را پشیمان کرد و لذا به فشار از جنس دیگر روی آوردند.

ابوترابی فرد: آمریکا در موضع ضعف قرار دارد

همزمان، نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز در مراسم آغاز جشن‌های دهه فجر گفت: امروز آمریکا در مذاکرات هسته‌ای 1+5 در موضع ضعف قرار دارد و فاقد قدرت در تصمیم‌گیری است.به گزارش ایرنا، سیدمحمدحسن ابوترابی فرد افزود: این ضعف موضع به حدی رسیده که خود آمریکایی‌ها به آن اعتراف کرده‌اند طوری که سناتور آمریکایی و معمار تحریم‌های اقتصادی علیه ملت ایران که از همه ظرفیت‌های کنگره آمریکا بر تحریم‌های سخت و نابودی چرخه اقتصادی ایران پرده برداشته امروز اذعان داشته که آمریکا در موضع ضعف قرار گرفته و جمهوری اسلامی در مذاکرات در موضع اقتدار قرار دارد.

اوباما: باید به ایران فشار بیاوریم

اظهارات علی لاریجانی درباره ضعف اوباما در حل مشکلات داخلی‌اش اشاره به بحث و بررسی‌های چند ماهه منتقدان رئیس‌جمهور آمریکا در کنگره دارد. همان منتقدانی که دیروز یکی از چهره‌های شاخص آنها یعنی مارک کرک، سناتور جمهوریخواه به بلومبرگ گفته «حتی اگر سنا رای‌گیری در خصوص طرح تشدید تحریم‌ها بر ضد ایران را که وی و سناتور دموکرات رابرت منندز تهیه کرده‌اند، تا اواخر ماه مارس به تعویق بیندازد، رهبران جمهوریخواه در عزم خود برای پیشبرد و تصویب آن راسخ هستند و آن را تصویب خواهند کرد.»

موضع رئیس‌جمهور آمریکا در برابر این اظهارنظرها تکراری است.

وی در گفت‌وگو با شبکه «سی.ان.ان» بار دیگر گفته است: لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران را وتو می‌کنم. با این حال استدلال اوباما برای لزوم فرصت دادن به دیپلماسی، نشان می‌دهد رئیس‌جمهور آمریکا از اعمال فشار بیشتر به تهران ناخرسند نیست. او از کنگره خواسته تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران را متوقف کند، چراکه «روز بعد از این‌که ایران از توافق عقب‌ بکشد، ساده‌ترین کار برای من در کنگره، تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران خواهد بود. برای من تنها دو روز طول می‌کشد که لایحه تحریم‌های بیشتر علیه ایران را امضا کنم. ما توانایی تشدید تحریم‌ها علیه ایران را داریم، اما چیزی که اهمیت دارد این است که نشان دهیم تمامی راه‌های ممکن دیپلماتیک را اعمال کردیم.»

او با بیان این‌که طبق تمامی محاسبات از جمله محاسبات سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل، ایران به مفاد توافق موقت ژنو پایبند بوده است، یادآور شده «کاری که اکنون ما باید انجام دهیم این است که این دور از مذاکرات را به اتمام برسانیم و به ایران فشار آوریم تا به خواسته جامعه بین‌الملل آری بگوید و مهم است که اتحاد بین گروه 1+5 حفظ شود و حتی اتحاد با روسیه به‌رغم تنش‌هایی که با این کشور داریم، حفظ شود و همچنین اتحاد با چین که تشنه نفت ایران است، حفظ شود. ما هنوز می‌توانیم این اتحاد را حفظ کنیم و نشان دهیم که دیپلمات‌های ما تا چه اندازه موثر بوده‌اند.» آن‌گونه که فارس گزارش کرده، وی تاکید کرده است: «استدلال من برای کنگره آمریکا این است که در مقابل تصویب تحریم‌ها علیه ایران مقاومت کنند زیرا شرکای ما و حتی ایران می‌توانند این تحریم‌ها را نقض توافق موقت ژنو تفسیر کنند. از نظر ما، تضعیف دیپلماسی در این برهه مهم زمانی بدون آن‌که دلیل خوبی داشته باشیم، یک اشتباه است.»

او سپس این پرسش را مطرح کرده که «اگر بتوانم از طریق یک مکانیسم بی‌چون و چرا و قابل تائید ثابت کنم که به توافقی با ایران رسیده‌ایم که طبق آن تهران نمی‌تواند قابلیت گریز هسته‌ای داشته باشد و اگر شماری از کارشناسان و دانشمندان به ما تضمین دهند که ایران در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت تسلیحاتی قرار ندارد، باید یک بحث عمومی راه بیندازیم و از تمامی اعضای کنگره بپرسیم که به چه دلیل باید چنین توافقی را رد کنیم و از گزینه نظامی که کارایی کمی در محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران دارد حمایت و آن را دنبال کنیم؟»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها