محمدصدیق مرتضوی در گفتوگو با ایرنا افزود: با وجود سمی نبودن فیتوپلانکتون ایجادکننده این پدیده، ولی شکوفایی آن میتواند به کاهش اکسیژن آب و مرگ و میر آبزیان منجر شود. برای مقابله با این پدیده میتوان از روشهای هوا دهی و افزایش اکسیژن در سطح آب استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه پدیده کشند سبز در شب نوردهی به رنگ سبز دارد، ابراز کرد: مناطقی که بیشترین میزان این پدیده در آنها مشاهده شده قسمتهای شرق هرمزگان (سیریک و تیاب) و سپس اطراف جزایر هرمز و لارک بوده و اکنون شرایط عادی است و خطری متوجه مصرفکنندگان آبزیان نیست.
مرتضوی، اثرات پدیده کشند را بر روی آبزیان، صید و صیادی، گردشگری، صنایع ساحلی، بهداشت و سلامت ساکنان نوار ساحلی عنوان کرد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان اردیبهشت امسال با اشاره به بالا بودن میزان آلایندههای زیست محیطی در آبهای محدوده بندرعباس و قشم اعلام کرده بود که احتمال بروزمجدد پدیده کشند قرمز سال 88 (جلبک ککلودینیوم) در آبهای بندرعباس وجود دارد.
به گفته مرتضوی، بررسیهای صورت گرفته در سال گذشته بر روی کیفیت آبهای ساحلی نشان داد آبهای محدوده بندرعباس و قشم بسیار آلودهاند که ادامه این شرایط میتواند منجر به ایجاد مجدد پدیده کشند قرمز (جلبک ککلودینیوم) سال 88 شود.
وی افزود: این نگرانی بخصوص در محدوده خور گورسوزان، پشت شهر و سورو در شهر بندرعباس بیشتر است.
مرتضوی با اشاره به اینکه یکی از نگرنیهای کارشناسان محیط زیست در محدوده آبهای غرب بندرعباس ورود فاضلاب صنایع و توانیر به آبهای ساحلی است، ابراز کرد: احتمال دارد این آلودگی به خورهای (آبراهه) لافت و خمیر که منطقه حفاظت هستند منتقل شود و سال گذشته 10 مورد پدیده کشند قرمز در محدوده آبهای شرق بندرعباس مشاهده شد که در برخی موارد تراکم بالایی داشتند.
مرتضوی با بیان اینکه بیشتر این پدیدهها پرخطراند، اما سمی نیستند، بیان کرد: سال 91 نیز14 مورد پدیده کشند قرمز مشاهده شد و یکی ازموارد کشند قرمز سال 91 با تراکم 15 هزار سلول در لیتر، همان کشند قرمز سال 88 (ککلودینیوم) بود.
کشند قرمز نامی است برای یک رویداد طبیعی که به آن شکوفایی جلبکی نیز میگویند، این پدیده در خورها، آبهای شور یا آبهای شیرین اتفاق میافتد و در آن جلبکها به سرعت تجمع مییابند.
عامل پدیده کشند قرمز درسالهای 87 و 88 جلبکی به نام ککلودینیوم بود که باعث مرگ و میر بیش از34 تن آبزی شد و نخستین بار مرداد سال 87 در خلیج فارس و دریای عمان مشاهده شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد