محمد شریفی مقدم گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت تحت عنوان طرح «پرداخت مبتنی بر عملکرد پزشکان و کارکنان شاغل در دانشگاه های علوم پزشکی کشور»، نحوه پرداخت ها به پرستاران بر اساس نظارت هایی انجام می شود که تا حدود زیادی، غیرکارشناسی، ناعادلانه و به دور از واقعیت است.
دبیرکل خانه پرستار به یک مورد از جزئیات این دستورالعمل اشاره کرد و افزود: بر اساس جدول «ضریب کیفی عملکرد بخش های تشخیصی و درمانی»، پرسنل بیمارستان از صفر تا 110 امتیاز دارند که این وضعیت برای پرستاران، تامل برانگیز است.
وی به نحوه امتیاز دهی به عملکرد پرستاران اشاره کرد و گفت: از مجموع 110 امتیاز، 40 امتیاز توسط واحد حاکمیت بالینی، 15 امتیاز توسط واحد اعتبار بخشی، 10 امتیاز واحد درآمد و ترخیص، 5 امتیاز واحد تجهیزات پزشکی، 10 امتیاز واحد بهداشت محیط، 3 امتیاز واحد فناوری اطلاعات، 10 امتیاز واحد آموزش، 8 امتیاز واحد کنترل عفونت و 12 امتیاز توسط دفتر پرستاری، به عملکرد پرستاران داده می شود.
شریفی مقدم در همین زمینه توضیح داد: بررسی این شیوه امتیاز دهی به عملکرد پرستاران در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی، نشان می دهد که نظارت بر عملکرد کادر پرستاری، تا حدود زیادی خارج از حیطه مراقبت های پرستاری است. بطوریکه تنها 10 درصد مربوط به مراقبت پرستاری و مابقی را، گروه هایی امتیاز می دهند که هیچ وجه اشتراکی با مراقبت های پرستاری ندارند.
دبیرکل خانه پرستار تاکید کرد: جایگزینی این طرح با طرح کارانه، نه تنها مشکلات را کم نمی کند، بلکه موجب تشدید نارضایتی جامعه پرستاری می شود.
وی افزود: سئوال جامعه پرستاری از وزیر بهداشت این است که آیا برای پزشکان نیز چنین ابزارهای نظارتی در نظر گرفته شده است. در حالی که تعرفه پزشکان تا 3 برابر افزایش داشته است.
شریفی مقدم با انتقاد از حذف اضافه کاری پرستاری در طرح مبتنی بر عملکرد پرسنل، اظهارداشت: با ابلاغ و اجرایی شدن این دستورالعمل، بیماران و مردم آسیب خواهند دید و پرستاران نیز زیر بار این طرح کذایی نخواهند رفت.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد