گفته شده است که اظهارات اخیر باراک اوباما بیست و هفتم آذر ضبط شده و بنابراین میتوان صحبتهای «پائول هرشسون» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی را موضعی در برابر رویکرد تازه واشنگتن به بحث روابط با کشورمان تلقی کرد.
موضعی که خلاصه آن چنین است: «پایان مواضع خصمانه تهران در قبال تلآویو و آغاز بهبود روابط تهران و واشنگتن.»
هر چند پیش از این بسیاری از صاحبنظران به این نکته اشاره کرده بودند که روابط ایران و آمریکا به دلیل حمایت واشنگتن از صهیونیسم به فرجامی نخواهد رسید و این همان گزارهای است که باراک اوباما در گفتوگوی رادیویی خود صراحتا به آن اشاره کرده است. با این وجود بیم آن میرود با توجه به نزدیک بودن دور تازهای از مذاکرات هستهای میان ایران و 1+5، لابی صهیونیستی بخواهد ترک مخاصمه کشورمان با رژیم صهیونیستی را شرط پایان دادن به کارشکنیها در امضای توافق قلمداد کند، موضعی که بیتردید باعث شکست گفتوگوها خواهد شد.
دیپلماتهای ایرانی حاضر در مذاکرات بارها تصریح کردهاند که فقط بر سر مساله هستهای مذاکره میکنند، اما سنگاندازیهای صهیونیستها در مسیر گفتوگوها نشان میدهد که اکنون با جدیتر شدن دستیابی ایران و 1+5 به یک توافق سیاسی برای حل و فصل پرونده هستهای، آنها در جستجوی تضمینی هستند تا به بهانهگیریهای تلآویو پایان دهند.
تضمینی که هرگز تهران حاضر نخواهد شد آن را عرضه کند بنابراین با توجه به اینکه در حال حاضر هم ایران و هم ایالات متحده بهخوبی میدانند که قفل روابطشان رژیم نامشروع صهیونیستی است و از طرفی باراک اوباما طی سالهای گذشته و اکنون که دو سال به پایان دوره ریاستجمهوریاش باقیمانده بارها تاکید کرده که علاقهمند به برقراری رابطه با ایران است، تنها راه دستیابی به این هدف، پایان دادن حمایت واشنگتن به حمایت از تلآویو است.
همان واقعیتی که اکنون هر چند بسیاری از استراتژیستهای سیاسی در واشنگتن نیز به درک ضرورت آن رسیدهاند، اما هنوز دولت این کشور جسارت عملیاتی کردن آن را ندارد.
هراس تلآویو از امضای توافق هستهای ایران و 1+5 نیز دقیقا از این است که از فردای این توافق، هزینه ادامه حیات این رژیم چنان برای حامیانش سنگین شود، که تن دادن به رأی مردم فلسطین و دستکم منزوی کردن یا محدود ساختن این رژیم افراطی را دور از دسترس و آرمانگرایانه تلقی نکنند.
چنین است که باید به رئیسجمهور ایالات متحده یادآوری کرد که راهحل ایرانی بهبود ـ و نه الزاما برقراری ـ مناسبات میان ایران و آمریکا روشن است: «پایان حمایت واشنگتن از یک رژیم پردردسر در خاورمیانه» که به معنی رهایی این کشور از بسیاری از مشکلات بهوجود آمده در منطقه است. راهحلی واقعبینانه که تهران با صبوری، منتظر تحقق آن است.
مصطفی انتظاریهروی - گروه سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد