چنین روزی در مجلس صورت گرفت

تصویب قانون متحدالشکل شدن لباس مردان در ایران

امروز 6 دی 1393 خورشیدی برابر با 4 ربیع الاول 1436 هجری و 27 دسامبر 2014 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۷۵۲۸۳۷
تصویب قانون متحدالشکل شدن لباس مردان در ایران

هجری شمسی

6 دی سال 1307 هجری شمسی، قانون متحد الشکل کردن لباس مردان در مجلس شورای ملی به تصویب رسید. این قانون به دستور رضاخان و به تقلید از کشورهای ترکیه و افغانستان تصویب شد. پس از تصویب قانون یاد شده کلیه کارمندان دولت موظف شدند از کلاه شاپو استفاده کنند.

6 دی 1350

آیت ‏اللَّه "میرزا احمد کفایی" فرزند "آخوند خراسانی" درگذشت. آیت‏اللَّه میرزا احمد کفایی فرزند استاد بزرگ، آخوند ملا محمد کاظم خراسانی، در نجف اشرف دیده به جهان گشود و پس از تحصیل مقدمات و سطوح عالیه، از محضر پدر ارجمندش، آخوند خراسانی و دیگر بزرگان حوزه علمیه نجف بهره‏مند گردید. وی پس از فوت پدرش به مشهد مقدس عزیمت نمود و در مسجد گوهرشاد به تدریس خارج فقه و اصول اشتغال ورزید. این عالم ربانی سرانجام در ششم دی ماه 1350 برابر با هشتم ذی قعده 1391 قمری بدرود حیات گفت و در آستان مقدس رضوی مدفون گردید. حاشیه بر کفایةُالاصول از آثار وی می‏باشد.

6 دی 1357

صادرات نفت ایران در پی اعتصابات کارکنان شرکت نفت متوقف شد. کارکنان صنعت نفت کشور در نوزدهم شهریور 1357 اولین اعتصاب خود را از پالایشگاه تهران آغاز کردند و این اعتصاب به تدریج مناطق نفتی جنوب و آبادان را نیز در برگرفت. در پی اعتصاب گسترده شرکت‏های نفتی در ایران، سرانجام در روز ششم دی ماه 1357، صادرات نفت کشور به خارج به کلی متوقف شد و سوخت تنها در حد نیازهای داخلی عرضه گردید. با قطع کامل صادرات نفت به عنوان اهرم براندازی شاه، محمدرضا پهلوی از اصلی‏ترین منبع درآمد خود محروم گردید و مراحل سقوط او تشدید و تسریع گردید. به این ترتیب اعتصاب به همراه راهپیمایی، مبدل به مؤثرترین ابزار براندازی انقلابی شد و اعتصاب صنعت نفت، محوری‏ترینِ آنها بود که هم به طور روانی موجبِ فلجِ ذهنی شاه گردید و هم به طور واقعی، قلب اقتصاد و قدرت مالی نظام را از کار انداخت. این عمل، مورد حمایت و پشتیبانی حضرت امام خمینی نیز قرار گرفت.

6 دی 1392

علی اکبر پررش از مبارزان سیاسی دوران انقلاب نماینده سه دوره مجلس شورای اسلامی و وزیر سابق آموزش و پرورش درگذشت.

هجری قمری

4 ربیع الاول 14 بعثت برابر با اول هجری قمری،

حضرت رسول اکرم (ص) که از مدینه به قصد سفر به یثرب خارج شده بودند، برای رهایی از کفار قریش در غار ثور در نزدیکی مکه پناه گرفتند، از غار خارج شدند و حرکتشان را به سمت یثرب ادامه دادند. در سه روز اقامت حضرت رسول (ص) در غار ثور به فرمان الهی تاهای ظریف عنکبوت دهانه غرا را پوشاند تا کفار قریش متوجه ورود ایشان به غار نشوند.

4 ربیع الاول 1011

ابوالفضل بن مبارک متخلص به علامی از نویسندگان پرکار فارسی زبان هند درگذشت. او در محرم 957 در اگره متولد شد و در 981 به درباره اکبرشاه راه یافت. او در انجمنی که اکبرشاه برای اعلان مذهب جدید به نام توحید الهی یا دین الهی تشکیل داده بود، حضور داشت. بیشتر احکام و فرامین دربار اکبرشاه به خط و انشاء علامی بود. او در شعر هم دستی داشت و غزل، قصیده و مثنوی را به زیبایی می سرود. تفسیر آیه الکرسی و کتاب تاریخ اکبرنامه از آثار اوست که مفصل ترین و معتبرترین تاریخ فارسی هند است.

4 ربیع الاول 1122

ملک محمود سیستانی به مشهد حمله کرد و در خراسان حکومتی مستقل تشکیل داد. در دوره سلطنت شاه سلطان حسین صفوی دامنه طغیان و شورش در بسیاری از مناطق ایران ازجمله قندهار و هرات وسعت یافت. در این میان ملک محمود سیستانی که خود را از بازماندگان صفاریان می دانست با حمله به مشهد حکومتی مستقل در خراسان تشکیل داد.

میلادی

27 دسامبر 1978

"هواری بومِدِیَن" فرمانده نظامی و سیاست‏مدار الجزایری درگذشت. بِوِمدیَن سال 1935م در ناحیه‏ای از شمال الجزایر به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات، در دانشگاه الازهر مصر به تدریس پرداخت و در آن‏جا بود که با احمد بن بلا مبارز معروف الجزایری آشنا شد. بومدین به توصیه بن بلا به جنبش ضد فرانسه در الجزایر پیوست و در سال 1955م فرمانده کل چریک‏های ضد فرانسه در الجزایر گردید. او در تونس نیروی مجهّز و کارآزموده‏ای مرکب از 30 هزار نفر را با کمک‏های مصر و شوروی سابق به وجود آورد. پس از استقلال الجزایر، بومدین در سال 1962م با نیروی نظامی خود از تونس وارد الجزایر شد و پس از نبردی سخت با حکومت مرکزی، دولت را ساقط کرده، احمد بن بلا را به ریاست حکومت جدید رساند. بومدین سپس به دفع شورش‏های داخلی و بازگرداندن امنیت کشور پرداخت. اما سرانجام در 19 ژوئن 1965م با یک کودتا علیه بن بلا، وی را بر کنار کرد و خود قدرت را در دست گرفت. وی که مدت سیزده سال امور الجزایر را بر عهده داشت سرانجام در بیست و هفتم دسامبر 1978م در 43 سالگی درگذشت و پس از او، شاذلی بن جدید، به قدرت رسید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها