به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی رادیو گفتگو، ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و سیاوش غیبیپور، کارشناس مسائل اقتصادی، در ارتباط با عوامل موثر در رشد اقتصاد کشور به میزان چهار درصد در شش ماهه نخست سال جاری با رادیو اندیشه ها گفت وگو کردند.
سیاوش غیبیپور با بیان اینکه میزان تولید ناخالص هر کشور با سه روش محاسبه میشود، گفت: طبق آمار اخیری که بانک مرکزی اعلام کرده تولید ناخالص داخلی در کشور درطی شش ماه اول سال جاری چهار درصد افزایش پیدا کرده که این به نوعی بیانگر رونق اقتصادی در کشور است.
وی با اشاره به وابستگی اقتصادی کشور به نفت و گاز، افزود: در دولت جدید سرمایهگذاریهای خوبی در موضوع نفت و گاز صورت گرفت، برخی از پروژههای نیمه تمام به اتمام رسید، دولت و بخش خصوصی در این عرصه سرمایهگذاریهای جدیدی انجام دادند که این موضوع در رشد اقتصادی کشور موثر بود.
این کارشناس مسائل اقتصادی، دومین عامل موثر در این زمینه را ثبات بازار ارز عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با ایجاد ثبات در بازار ارز، ارزش پول ملی به مانند چند ماه قبلتر از آن تضعیف نشد و قدرت خرید مردم در یک مدار تقریبا ثابت قرار گرفت.
وی همچنین توسعه سرمایهگذاری خارجی به صورت مستقیم و غیرمستقیم را یکی دیگر از عوامل رشد اقتصادی عنوان کرد و افزود: سرمایهگذاران خارجی بعضا با کمک بخش خصوصی در بخشهایی از صنعت کشور سرمایهگذاری کردند که این خود در ایجاد رونق اقتصادی موثربود.
غیبیپور با اعتقاد بر اینکه میزان صادرات غیرنفتی به نوعی شناسنامه تولید هر کشوری است، افزود: به هر میزان که صادرات غیرنفتی افزایش پیدا کند، تولید نیز افزایش می یابد و خوشبختانه در طی ماه های اخیر شاهد افزایش صادرات غیر نفتی کشور بوده ایم.
وی همچنین به گسترش بخش خدمات در کشور نیز اشاره کرد و در مورد صحت رقم اعلام شده ازسوی بانک مرکزی در ارتباط با رشد اقتصادی کشور، گفت: کارشناسان اقتصادی ابزاری برای اندازهگیری دقیق این رشد ندارند ولی مولفهها بیانگر این است که شیب رشد اقتصادی کشورصعودی است و نباید در این ارتباط شک کرد، گرچه ممکن است در مورد آمار و ارقام آن ابهاماتی وجود دارد.
ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این برنامه با اشاره به آماری که بانک مرکزی در مورد میزان رشد اقتصادی کشوراعلام کرده، گفت: به نظر می رسد این رشد تاثیر چندانی به صورت ملموس در بهبود زندگی مردم نداشته است.
وی با انتقاد از بانک مرکزی در ارتباط با نحوه محاسبه رشد اقتصادی کشور افزود: بانک مرکزی در اظهارنظرها و بیان آمار و ارقام به یکسری فرمولهایی اکتفا میکند که به نظر میرسد، نیاز است در آن تغییراتی ایجاد شود مثلا در بیان میزان خط فقر در کشور به فرمولهایی استناد میکند که مرکز آمار آن را قبول ندارد.
این نماینده مجلس با تاکید بر این که رشد اقتصادی که بانک مرکزی اعلام کرده تا حدودی صحت دارد ولی شاهد تأثیر آن در زندگی مردم نیستیم، افزود: علی رغم میزان رشد اعلام شده قدرت خرید مردم افزایش پیدا نکرده گرچه نمیتوان اقدامات خوبی که دولت در عرصه اقتصاد انجام داده است را نادیده گرفت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت