نتایج یک گروه از محققان آمریکایی و تصاویر اینفوگرافی حاصل از آن نشان می دهد که هر روز میز کار هر فرد حداقل با 10 میلیون باکتری آلوده می شود.
در حالی که به طور معمول کیبورد هر رایانه روزانه حدود 7هزار و 500 باکتری را به خود جذب می کند و 20 درصد افرادی که در جهان با این وسایل سرو کار دارند، این وسایل را اصلا تمیز نمی کنند.
دکتر لیزا آکرلی، پزشک متخصص بیماری های عفونی و مدیر این پروژه تحقیقاتی در مورد نتایج این پژوهش گفت: دست های هر فرد موتور حرکت جرم ها، ویروس و باکتری های مختلف در طول روز است و خطرناکترین بیماری ها می تواند از طریق دست آلود منتقل شوند.
وی افزود: وقتی یک فرد هنگام عطسه یا سرفه کردن دستان خود را جلوی دهان و بینی می گیرد در واقع بخشی از جرم های مختلف را در دست های خود ذخیر می کند که از طریق وی به دیگران هنگام دست دادن و یا کارکردن با وسایل و ابزار و رایانه های مشترک منتقل می شود.
آکرلی گفت: نمودارهای تهیه شده از مراکز مختلف نشان می دهد که حتی وقتی یک نفر در یک مجموعه رعایت شستشوی مرتب دست ها را نمی کند در واقع باکتری، ویروس و درنهایت بیماری های مختلفی از این طریق به سایرین منتقل می شود زیرا انواع این جرم ها حداقل تا 24 ساعت زنده هستند.
این پزشک متخصص افزود: نتایج این پژوهش نشان داد که شرایط غیربهداشتی در محیط های کاری، اعم از سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی و حتی اتاق کار جوانان و نوجوانان در منازل، سبب شده تا روزانه میلیون ها نفر به بیماری های مختلفی دچار شوند.
وی گفت: علاوه بر این بسیاری از ویروس ها و باکتری ها به عنوان ناقلین بیماری های مختلف ازطریق استنشاق و تنفس وارد ریه ها و سپس با جریان خون به بخش های مختلف بدن راه پیدا می کند.
این پزشک افزود: ویروس ها و باکتری های موجود بر روی موبایل هر فرد 400 برابر بیشتر از توالت فرنگی است.
آکرلی گفت: برآوردها نشان می دهد که نبود شرایط بهداشتی در محیط های کاری سبب از بین رفتن 131 میلیون روز کاری در انگلستان و میلیون روز کاری دیگر در سراسر جهان شده است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت