به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری خانه ملت، دکتر علی لاریجانی افزود: من نمی دانم منبع این اطلاعات از کجا است ما نشنیده ایم و آن را تایید نمی کنیم ما با آمریکایی ها نقطه مشترکی در مبارزه با تروریسم نداریم.
وی ادامه داد: ما با آمریکا در مورد تاسیس این جریان های تروریستی و نوع به وجود آوردن آن کاملا مساله داریم بله طور مثال شما میدانید ابتدا این مساله در سوریه به وجود آمد در این 4 سال گذشته چه کسی به آنها سلاح و پول می داد؟ تا چند ماه پیش آمریکای ها یک تابلوی مبارزه بالای سر آنها گذاشتند و تا توانستند به آنها پول دادند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این اختلافات دیدگاهی و رفتاری در مقابل تروریست گفت:آن موقع ما به غربی ها گفتیم که وقتی که شما به آنها کمک می کنید آنها یک جریان تروریستی جدید میشوند اما باور نکردند و این مساله در جاهای دیگر تکرار شد.
لاریجانی با بیان این که آمریکا در مقابل داعش مبارزه جدی نداشته است، گفت: شما بگویید در ائتلاف ضد داعش آمریکایی ها چه کار کردند چند بار بمباران کردند و ساکت شدند و به نظر شما می توان چریک ها را با بمباران از بین برد ؟.
وی تاکید کرد: به نظر می رسد آن ها با این اقدامات دنبال تبلیغات هستند و شاید کسانی که در این ائتلاف هستند به نوعی با داعش همکاری داشتند اما در حال حاضر دیگر نمی توانند کاری کنند.
سود رفتارهای جریان تکفیری را اسرائیل و آمریکا می برند
لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد مسائل دنیای اسلام و بروز مساله داعش در منطقه گفت:نظر ایران در این خصوص روشن است کما این که ما همواره تاکید کرده ایم که اینگونه جریان های تروریستی با هر عنوان و اسم جز تخریب و وحدت دنیای اسلامی کاری نخواهند کرد.
وی ادامه داد: مسلمانان از هر فرقه خدا و قبله کتاب آسمانی و پیامبرواحدی دارند و این دست از مسائل وحدت بخش است و اصل این موضوع که گروهی از خواب بیدار میشوند وبقیه را کافر تلقی می کند جریانی ناصحیح است که بدون شک با کمک کشورهای دیگر به وجود آمده است .
رییس قوه مقننه کشورمان هم چنین تصریح کرد: متن اسلام محبت و همگرایی است همه فرق اسلامی در این نکات مشترک هستند و در فروعات هم مشترکات زیادی دارند و باقی مسائل مشکل از دست ساز هستند و بیشترین سودش را هم آمریکا و اسرائیل می برند لذا ما مخالف جریان های تکفیری و تندرو هستیم و آن را برای منافع اسلامی مضرمی دانیم.
مسائل مرزی و دوستی ایران و پاکستان
لاریجانی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی در مورد مذاکرات صورت گرفته با پاکستان برای دفع و از بین بردن اشرار در منطقه و برنامه ریزی برای ممانعت از بروز حملات به خاک ایران ، گفت:با همه مقامات پاکستانی در این زمینه صحبت شده است و من بعید می دانم این گونه حرکت موذیانه رخوتی در مودت و دوستی ایران و پاکستان به وجود اورد.
وی ادامه داد: در این بین اما دو دولت مسئولیتی دارند و هرچه دوستی دو ملت قوی باشد دولت ها باید مراقبت بیشتری کرده تا کسی نتواند در این دوستی خللی ایجاد کند.
رییس مجلس شورای اسلامی با براز اطمینان از این که سیستم اطلاعاتی پاکستان از قوت خوبی برخوردار است، گفت: که سیستم اطلاعاتی پاکستان با همکاری سرویس اطلاعاتی ایران می توانند این پدیده های کوچک را از بین ببرند.
دکتر علی لاریجانی با اشاره به این موضوع تاکید کرد: من فکر می کنم در آینده این همکاری ها بتواند مشکلات را رفع کند.
پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت مبنی بر اخرین وضعیت خط لوله گاز گفت:در ابتدا باید گفت پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان بسیار مهم است که نفع بیشتر آن مربوط به پاکستان است تا ایران، چرا که مردم پاکستان یک آینده تضمین شده ای از نظرانرژی پیدا می کنند در کنار این موضوع برای ایران امکان فروش گاز به کشورهایی دیگروجود دارد کما اینکه به ترکیه گاز صادر می کند لذا من فکر میکنم این پروژه برای دو کشورمهم باشد چرا که امنیت پایداری را درکنار منافع اقتصادی درمنطقه ایجاد می کند.
وی ادامه داد: از نظرمن طبق تفاهم اولیه کار می توانست زودتر پیش رود اما از مجموع توضیحات مسئولان پاکستان برای من مشخص شد که در آینده نزدیک این مهم پیگیری خواهد شد.
دکتر علی لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر برنامه ریزی دو کشور برای تحقق تاکید رهبر ایران برای گسترش ارتباطات دو کشور در دیدار با نواز شریف که برای دیدار رهبر انقلاب اردیبهشت ماه به ایران سفر کرده بود، گفت:رهبر انقلاب همیشه نگاه عمیقی به پاکستان داشتند و روی روابط برادرانه با پاکستان همیشه تاکید داشتند.
وی با تاکید بر این که ظرفیت های خوبی در دو کشور است ، گفت:این همکاری ها تنوع زیادی دارد ما در این مذاکرات به ویژه با رئیس جمهور پاکستان بر این همکاری ها تاکید کردیمو حتما مسئولان اجرایی در آینده آن را دنبال خواهند کرد.
وی هم چنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به تحولات جدید در منطقه آیا می توان امیدوار بود دوستی جدید بین ایران و آمریکا شروع شود، گفت:ما به اعمال نیکو توجه داریم ما هنوز رفتار آمریکا را در منطقه متفاوت ندیده ایم.
توافق هسته ای دور از ذهن نیست
لاریجانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه جنابعالی پیش از ریاست مجلس فردی شناخته شدهای بودید و در مقطعی به عنوان مذاکره کننده اصلی هستهای در تیم ایران حضور داشتید، به نظر شما توافق احتمالی میان ایران و 1+5 چه زمانی انجام میشود، توضیح داد: این توافق دور از ذهن نیست و فکر میکنم در مذاکرات با 1+5 پیشرفت داشتهایم. اگر نقاط اختلافی وجود دارد، قابل حل است اما اینکه موضوع انتقال گاز به پاکستان را به موضوع تحریم ارتباط میدهند، من چنین برداشت و اعتقادی ندارم زیرا در همه شرایط گاز ما به ترکیه و دیگر کشورها فروخته میشود.
وی ادامه داد: شاید مشکلات اجرایی در این زمینه وجود داشته باشد که قطعا رفع خواهد شد؛ اما اینکه چرا مذاکرات را طولانی میکنند، نکته قابل توجهی است چون موضوع هستهای ایران زودتر از اینها قابل حل شدن بود.
رییس مجلس بیان کرد: مسیر تکنولوژی هستهای ایران متفاوت از سایرکشورهاست و ما دنبال سلاح هستهای نیستیم بلکه به دنبال دانش هستهای هستیم؛ به همین دلیل NPT را پذیرفتیم و نظارت آنها را قبول داریم لذا این یک مدلی برای پیگیری مسایل هسته ای است و بنابراین، نوع رفتار کشورهای غربی نباید به گونهای باشد که این مدل را به گونهای نشان دهند که توافق دست یافتنی نیست.
وی تصریح کرد: طولانی کردن مذاکرات دلیل روشنی دارد؛ آنها سر و صدا کردند که ایران به دنبال سلاح است و بعد هم سراغ تحریم رفتند اما اکنون فهمیده اند که ایران سلاح تولید نکرده ولی اگر توافق سریع انجام گیرد، در پرسش اذهان عمومی قرار خواهند گرفت که چرا تحریم کردند؟ پس باید کمی مذاکرات را پیچیده کنند و شرط و شروط بگذارند تا بتوانند مشکلی را که به وجود آورده، رفع کنند. مساله این است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: