با وجود تمدید مذاکرات هستهای، خودروسازان مطرح دنیا هفته آینده به ایران خواهند آمد و مقدمات همکاری خودروسازان داخلی و خارجی فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، ژاپن و آلمان در رابطه با تولید خودروهای برقی و هیبریدی مورد بررسی قرار گرفتند. بر این اساس، برخی از آنها با پرداخت یارانه مستقیم به مصرفکننده که برای گران بودن خودرو، حذف مالیات و عوارض سالانه، تخفیف در سود بازرگانی و تعرفه واردات از تولیدکنندگان خود حمایت میکنند.
صالحی نیا با بیان اینکه ورود به محدوده طرح ترافیک به صورت رایگان، استفاده از پارکینگهای عمومی، دایر ساختن سیستمهای برقرسانی به نرخ خانگی و در ساعات غیر از پیک بار مصرف برق از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان خودروهای برقی و هیبریدی حمایت میکنند، گفت:بررسیها نشان میدهد برخی کشورها سیستمهای باطری این خودروها را به صورت رایگان تعویض کرده و خدمات مناسبی را نیز به مشتریان خود ارائه میدهند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ایران به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان خودروهای برقی و هیبریدی، سود بازرگانی آنها را از ابتدای امسال حذف کرده است و امیدواریم بتوانیم در قالب مصوبه دولت در رابطه با این دستورالعمل، انگیزههای لازم برای تولید و مصرف این خودروها فراهم نماییم.
وی با بیان اینکه در دستورالعملی که به دولت ارائه شده، روشهای ترکیبی از مجموعه این حمایتها پیشنهاد شده است ، اظهار کرد: تخفیف در حق بیمه و معافیت مالیاتی نیز در آن لحاظ شده است.
صالحینیا با بیان اینکه هفته قبل این دستورالعمل برای دولت ارسال شده و در کمیسیونهای تخصصی بررسی خواهد شد، گفت: پیشنهاد ما این است که بتوانیم با روشهای مختلف، توسعه زیرساختی و مکانیزمهای انگیزشی را برای هر دو گروه تولید و مصرف فراهم آوریم.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد زیرساختهای استفاده از خودروهای هیبریدی و برقی به مرور با تولید باتریهای مرتبط با آن فراهم خواهد شد، چرا که تولید باتری مهمترین مسالهای است که باید در این رابطه مورد توجه قرار گیرد.
رشد 70 درصدی تولید خودرو
به گفته وی طبق تصمیمات و تمهیدات اندیشیده شده در شورای سیاستگذاری خودرو میران تولید خودرو طبق آمار هشت ماهه نسبت به سال گذشته 70 درصد رشد داشته است به طوریکه طی این مدت 720 هزار دستگاه تولید شد.
صالحی نیا در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه آیا واحدهای صنعتی تنها با 50 درصد ظرفیت تولید خود کار میکنند، گفت: هر کدام از صنایع بسته به ظرفیت موجود خود در بخشهای مختلف فعالیت میکند مثلا در بخش خودرو ظرفیت تولید دو میلیون را دارد که در حال حاضر با 60 درصد ظرفیت خود فعالیت میکند و امیدواریم این میزان را افزایش دهیم.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره سایر صنایع اظهار کرد: تولید سیمان با ظرفیت بالای 94 درصد، صنایع غذایی با ظرفیت 60 درصد و صنایع ساخت تجهیزات با 75 درصد ظرفیت فعالیت میکند.
او با بیان اینکه در بخش صنایع برای هر کدام از بخشها ظرفیت بالقوهای را در نظر گرفتهایم گفت: هر کدام از صنایع بسته به ظرفیت و نوع خود فعالیتهایی را ارائه میدهند.
صالحینیا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا درباره تجهیز 1300 میلیارد تومانی که قرار بوده به بخش صنایع اختصاص یابد، اظهار کرد: 1200 میلیارد برای صنایع کوچک و 100 میلیارد برای بنگاههای صادراتی از محل هدفمندی یارانه تصویب شده است، اما تاکنون هیچ مبلغی به صنایع پرداخت نشده است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تفاهمنامهای را به امضاء رساندهایم تا بتوانیم دو برابر این پول را به بخش صنایع ارائه دهیم، اما علیرغم اینکه این موضوع یک ماه پیش به تصویب معاونت رییس جمهوری درآمد اما هنوز به بخش صنایع تخصیص داده نشده است.
صالحینیا ادامه داد: این مبلغ برای بهینهسازی فرآیند، نوسازی واحدها و سرمایه در گردش و یارانه سود تسهیلات در نظر گرفته شده است که امیدواریم طی پیگیریهای انجام شده به زودی پرداخت شود.
وی درباره تعرفه واردات خودرو گفت: تعرفه یک بحث مجزا از بودجه است و تا به امروز پیشنهادی برای تغییر آن به دولت ندادهایم، چرا که از نظر ما میزان آن مناسب است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مذاکرات 1+5 و تاثیر آن در بخش خودرو گفت: اگر این مذاکرات شرایط خوبی را داشته باشد قطعا اتفاقات خوبی در این حوزه خواهد افتاد.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد