لاریجانی:

آمریکا و غرب در مصادره مذاکرات به نفع خود ناکام مانده‌اند

رئیس مجلس شورای اسلامی در مشهدمقدس با تاکید بر اینکه مدیریت ایران بر جهان، مدیریت آمریکایی نیست، گفت: دولت‎های غربی و آمریکایی‌ها سعی کرده‌اند که ورق این مذاکرات را به نفع خود بگردانند، اما نتوانستند.
کد خبر: ۷۴۰۵۵۵
آمریکا و غرب در مصادره مذاکرات به نفع خود ناکام مانده‌اند

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز پنجشنبه در همایش ملی - منطقه‌ای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی که در محل برج سپهر بانک صادرات مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه در استان خراسان رضوی، نمایندگان پرتحرکی وجود دارند و از نظر مسائل علمی و منطقه‌ای آقای اسماعیل‌نیا از شحصیت‌های برجسته استان است.

وی افزود: در موضوع تخصصی اقتصاد مقاومتی آقای اسماعیل‌نیا یکی از فعالان و پرتحرکان این عرصه است، من هم شخصیت ایشان را بسیار می‌پسندم و از افرادی است که ایده‌ها را با دقت پیگیری می‌کند؛ امیدوارم در پایان این همایش راهکارهای اقتصاد مقاومتی به نتایج عملیاتی خوبی برسیم. در نظر داریم در این همایش به موضوعات ملی و منطقه‌ای برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی بپردازیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به‌خاطر دارم زمانی در دولت قبل مشکل مرغ وجود داشت، بسیار قیمت مرغ افزایش پیدا کرده بود، ‌در آن زمان طرحی را مطرح کردند و بنده مشاهده کردم که از همین جنس حرفای امروز (اقتصاد مقاومتی) بود که از قابلیت‌های داخلی در آن زمان استفاده کردند و حرکت‌های مختلفی شکل گرفت.

وی افزود: بنده نیز صحبت‌هایی با دولت قبل انجام دادم و قرار بر این شد 400 هزار تن مرغ وارد کشور شود، بر همین اساس جلسه‌ای نیز گذاشته شد و بعد از آن برنامه به شکلی پیش رفت که نه آن 400 هزار تن وارد شد بلکه 100 هزار تن نیز صادر شد.

لاریجانی تاکید کرد: در کشور ما فکری در درون انقلاب شکل گرفت و محقق شد، آن این بود که ایران یک تفکر اسلامی را برای خود برگزید و یک تفکر انقلابی را برای اداره کشور انتخاب کرد و براساس آن استقلال کشور شکل گرفت.

وی افزود: استقلال از دید مرحوم مطهری باید همه جانبه باشد، آنچه امام(ره) به ما آموخت و انقلاب دنبال کرد نیز همین معنی بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مسیر کسب استقلال، دشمنانی نیز برای ما به وجود آمد ضمن اینکه این حرکت همچنان پیش رفت و در جهان جا پیدا کرد و در سال‌های اخیر نیز با آن گسترش آن در جهان مواجه بودیم.

لاریجانی بیان کرد: خوشبختانه نقشه‌هایی که دشمنان برای ما کشیدند عقیم ماند، انقلاب ایران در منطقه دستاوردهای بزرگی داشته است، اگر در 10 سال اخیر انقلاب اسلامی در منطقه این طور داهیانه عمل نمی‌کرد، صحنه کل دنیا با یک نوع دیکتاتوری جهانی روبه‌رو شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون شرایط چند قطبی در جهان به وجود آمده و مدیریت ایران بر جهان، مدیریت آمریکایی نیست، آمریکایی‌ها پس از چند شکست متوجه شدند که دیگر نمی‌توانند ایران را شکست دهند و برای این مسئله به فکر راهکارهای دیگری افتاده‌اند.

وی بیان کرد: نقشه انقلاب اسلامی اکنون در شرایط بین‌المللی نشان می‌دهد که به همان میزان که انقلاب اسلامی تحرکاتی داشته، دشمنانی هم ایجاد شده‌اند و این دشمنان از زمانی که به وجود آمده‌اند تا توانسته‌اند سد راه ایران شده‌اند.

لاریجانی گفت: حتی در مذاکرات هسته‌ای هم بازی درآورده اند و در این 10 تا 12 سال تا توانسته‌اند بازی را کش داده‌‌اند، در همین راستا این پایداری و استقامت و توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری سبب شد که ایران به راه خود ادامه دهد و پیش رود و از فرصت‌های خود به درستی استفاده کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون که مذاکرات هسته‌ای ادامه داشته دولت‎های غربی و آمریکایی‌ها سعی کرده‌اند که ورق این مذاکرات را به نفع خود بگردانند اما نتوانستند.

لاریجانی افزود: به دلیل استفاده نامطلوب از نفت و گاز، دچار بیماری‌هایی شده‌ایم و با توجه به اینکه نفت و گاز باید یک نعمت باشد اما اکنون تبدیل به یک بودجه جاری شده است، امروز که در خدمت شما هستیم بخش عمده بودجه کشور ما نفت و گاز است.

وی بیان کرد: نحوه اداره کشور ما نیز طوری بود که به جای آنکه از نفت به عنوان ثروت ملی استفاده شود به عنوان بودجه کشور استفاده شده است؛ ما ذاتاً با این تفکر مخالف بوده‌ایم، امروز بودجه کشور ما بودجه جاری است؛ متاسفانه این تفکر استفاده غلط از نفت و گاز سبب وابستگی بیش از حد ما به این نعمت شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی قائل به این مسئله (استفاده صحیح از نفت و گاز) است، به صراحت یکی از منویاتی که رهبر انقلاب بیان کرده‌اند این است که اقتصاد مقاومتی رشد و افزایش پیدا کند.

لاریجانی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما این بود که قبل از انقلاب، کارهای اصلی کشور بر دوش خاندان‌ها بود و عوام فقط در کارهای جزئی آن هم با محدودیت‌های زیاد شرکت می‌کردند، پس از انقلاب اسلامی این کارها در اختیار دولت قرار گرفت ولی همان بیماری به شکل دیگری ادامه پیدا کرد و متاسفانه بخش‌های دولتی نتوانستند درست این اقدامات را مدیریت کنند و این مسائل به شکل دیگری ادامه یافت.

وی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اصل 44 اظهار کرد: ایجاد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اصل 44 برای این بود که مشکلات را رفع کنند؛ در نص اقتصاد مقاومتی آمده که باید کارها در اختیار مردم قرار گیرد و تا وقتی که این اقدام صورت نگیرد، بهره برداری بالا نمی‌رود، بنابراین اقتصاد در بخش‌های مردمی به وجود نخواهد آمد و باید این را دانست که بهره وری ما در بخش کشاورزی و صنعتی ضعیف است و این مسئله از گذشته تاکنون ادامه دارد که یک بیماری مزمن است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش گفت: مقداری آموزش‌های تدریجی در بخش اقتصادی کم بوده است، نکاتی که آقای اسماعیل نیا مطرح کردند، مربوط به بخش بهره وری است، باید بهره‌وری ما در بخش آب و نحوه بسته‌بندی آب کاهش یابد، این در حالی است که یک محصول در مزرعه 2500 تومان است اما در بازار 5 هزار تومان می‌شود ولی هیچ سودی به دست کشاورز نمی‌رسد.

وی بیان کرد: ما در این زنجیره مشکل داریم و این‌ها نکات علمی است که هر کدام مشکلات مزمن اقتصاد ما را هدف گیری کرده است، مسائلی که آقای اسماعیل نیا مطرح کردند برای این بود که شرایط کنونی آب بسیار سخت است و ما اکنون در زمینه آب کل کشور مشکل پیدا کرده‌ایم.

لاریجانی افزود: این در حالی است که در سال‌های دور، سرانه آبی هر فرد 5 هزار متر مکعب بود که این سرانه در سال 1390 به 1700 متر مکعب رسید، براساس آمارهای موجود نقطه فقر آبی هر کشور 1700 متر مکعب است که اکنون ما در آستانه این فقر مالی قرار گرفته‌ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی به استان‌های کم آب کشور اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی، ساوه، سمنان و قم تحت تاثیر این فقر آبی قرار دارند، با توجه به اینکه اکنون سرانه سالانه هر فرد به 1700 متر مکعب رسیده به این معنا است که دیگر نباید در آب اسراف کرد و از آب باید بهترین استفاده انجام شود.

وی گفت: در همین راستا مدیریت بخش کشاورزی باید افزایش یابد و از خاک به درستی استفاده شود.

لاریجانی تاکید کرد: اکنون بحران کمبود آب و مسائل خاکی به یکی از مهمترین مسائل روز دنیا تبدیل شده است، این در حالی است که بیشتر کشورهای دنیا از محصولات ارگانیک ضربه دیده‌اند و لذا موضع گیری در زمینه استفاده درست از مصارف آبی و خاک یک موضع گیری درست است.

وی بیان کرد: اکنون در ایران یکی از مشکلاتی که وجود دارد کمبود موسسات مطالعاتی است؛ باید برای ایجاد و افزایش این موسسات برنامه ریزی لازم را داشته باشیم و این در حالی است که این مشکل در کشورهای غربی وجود ندارد.

لاریجانی تاکید کرد: کمبود موسسات فقط در بخش کشاورزی نیست و در سیاست و اقتصاد و صنعت هم در این زمینه کمبود داریم. کمبود این موسسات نیز بر روی نخبگان کشور ما که دارای ظرفیت‌های عظیم هستند، تاثیر می‌گذارد که خود یکی از دردهایی است که اکنون در بخش نخبگان وجود دارد.

وی تاکید کرد: توصیه بنده این است که این همایش به یک موسسه یا دبیرخانه تبدیل شود و اگر الگوی این همایش در تمام مناطق کشور باشد، سبب می‌شود بهره‌برداری را در تمامی زمینه‌ها افزایش دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر اهداف اقتصاد مقاومتی محقق شود، می‌توان از این طریق شرایط ایران را تغییر داد و اگر نگاهی اندیشمندانه به ایران داشته باشیم، درمی‌یابیم که بیشتر مشکلات ما اقتصادی است؛ در بحث‌های سیاسی و اجتماعی رشد فکری وجود دارد و دیگر مشکلاتی همچون مشکلات اقتصادی به وجود نمی‌آید.

وی افزود: نتانیاهو گفته بود باید با تفکر شیعه ایران مبارزه کرد، همچنین عنوان کرده بود که ما حاضریم هرگونه کمک در مبارزه با داعش اراده دهیم، به شرطی که ائتلاف با ایران شکل نگیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از صاحبنظران گفته است که منطقه خاورمیانه پر از التهاب است ولی خطر اصلی برای آمریکا این است که بخشی از خطر از ایران به سمت عراق، سوریه و سایر کشورهای منطقه در حال سرایت است، این خطر چه می‌تواند باشد؟ به طور قطع بحث اقتصادی یکی از این مسائل است، اگر در بحث هسته‌ای می‌خواهیم موفق باشیم باید به بحث اقتصاد مقاومتی نیز نگاهی داشته باشیم.

لاریجانی عنوان کرد: ما از درون بحث‌های این چنینی وجلساتی و مباحث اقتصاد مقاومتی، باید قدرت دفاعی و فعالیت‌های منطقه‌ای خود را ارزیابی و افزایش دهیم؛ قدرت در تولید محصولات دفاعی قطعا می‌تواند ما را از مراحل پیش روی خود عبور دهد. اگر دشمنان متوجه شوند شرایط اقتصادی ما قوی شده است دیگر حرفی نمی‌زنند آن چنان که در مذاکرات نیز این چنین حرف‌هایی عنوان می‌شد.

وی تصریح کرد: این که در کنگره آمریکا حرف‌های مختلف زده می‌شود قطعاً کسی این حرف‌ها را باور نمی‌کند، باید به آمریکایی‌ها گفت که مشکل از خود شماست، آن‌ها بر این عقیده هستند که آرام آرام ایران را مایوس می‌کنیم، ما امیدواریم در مذاکرات عاقلانه رفتار کنند و تصورات اشتباه نیز به وجود نیاید.

لاریجانی افزود: ما در زمان جنگ با شش میلیارد دلار کشور را اداره کردیم، اکنون که دیگر وضع به این شکل نیست و هر چه هم سخت‌گیری کنند ما یاد داریم چگونه از مسیر بن‌بست بیرون بیائیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: الحمدلله با وجود چالش‌های منطقه‌ای و مذاکرات وقت این رسیده که بیماری‌های لاعلاج منطقه و جهان را معالجه کرد، وقت این رسیده که خیز اساسی در این راه برداشت و امیدواریم این همایش در این راه نقش بسزایی ایفا کند؛ این همایش نشان می‌دهد که مجلس و نخبگان دانشگاهی به این امر یک نگاه درست دارند، به مسائل اقتصاد مقاومتی به شکل امری مهم می‌نگرند. امیدوارم این کنفرانس سبب خشنودی مقام معظم رهبری شود.

در این همایش چهره‌های شخصیت‌های اقتصادی و سیاسی همچون حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده مردم تهران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، غلامرضا تاج‌گردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، الیاس نادران نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محمدقاسم حسینی قائم‌مقام صندوق توسعه ملی حضور دارند.(تسنیم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها