دولت نهم در هجدهم تیر 86 سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را منحل و آن را به دو معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور تقسیم کرد. این اقدام واکنش منفی بسیاری از کارشناسان را برانگیخت، اما دولت وقت هدف از این اقدام را چابکسازی و کوچکسازی دولت و سادهسازی فرآیند تصمیمگیری اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگیری در این جلسه از احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به عنوان مطالبه کارشناسان و صاحبنظران از دولت و رئیسجمهور یاد کرد و گفت: این موضوع از یکسو در دوره انتخابات از سوی رئیسجمهور وعده داده شده بود و از سوی دیگر این سازمان برای کشورهای در حال توسعه که دارای برنامههای میانمدت و کوتاهمدت توسعهای هستند، یک امر ضروری محسوب میشود. وی با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی پشتوانه کارشناسی برای اداره کشور محسوب میشود، خاطرنشان کرد: این سازمان همواره از کارشناسانی زبده در امر برنامهریزی و اقتصاد برخوردار بوده که متاسفانه پس از انحلال، بخش زیادی از نیروی انسانی و توان کارشناسی این مجموعه تضعیف شد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه برای مدیریت صحیح بر امور کشور و توسعه متوازن و با برنامه کشور، احیای سازمان مدیریت و البته اصلاح نقاط ضعف گذشته آن یک ضرورت است، افزود: سازمان مدیریت باید سازمانی چابک باشد که بتواند نظام برنامهریزی کشور را بدرستی تدوین و هدایت و نظارت کند.
وی پس از اعلام موافقت اعضای شورای عالی اداری با لغو مصوبه مورخ بیست و چهارم تیرماه 1386 شورای عالی اداری در مورد تشکیل دو معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور و همچنین موافقت با کلیات موضوع احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در جلسه، از معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور خواست ظرف دو هفته آینده نظرات و دیدگاههای کارشناسان صاحبنظر در زمینه شرح وظایف و ساختار این سازمان را جمعآوری و در جلسات آینده مطرح کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد