در همین راستا، نشست تخصصی «مدیریت شهری با رویکرد اسلامی-ایرانی» توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران برگزار شد و در آن مولفههای سنتی و ارزشهای مردمی به عنوان لازمه توسعه پایدار مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران ،عبدالحسین کلانتری مشاور اجتماعی و فرهنگی مرکز در این نشست گفت: راه اندازی بحثهای شفاهی و برگزاری نشستها در حوزه مسائلی که تازه و بدیع هستند، فتح بابی است برای طرح ایدهها و تعریف پروژههای مرتبط که در نهایت منتج به تولید ادبیات نظری در آن حوزه خواهد شد.
ایمانی جاجرمی رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این نشست تخصصی با اشاره به اینکه جامعه ایران در حال گذار از سنت به مدرنیته است تصریح کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار لازم است مؤلفههای سنتی و ارزشهای مردمی در مسیر توسعه آن لحاظ شود .
وی با تأکید بر اهمیت بازسازی سنت و نوگرایی با توجه به تغییرات و نیازهای جامعه امروز افزود: تحولات و چند پاره شدن نظام مدیریت شهری در دورههای حکومت قاجار و پهلوی عامل اصلی دوری و جدایی مدیریت شهری از مردم و غیر بومی شدن اداره شهرها بوده است.
ایمانی جاجرمی در بخش دیگری از صحبتهای خود مهمترین ویژگی مدیریت شهری اسلامی-ایرانی را مدیریت بر مبنای خواست افراد محله دانست .
اردشیر انتظاری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز یکی دیگر از سخنرانان این نشست تخصصی بود که عدالت محوری را مهمترین ویژگی مدیریت شهری اسلامی- ایرانی دانست و گفت: تقویت نهادهای محلی و اعطای قدرت تصمیمگیری و اجرا به مدیران محلی عامل مهمی در گسترش عدالت شهری و رعایت حقوق شهروندی میباشد.
سید محمود نجاتی حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست با تعریف شهر اسلامی عنوان کرد: شهر در رویکرد اسلامی شهری است که متصف به اوصاف اسلامی است و اخلاق و صفات اسلامی از آن متجلی میشود.
وی ادامه داد: رعایت حق و رفتار عادلانه نسبت به خود و همچنین احساس مسئولیت در قبال دیگران سه مؤلفه اساسی شهروندان شهر اسلامی است و مدیریت شهری میبایست این ویژگیها را به نحو فردی و ساختاری تقویت نماید.
این استاد دانشگاه با اشاره به منابع غنی مذهبی و فرهنگی در خصوص مدیریت اسلامی و ایرانی تأکید کرد: مدیریت شهری با محور قرار دادن این آموزهها و تدوین برنامه و سیاستگذاری برای آن شرایط تحقق چنین رفتارهایی را از سوی شهروندان فراهم کند.
انتشار یک کتاب
مرکز مطالعات شهرداری تهران همچنین از انتشار کتاب « پایداری مشکن در برابر سانحه و ارائه راهکارها" خبر داد.
بر اساس این گزارش، لزوم ایمن سازی وارتقای ضریب ایمنی شهروکاهش میزان آسیب پذیری ازطریق آگاه سازی عمومی ونهادینه کردن فرهنگ ایمنی،پیشگیری وترویج استانداردهای ایمنی ساخت وساز باعث شد تا مرکزمطالعات وبرنامه ریزی شهرتهران، راهکارهای پایداری مسکن دربرابرسانحه را در قالب کتاب-دانش شهر-بانام "پایداری مسکن دربرابرسانحه وارائه راهکارهاوپیشنهادات " منتشر کند که درآن به مبانی نظری ومفاهیم بازسازی پس ازسوانح وپایداری مسکن ونیز مفاهیم واصول نوسازی شهری وبیان مشترکات این مفاهیم وتجربیات ایران دربازسازی پس ازسوانح که به مراتب بیش ازتجربیات نوسازی است پرداخته است.
کتاب مذکورهمچنین به ارائه راهکارهای عملی برای پایداری مسکن درشهرتهران می پردازد تا با پیاده سازی این اصول در جهت دستیابی به پایداری مسکن در برابر سوانح طییعی گامی موثر برداشته شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب