بیماری هانتینگتون از جمله بیماری های خطرناکی به شمار می آید که ضمن از کار انداختن فعالیت های مغزی در نهایت به مرگ منجر می شود.
اکنون گروهی از دانشمندان مدرسه پزشکی دانشگاه واشنگتن موفق به ارایه راهی شده اند که سلولهای پوستی را به طور مستقیم به گونه ای از سلول های مغزی تبدیل می کند که در جریان پیشرفت بیماری هانتینگتون تخریب شده اند.
برخلاف سایر تکنیک هایی که در آن یک نوع سلول به نوعی دیگر تبدیل می شود، این فرآیند جدید مبتنی بر فاز سلول های بنیادین نیست و در نتیجه انواع سلول های چند منظوره تولید نمی شود.
محققان در این پروژه نشان دادند که سلول های مغزی که بدین ترتیب تولید می شوند حداقل تا 6 ماه کارایی دارند.
آنها برای ثابت کردن این موضوع سلول های مغزی را که با استفاده از این روش از سلول های پوستی تولید کرده بودند به موش های آزمایشگاهی تزریق کرده و متوجه شدند حداقل تا 6 ماه پس از تزریق همچون سلول های اصلی عمل می کنند.
در این نوآوری پزشکی محققان دانشگاه میشیگان به جای استفاده از سلول های نوپا و جوان از سلول های پوستی بالغ استفاده کردند.
به گفته کارشناسان، مزیت استفاده از سلول های پوستی بیمار در تولید سلول های مغزی برای وی در این است که دیگر جای هیچگونه نگرانی درخصوص پس زده شدن از سوی سیستم ایمنی بدن وجود ندارد.
آنها امیدوارند با استفاده از این روش مبتلایان به بیماری هانتینگتون امید بیشتری به آینده داشته باشند. در این بیماری که نوعی اختلال ژنتیکی است مغز به تدریج تحلیل رفته و بیمار نهایتا تا 20 سال پس از بروز نخستین نشانه ها زنده می ماند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد