اولین قربانی به نام دوریس کوی اهل روستای امید است. دومین قربانی ماکبه نام دارد آنها در حالی که برای خاکسپاری برده شده بودند، زنده شدند. گفته شده ماکبه پیش از مرگش به مدت دو شبانهروز بدون غذا و دارو در جایی زندانی شده بود.
در ایالت نیمبا اخیرا اخبار غیرمعمولی از بیماران مبتلا به ابولا منتشر شده است. ازجمله گزارشهایی به نقل از یک پزشک محلی منتشر شده که ادعا کرده خودش توانسته بیماران در حال مرگ را مداوا کند.
شیوع ابولا تاکنون در پنج کشور غرب آفریقا 2800 کشته به جا گذاشته و پیشبینی میشود 5800 نفر مبتلا به این ویروس باشند. برای این بیماری تاکنون درمانی قطعی شناخته نشده است.
یکی از مراکز تحقیقات پزشکی وابسته به آمریکا تخمین زده است تا پایان ژانویه (دی ماه) ممکن است شمار مبتلایان به ابولا از مرز یک میلیون و 400 هزار نفر نیز بگذرد. یک مرکز درمان آمریکایی که توانسته دو پزشک آمریکایی مبتلا را مداوا کند، هشدار داده تعداد واقعی مبتلایان بسیار بیشتر از میزان گزارش شده است. محققان این مرکز معتقدند 21 هزار مورد گزارش نشده در سیرالئون و لیبریا وجود دارد که مبتلا به ابولا هستند.
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است در صورتی که اقدامات ضروری برای درمان و مهار این بیماری انجام نشود، تا آغاز نوامبر شمار مبتلایان به ابولا ممکن است به 20 هزار نفر هم برسد.
ترس و وحشت عمومی نسبت به این بیماری در اکثر نقاط جهان وجود دارد و در آفریقا بیشتر از هر جای دیگری است. خانوادههایی دیده شدهاند که عضو خانواده را که مبتلا به ابولاست، در خیابان رها کردهاند تا جان خود را نجات دهند. شیوع بسیار بالاست و کشورهای فقیر آفریقای غربی توان مبارزه با آن را ندارند. وحشت به طور کلی نسبت به این بیماری وجود دارد، اما در این دو مورد اخیر، وحشت دوچندان شده است؛ چرا که اعتقادات خاصی نسبت به اشخاصی که از مرگ برمیگردند و زنده میشوند، وجود دارد و مردم آفریقا فکر میکنند این بیماری آنها را پس از مرگ نیز رها نمیکند. این مساله موجب ترس و وحشت در کشورهای غرب آفریقا شده است؛ به طوری که آنها از مردههای ابولایی نیز میترسند. حال آن که دلیل بازگشت این دو زن به زندگی، تشخیص اشتباه در مرگ آنها بود هر دو زن علائم حیاتی خفیفی داشتند که پزشکان نتوانستند آن را تشخیص دهند و گمان کردند آنها فوت شدهاند. در هفتههای اخیر خبری مربوط به زنده شدن یک بیمار مبتلا به سرطان نیز شنیده شد. این زن اروپایی از بیماری سرطان رنج میبرد. او در تابوت و در حالی که به گورستان منتقل میشد، شروع به جیغ و فریاد کرد و دوباره به بیمارستان منتقل شد، اما در مورد مبتلایان به ابولا، زنده شدن آنها پس از مرگ، بیش از حد معمول این موارد نادر، وحشت ایجاد کرده است. (ضمیمه تپش)
منبع: دیلیمیل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد