نمود این امر نه تنها بر روی جلد دفاتر و کیف های دانش آموزان مدارس خودنمایی می کند، بلکه موجب ایجاد موج و گرایش روزافزون نوجوانان و جوانان به سالن های ورزشی برای فعالیت در این رشته شده است.
مربیان ورزش مدارس، دست اندرکاران سالن های ورزشی و فروشندگان لوازم ورزشی نیز این روزها از رو آوردن نوجوانان و جوانان به این رشته ورزشی خبر می دهند.
مربیان ورزشی همچنین از تاثیر شگرف مسابقات و الگو پذیری نوجوانان و جوانان یاد می کنند و می گویند افراد علاقه مند به رشته والیبال بعد از این مسابقات رشد چشمگیری داشته و می تواند در رقابت با علاقه مندان به فوتبال از جایگاه خوبی برخوردار باشد.
«مریم قرائی» دانش آموز 17 ساله مقطع پیش دانشگاهی در این خصوص به خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا گفت: من به رشته ورزشی والیبال علاقه داشتم و با دیدن مسابقات جام جهانی و آسیایی والیبال بر علاقه ام افزوده شد.
وی افزود: قصد دارم بعد از شرکت در آزمون سراسری سازمان سنجش در سال آینده بیشتر وقت و اوقات فراغت خود را به رشته والیبال اختصاص دهم و همچون سعید معروف بهترین سرویس زن تیم والیبال بانوان شوم.
«شکیلا پورنوری» 17 ساله یکی دیگر از دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی نیز همچون دوستش مریم با دیدن مسابقات والیبال بیش از پیش مجذوب این رشته ورزشی شده است.
او می گوید: بعد از دیدن مسابقات جام جهانی و آسیایی والیبال با عزمی راسخ تر برای پذیرفته شدن در تیم ملی والیبال تلاش می کنم.
نامبرده ادامه داد: آنقدر وقت اضافه ام به خاطر گرایش به والیبال کم شده که دیگر حتی فرصت فعالیت در شبکه های اجتماعی تانگو، وایبر و واتس آپ را ندارم.
این دانش آموز با ابراز خرسندی از توجه به رشته والیبال از تمایل و گرایش دیگر دوستان خود به این رشته ورزشی خبر می دهد.
پورنوری با دفاع و تعریف از سرویس آرمین تشکری ادامه می دهد ، دوست دارد همچون وی وارد تیم های ملی بانوان شده و خوش بدرخشد.
«آیدا صالحی» 15 ساله دانش آموز مقطع دوم دبیرستان نیز می گوید: با دیدن بازی های مسابقات جام جهانی و آسیایی والیبال شور و حال دیگری در من ایجاد شد به طوری که مصمم شدم تا به صورت تخصصی در این رشته ورزشی فعالیت کنم.
وی ادامه داد: بعد از دیدن مسابقات والیبال برای بازی در این رشته ورزشی به یکی از سالن های ورزشی مراجعه و در رشته والیبال ثبت نام کرده ام.
نامبرده نیز دوست دارد تا در پست پشت خط زن همچون شهرام محمودی در مسابقات خوش بدرخشد.
وی در همین حال از نشان ندادن بازی های والیبال بانوان گلایه مند است و می گوید: چرا نباید بازی های مسابقات والیبال بانوان از شبکه های سیما پخش شود تا جوانان از آنان الگو بگیرند.
«امین سعیدی» دانش آموز 13 ساله در مقطع سوم راهنمایی نیز که موهایش را چون سعید معروف کوتاه و سعی می کند تا چهره ای شبیه او داشته باشد، می گوید: من به رشته ورزشی والیبال بسیار علاقه مندم و در حال حاضر در تیم والیبال مدرسه بازی و سعی می کنم همچون معروف سرویس بزنم.
وی در رویاهایش دوست دارد با قدی بلند روزی مانند اعضای تیم ملی والیبال ایران به مسابقات جام جهانی راه پیدا کند و مورد تشویق و تحسین مردم قرار گیرد.
برخی از نوجوانان و جوانان علاقه مند به رشته والیبال هم ضمن پیگیری برگزاری مسابقات این رشته در سطوح مختلف تلاش دارند تا با افزایش قد خود زمینه راحت تر ورود به این رشته را در خود فراهم کنند.
آنان ضمن فراهم کردن وسایل لازم برای افزایش قد در منزل به صورت مستمر از آنها استفاده کرده و هر چند وقت یکبار نیز افزایش قد خود را اندازه می گیرند.
«بهروز زمانی» دانش آموز 14 ساله مقطع اول دبیرستان نیز چون دیگر نوجوانان با دیدن مسابقات به والیبال علاقه اش به این رشته ورزشی بیشتر شده و بیش از گذشته برای پذیرفته شدن در تیم های ملی والیبال و افزایش قد و انجام بازی های حرفه ای تلاش کرده و وقت می گذارد.
او می گوید: ورزش نه تنها برای سلامتی مفید است بلکه باعث معروف شدن افراد می شود، من نیز همچون دیگر دوستداران این رشته دوست دارم برای بازی در تیم ملی والیبال پذیرفته شوم و مورد تحسین و تشویق مردم قرار بگیرم.
زمانی در همین حال از گران بودن وسایل ورزشی و به خصوص والیبال و بالا بودن شهریه سالن های ورزشی گلایه مند است.
وی ادامه داد: من به خاطر نداشتن شهریه سالن های ورزشی فقط می توانم زنگ های ورزش در مدرسه و برخی مواقع هم در کوچه با بچه ها والیبال بازی کنم.
نامبرده می گوید: ای کاش شهریه سالن ها و وسایل ورزشی کمتر بود تا من هم می توانستم به صورت تخصصی در این رشته فعالیت کنم.
برخی از فروشندگان وسایل ورزشی در خیابان ولیعصر (عج) تهران نیز معتقدند بعد از مسابقات قهرمانی جهان در یک اقدام جالب و قابل توجه موج جمعیت برای خریدن لباس و توپ های والیبال افزایش یافته است.
«علی موسایی» یکی از فروشندگان لوازم ورشی به خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا می گوید: بعد از مسابقات والیبال قهرمانی جهان لهستان دختران 18 تا 22 ساله بیشتر برای خرید توپ و لباس به فروشگاه می آیند ولی ما چون لباس والیبال نداریم آنان را به دیگر فروشگاه های عرضه لوازم ورزشی راهنمایی می کنیم.
وی با بیان اینکه فروش توپ های والیبال هم بعد از مسابقات بیشتر شده و در حال حاضر روزانه 15 توپ والیبال از مغازه ما به فروش می رسد، افزود: همیشه بعد از مسابقات قهرمانی جهان اقبال مردم برای خرید لوازم ورزشی بیشتر می شود.
«مجید نعمتی» یکی دیگر از فروشندگان لوازم ورزشی نیز می گوید: بعد از مسابقات قهرمانی جهان و برد تیم والیبال ایران، فروش لوازم این رشته ورزشی 30 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: ما وسایل را به صورت عمده می فروشیم و قیمت هر توپ والیبال از 300 هزار ریال تا یک هزار و 800 هزار ریال است.
علی هندی دیگر فروشنده لوازم ورزشی در میدان منیره تهران نیز در این خصوص گفت : از هر ده نفری که به فروشگاه ما می آیند شش نفر از آنان به دنبال لوازم والیبال هستند که 70 درصد از آنان پسران نوجوان و جوان و 30 درصد دیگر نیز دختران در همین رنج سنی هستند.
وی ادامه داد: قیمت هر لباس والیبال 700 هزار ریال، کفش والیبال از دو میلیون تا چهار میلیون ریال و توپ والیبال از 300 هزار ریال تا یک میلیون و هشتصد هزار ریال است.
هندی با بیان اینکه پایین بودن قدرت خرید مردم برای خرید وسایل ورزشی و ثبت نام در سالن های ورزشی آنان را از ورزش دور کرده است از مسوولان امر خواست با پایین آوردن تعرفه های گمرگی و کاهش شهریه سالن های ورزشی به افزایش بیش از پیش گرایش جوانان و نوجوانان به ورزشی و سالم بودن روح و جسم مردم کمک کنند.
سرمربی تیم والیبال نوجوان هم در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا اظهار داشت : بعد از برگزاری مسابقات قهرمانی جهان و آسیایی افرادی که احساس کردند در این زمینه استعداد دارند برای پرورش استعدادهای خود به سمت سالن های ورزشی کشانده شدند.
«محمد وکیلی» با اشاره به این که والیبال یک ورزش خانوادگی است و اکثر افراد به این رشته ورزشی علاقه دارند ، ادامه داد: در برهه ای از زمان کشورهای شرق آسیا و آمریکا حتی حاضر نبودند تیم ملی ایران را برای شرکت در مسابقات جهانی و آسیایی دعوت کنند در حالی که دیگر در مسابقات حریف تیم ایران نمی شوند.
نامبرده ادامه داد: در چنین شرایطی تیم ملی والیبال ایران توانست شایستگی خود را به جهانیان اعلام کند.
سرمربی تیم والیبال نوجوان افزود: خانواده های ایرانی بعد از دیدن مسابقات جام جهانی و آسیایی با روحیه نشاط، حس پیروزی و حس غروری که در آنان ایجاد شد بیش از پیش ترغیب شدند تا فرزندان خود را به سمت این ورزش سوق دهند.
وکیلی تصریح کرد: این روزها نوجوانان و جوانان بسیاری در پارک بیشتر از آنکه فوتبال بازی کنند مشغول بازی والیبال هستند.
وی افزود: امسال تیم های والیبال نوجوانان از 12 تیم به 14 تیم ارتقاء یافته است.
وکیلی از اقبال گسترده موسسات و ارگان های خصوصی برای سرمایه گذاری در رشته ورزشی والیبال خبر داد و افزود: اسپانسر های زیادی تمایل دارند محصولاتشان بر روی پیراهن بازیکنان والیبال تبلیغ شود.
سرمربی تیم والیبال نوجوان با بیان اینکه امسال دانش آموزان بیشتری هم در مدارس و مراکز آموزشی جذب مسابقات دانش آموزی والیبال شده اند، ادامه داد: تیم والیبال جوانان از تیم نوجوانان شکل می گیرد.
وکیلی تصریح کرد: بازیکنان تیم والیبال جوانان قبلا در همین تیم فعالیت می کردند که با تلاش و حمایت های فدراسیون والیبال توانستند به این حد از سطح فنی و کیفی برسند.
وی ادامه داد: به علت اینکه نمایش تیم والیبال ایران در این چند سال بسیار درخشان بوده فدراسیون بین المللی، کشور ایران را برای میزبانی مسابقات والیبال نوجوانان جهان انتخاب کرده است.
وکیلی افزود: مسابقات والیبال نوجوانان جهان سال آینده به میزبانی کشور ایران با حضور کشورهای آسیایی و اروپایی در تهران برگزار می شود.
وی اضافه کرد : تیم ملی والیبال ایران بهترین الگوی رفتاری و فرهنگی برای نوجوانان و جوانان است.
با وجود ایجاد موج گرایش به ورزش والیبال در کشور کارشناسان ورزشی معتقدند که کمبود سالن ها و مراکز ورزشی در این رشته ، هزینه بالا برای ورود در آن و کمبود مربی خوب و حرفه ای در سالن های موجود بشدت محسوس است.
آنان معتقدند که در این ارتباط لازم است تا فدراسیون برنامه ریزی برای تربیت مربیان در سنین پایه را افزایش داده تا آنان بتوانند فعالیت هایی برای شناسایی جوانان و نوجوانان مستعد و علاقه مند به رشته والیبال انجام دهند.
این کارشناسان در این ارتباط به برخی تلاش های در گذشته اشاره دارند که بر اساس آن برخی از مربیان با حضور در مدارس کشور ضمن شناسایی دانش آموزان شایسته و مستعد برای رشته والیبال از نظر فیزیکی برای شناخت بیشتر از آنان برای حضور در بعضی از اردوها دعوت بعمل می آوردند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: