صنعت خودرو با رشد 87.2 درصدی بیشترین تاثیر در رشد شاخص کل تولید را داشته است

تولید صنعتی کشور 10 درصد افزایش یافت

بانک مرکزی دیروز با انتشار گزارشی از رشد 10 درصدی شاخص تولید در کارگاه‌های بزرگ صنعتی کشور در سه‌ماهه اول سال 93 خبر داد.
کد خبر: ۷۲۳۲۱۲

به گزارش سایت رسمی بانک مرکزی، شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی کشور در سه ماهه اول سال 93 برمبنای سال پایه 83 به عدد 184.1 رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل معادل 10 درصد افزایش داشته است. انتشار این گزارش در حالی صورت گرفته که بانک مرکزی اوایل مهرماه جاری از رسیدن رشد اقتصادی کشور به 4.6 درصد در بهار امسال خبر داد. این در حالی است که رشد اقتصادی کشور در سال 92، منفی 2.2 درصد گزارش شده است.

براساس گزارش اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی، در دوره مذکور از مجموع 22 کد، فعالیت اقتصادی که رشدشان دو رقمی بوده است، شاخص تولید 13 گروه صنعتی افزایش داشته که بیشترین افزایش مربوط به صنعت انتشار و چاپ و تکثیر با 112.7 درصد بوده است.

این گزارش افزود: با توجه به ضریب اهمیت صنایع در محاسبه شاخص، صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری و تریلر (خودرو) با رشد 87.2 درصدی بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص کل تولید داشته است. از سوی دیگر شاخص تولید 9 گروه صنعتی دیگر در سه ماهه اول سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشته که بیشترین کاهش معادل 25.2 درصد متعلق به گروه صنایع تولید چوب، محصولات چوبی و چوب‌پنبه‌ای (غیر از مبلمان) است.

براساس گزارش بانک مرکزی، صنایع تولید فلزات اساسی 10.9 درصد، صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی 2.4 درصد، صنایع تولید محصولات کانی غیرفلزی 2 درصد، صنایع تولید مواد غذایی و آشامیدنی‌ها 0.6 درصد و صنایع تولید ماشین‌آلات مولد و انتقال نیروی برق و دستگاه‌های برقی 38.6 درصد در بهار 93، رشد را تجربه کرده‌ است.

سیف: سرعت افزایش قیمت‌ها را کند کرده‌ایم

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام این‌که سرعت افزایش قیمت‌ها کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: مجموعه اقدامات انجام شده از ثبات در بازار حکایت دارد.

به گزارش مهر، ولی‌الله سیف در همایش تجلیل از سرمایه‌گذاران با همت صنعت گردشگری با اشاره به این‌که اقتصاد ما در یک سال گذشته تحول چشمگیری داشته است، گفت: این موضوع نشان می‌دهد دولت در جهت درستی در حال حرکت است.

وی افزود: با توجه به آمارها اقتصاد ما اکنون قابل پیش‌بینی شده و برای سرمایه‌گذاری بهترین چیز این است که اقتصاد، توام با آرامش و قابل پیش‌بینی باشد.

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ تورم در آخر شهریور، متوسط سالانه 21.1 درصد و تورم نقطه به نقطه 14.4 درصد است.

سیف ادامه داد: در 20 سال گذشته متوسط نرخ تورم ماهانه 1.54 درصد است در حالی که در یک سال گذشته این رقم 1.1 درصد و در سال قبل از آن 3.5 درصد بود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: این موضوع نشان می‌دهد که اقتصاد در مسیر درست خود در حال حرکت است و امیدواریم مردم هم بتوانند آن را درک کنند.

سیف افزود: متوسط نرخ ارز در یک سال گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن 8 درصد ارزان‌تر شده و این در شرایطی است که دامنه نوسانات قیمت آن 67 درصد پایین آمده است که این موضوع کاهش قیمت و ثبات اقتصادی را نشان می‌دهد.رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: اقتصاد ما بانک محور است و اکنون بانک توسعه‌ای نداریم که بخواهد از محل منابع دولتی، تسهیلاتی را با نرخ‌های ارزان ارائه کند.

وی با اشاره به این‌که در بسته خروج از رکود هدف‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ایم، گفت: اولویت اصلی بانک‌ها تامین سرمایه است.سیف افزود: اولویت دوم هم آن است که طرح‌های ناتمام را تکمیل کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: تمامی بانک‌های کشور اسامی بنگاه‌های خود را به بانک مرکزی اعلام کرده‌اند، ضمن این‌که زمان‌بندی مناسبی را براساس واحد به واحد و متناسب با شرایط بازار سرمایه مشخص و به بانک‌ها اعلام خواهیم کرد و سپس موضوع را ماه به ماه پیگیری می‌کنیم تا هدف کاهش بنگاهداری بانک‌ها محقق شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها