جهانگیری دیروز پای تخته سیاه یکی از کلاسهای دبستان حضرت زینب ایستاد و گچ به دست گرفت تا به نیابت از رئیسجمهور، پرسش مهر 93 را بنویسد. او نوشت: عزیزانم، ایران ما با مشکل جدی کمبود آب روبهروست، هر کدام از ما چگونه از آبهای ایران میتوانیم بهتر نگهداری و استفاده کنیم؟»
این پانزدهمین پرسش مهر رئیسجمهور از دانشآموزان است و چقدر پرسش با مسمایی است امسال.
این سوال به حال و روز این روزهای کشورمان خیلی میآید که آسمان بخیل شده و زمین دم کرده و جویها و رودهای آب خشکیده است.
این روزها وحشتانگیز است دیدن آبهای پشت سدهای کشور؛ تقریبا کفگیر آب به تهِ دیگِ سدها رسیده و سهم هر کس از قطرات آب را میشود شمرد.
امسال اگر پرسش مهر چیزی جز معضل کمآبی بود جای تعجب داشت که آب و لزوم صرفهجویی در مصرف آن حیاتیترین موضوع روز است.
اهمیت طرح این سوال از این بابت است که مخاطب سوال رئیسجمهور یک جمعیت 12.5 میلیون نفری است که هر کدام اگر در خانوادهای چهارنفره زندگی کنند، میتوانند این پرسش را به گوش آنها برسانند و خیلی زود بیش از نصف جمعیت کشور از آن باخبر شوند.
ارزش این پرسش در این است که ذهن دانش آموزان را نسبت به حفظ منابع آب حساستر کرده و مشتاقتر به سمت یافتن راهحل میبرد. موفقیت بزرگ هم درست در همین لحظه عاید کشور میشود که کودکان، نوجوانان و جوانانش به ارزش آب پی ببرند و بدانند منابع آبی تا چه اندازه کمیاب و از دسترفتنی است.
در واقع در پس پرسش مهر امسال رگههایی از هوشمندی نهفته است که آن را یک سر و گردن از پرسشهای مهر سالهای قبل بالا نگه میدارد، پرسشی که به روز است و یک معضل ملی را بدون پنهانکاری و نگرانی از تشویش اذهان عمومی با دانشآموزان در میان میگذارد.
مریم خباز - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد