این که چه تعداد زن و کودک، قربانی خشونتها و جنایات ستیزهجویان گروه تروریستی داعش شدهاند هنوز به صورت دقیق مشخص نیست. البته به گزارش سازمان عفو بینالملل برخی از آنها مانند آمشه موفق میشوند هر از گاهی خبری از خود به خانواده و اقوام برسانند و بر پایه همین اخبار اندک است که میتوان استنباط کرد چه سرنوشت وحشتناکی در انتظار این ربوده شدگان است.
افراد گروه دولت اسلامی بیشتر این زنان و کودکان را اسیر خود به شمار آورده و این حق را برای خود قائلند به هر صورت که بخواهند با آنان رفتار کنند. در سوریه نیز صدها زن و کودک در اسارت و تحت خشونتهای شبهنظامیان داعش به سر میبرند. در این میان. زنان جوان و دختران بزرگسال در معرض خطرات جدیتری هستند و جهادیها آنان را برای تغییر مذهب تحت فشار گذاشته و سپس آنها را مجبور میکنند با شبهنظامیان گروه ازدواج کنند. چنانچه مقاومتی از سوی این زنان در برابر خواستههای داعش صورت گیرد به عنوان برده به فروش میرسند. خواهرزاده شانزده ساله آمشه نیز احتمالا به چنین سرنوشتی دچار شده یا خواهد شد. به گزارش سازمان عفو بینالملل، برخی از این زنان و دختران جوان از فرط یاس و ناامیدی در همان اسارتگاه، دست به خودکشی میزنند.
آمشه و سه فرزندش پس از آن فرار ناموفق همراه با دیگر زنان و کودکان اسیر توسط آدمربایان داعش به نقطهای در 80 کیلومتری موصل انتقال داده شدند و در محلی که زندان مرکزی استان محسوب میشود و دمای آن غالبا به بالای 40 درجه سانتیگراد میرسد در شرایطی بسیار دشوار زندانی شدند.
بر اساس اطلاعات موجود، نزدیک به 2000 نفر در سلولهای داغ و کوچک این زندان در اسارت به سر میبرند. البته نیروهای داعش در همان دهکده حصین مردان و پسران بالای ده سال را از زنان و کودکان جدا کردند.
چند روز بعد اما آمشه و فرزندانش به 50 کیلومتر دورتر از آن زندان یعنی به منطقه تل عفر انتقال داده شدند. آنها در آنجا نیز همراه با صدها زن و کودک در اسارت گروه تروریستی دولت اسلامی به سر میبردند. برخی از این زنان اسیر مانند آمشه ایزدی، برخی دیگر زنان ترکمن شیعه و بقیه از دیگر اقلیتهای عراقی هستند. آمشه و همراهانش در یک مدرسه در تل عفر جای داده شدند و هنوز در همان محل نگهداری میشوند. اما دختران جوانتر از جمله دو دختر پنج و هفت ساله و سه خواهر زاده آمشه که بین 9 تا 16سال دارند به محلی نامعلوم انتقال داده شدند. در حال حاضر آمشه تنها پسر 9 سالهاش را در آن مدرسه تل عفر کنار خود دارد. البته دو دختر وی همراه دو خواهرزادهاش بتازگی آزاد شدند، اما تا امروز هیچ اطلاعی در مورد خواهرزاده بزرگ تر وی که 16 سال دارد در دست نیست.
این که چه تعداد از دختران اسیر دست تروریستهای دولت اسلامی وادار به ازدواج شده یا به عنوان برده فروخته شدهاند، مشخص نیست. اما گزارشی که همین چند روز پیش از سوی سازمان موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه منتشر شد بر نگرانیها در این مورد افزوده است. بر پایه این گزارش، حدود300 زن عراقی توسط نیروهای جهادی به سوریه و مناطق تحت اشغال گروه دولت اسلامی منتقل و تقریبا 10 درصد از آنان یعنی 27 دختر به پیکارجویان تروریست فروخته شدهاند.
تروریستهای داعش برای توجیه این رفتار جنایت بار خود از آیات قرآن سوءاستفاده میکنند و برداشتهای کاملا غلط و مجعولی ارائه میدهند. از نظر آنان، این دختران به معنای عام کلمه دختر محسوب نشده، بلکه عجوزههایی به حساب میآیند که کافر بوده و هیچ رحم و شفقتی در مورد آنان روا نیست.
گزارشهایی که از سوی جهادیها و هواداران آنها در اروپا در شبکههای مجازی منتشر میشود نیز حکایت از وضع وخیم زنان تحت اسارت گروه دولت اسلامی دارد. یک شهروند فرانسوی که خود را یک راست رادیکال طرفدار و عضو گروهک تروریستی دولت اسلامی معرفی میکند، بتازگی در صفحه فیسبوک خود نوشت: «یک زن ایزدی در موصل چنانچه مشتری داشته باشد به قیمت 350 دلار به فروش میرسد. همه این بردهها در یک مکان نگهداری شده و همواره داد و فریاد و التماس میکنند و یکی از آنها بتازگی خودکشی کرد.» در بخش کامنتهای این صفحه فیسبوک بسیاری از فرانسویهای رادیکال پرسشهایی در این رابطه مطرح کردند که در نوع خود جالب، اما نفرتانگیز به نظر میآید. یکی از کاربران معنای دقیق «برده زن» را جویا شده و میخواست بداند دقیقا چه کاری میتوان با وی انجام داد. فرد دیگری این پرسش را مطرح میکرد که آیا میتوان با وجود خواست یک برده با او رابطه جنسی برقرار کرد؟ و پاسخ آن جهادی فرانسوی این بود: «اگر با زنی زندگی کردی و او تمکین نکرد از خانه بیرونش میکنی. اما اگر برده تمکین نکرد میتوانی جانش را بگیری.» این جهادی فرانسوی در پایان اضافه کرد: «اما این بردهها از رزمندگان جهادی وحشت دارند و چارهای غیر از تمکین ندارند.»
اشپیگل آنلاین / مترجم: محمدعلی فیروزآبادی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان