تعدای از اهالی روستای درده صبح امروز (سه شنبه) در تماس تلفنی با خبرنگار ایرنا در فیروزکوه، با اعلام این خبر گفتند که جان این جانوران کمیاب درخطر است.
آنان گفتند که اگر محیط زیست اقدامی برای دور کردن این حیوانات از حاشیه روستا نکند، مردم برای حفظ جان خودشان این حیوانات را از بین خواهند برد.
'خیرالله تاج الدین' یکی از دامداران منطقه با تایید خبر مشاهده شدن پلنگ در داخل روستا، گفت: در حالی که شب گذشته برای آبیاری به باغ رفته بود، دو قلاده پلنگ را در محوطه ورودی روستا مشاهده کرد که به آرامی صحنه را ترک کردند.
وی افزود: در ادامه آبیاری شبانه، دو توله پلنگ دیگر را در روبروی محوطه امام زاده 14 تن روستا ملاحظه کرده که به بازی مشغول بودند.
تاج الدین تصریح کرد: در حالی که خسته و کوفته از کار آبیاری در حدود ساعت شش صبح به منزل برگشته بود با لاشه تلف شده یک رأس بز نر در آغل منزل خود روبرو شده و با دیدن آثار خون بر جای مانده متوجه حمله شب گذشته پلنگ ها شده است.
'رضا کرمی' رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه پیش از این به ایرنا گفته بود: گزارشهای زیادی مبنی بر مشاهده یک قلاده پلنگ ایرانی در حوالی روستاهای دهستان 'پشتکوه' از بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه رسیده است و محیط بانان این اداره به دنبال بازگرداندن این حیوان به زیستگاه خودش هستند.
وی تصریح کرده بود: این گربه سان وحشی که از حیواناتی همچون کل، بز، میش و گراز تغذیه می کند به دنبال آنها به حاشیه روستاها کشیده شده که البته حضور چنین حیواناتی با توجه به طبعشان در این مناطق موقتی است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست فیروزکوه گفته بود: پلنگ حیوان بسیار مغروری است که به ندرت آن هم در شرایط بسیار خاص که موقعیت خود یا توله هایش را در خطر ببیند به انسان ها حمله می کند و بر این اساس، مردم این مناطق نباید هیچ گونه رعب و وحشتی از این حیوان داشته باشند.
کرمی بیان کرده بود: با این شرایط و پُر رنگ تر شدن حضور حیات وحش در برخی مناطق شهرستان، تعداد محیط بانان را افزایش داده ایم تا با کاستن از ترس و وحشت برخی اهالی، مانع از سوء استفاده شکارچیان شویم.
وی امروز با اشاره به ورود یک قلاده پلنگ به حاشیه روستاهای دهستان پشتکوه این شهرستان، از مردم خواست از این حیوان وسایر وحوش به عنوان سرمایه ملی و امانتی برای آیندگان حفظ و صیانت کنند و دراین زمینه احساس مسؤولیت و تکلیف کنند.
این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: با استقرار سه نفر محیط بان، انجام تیراندازی هوایی و برقراری گشت های شبانه به دنبال دور کردن این حیوانات از محدوده روستا هستیم.
وی همچنین از گزارش کشته و خورده شدن یک رأس کره اسب توسط یک قلاده کفتار در روستای جلیزجند خبر داد و گفت: بررسی ها برای مشخص شدن اینکه این کره اسب توسط کفتار یا پلنگ کشته شده ادامه دارد و البته گشت های شبانه نیز برقرار است.
کرمی در خاتمه حضور پلنگ یا کفتار را حق مسلم حیات این حیوانات در زیستگاهشان برشمرد و تصریح کرد: از مردم انتظار می رود با خویشتن داری، مهربانی و رأفت از خود نشان داده و در حفظ این سرمایه های ملی بکوشند.
روستای درده از دهستان پشتکوه و در حدود 40 کیلومتری جنوب شرق فیروزکوه و روستای جلیزجند در 15 کیلومتری شمال غرب مرکز شهرستان قرار دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
اینجایی كه من زندگی می كنم ؛پر از حیوانات عجیب و غریب هست....
اینجا مازندران-ارتفاعات قله نزوا در نزدیكی روستای چاشم....
من كه تا به حال حیوان درنده ای مثل پلنگ رو با چشمای غیر مسلح ندیدم....ولی پدربزرگم دیده...اون تو زمستون خیلی سال پیش سه قلاده پلنگ رو دیده كه كنار هم چسبیدند تا در سرمای زمستون سردشون نشه و آروم خوابیده بودنند....و می گفت كه تو سن نوجوانی بودم....تو همون روستای چاشم یه قلاده ببر رو با چشمان غیر مسلح كنار رودخانه دیده بودم كه مشغول نوشیدن آب بود!!!
با این همه مدارك می توان گفت كه شاید محیطبانان كاملا در اشتباه باشند....شاید علاوه بر پلنگ مازندران....ببر مازندران هم در حال حاضر مشغول زیستن باشد