به گزارش واحد مرکزی خبر،همچنین صبح امروز آقای روحانی با قربانعلی بردی محمداف رییس جمهور ترکمنستان دیدار و گفتگو کرد.
آقای روحانی قرار است در دیدار با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه هم در باره مسائل منطقه ای ، بین المللی و توسعه ای روابط دوجانبه گفتگو کند.
این دومین حضور آقای روحانی در اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای است. این با حضور رؤسای جمهور و نمایندگان 15 کشور و 4 سازمان بین المللی برگزار می شود.
سازمان همکاریهای شانگهای در سال 2001 با عضویت چین ، روسیه ، قزاقستان ، قرقیزستان ، ازبکستان و تاجیکستان تأسیس شد و جمهوری اسلامی ایران ، هند، افغانستان ، مغولستان و پاکستان در مقام ناظر این سازمان هستند.
بیش از 350 خبرنگار برای پوشش خبری این اجلاس به تاجیکستان آمده اند و تدابیر امنیتی شدیدی در خیابانهای منتهی به محل برگزاری اجلاس اتخاذ شده است.
تاجیکستان اکنون ریاست دوره ای سازمان شانگهای را برعهده دارد و بعد از سال 2008 این دومین بار است که تاجیکستان میزبان اجلاس سران این نهاد منطقه ای شده است.
کشورهای عضو و ناظر سازمان شانگهای یک سوم جمعیت جهان و یک چهارم سطح خشکی زمین را در اختیار دارند و با داشتن بزرگترین توان اقتصادی و نظامی یکی از قطب های تأثیرگذار جهان در مقابل یک جانبه گرایی غرب بخصوص ایالات متحده امریکا محسوب می شوند.
در اجلاس چهاردهم مقاماتی از کشورهای ترکیه ، سریلانکا ، ترکمنستان و بلاروس با عنوان میهمان و به صورت افتخاری حضور دارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد