بنابر آمار سازمان گردشگری، حجم ورود جهانگردان به کشور طی پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر شده است.
اما طبیعتا با افزایش تعداد گردشگران، تهدیدهای این مقوله نیز افزایش پیدا میکند؛ تهدیدهایی که بخشی از آن از نوع امنیتی است و ممکن است از سوی همین گردشگران متوجه کشور شود اما این مقوله موضوع یادداشت حاضر نیست بلکه خطری است که امنیت گردشگری و احیای وجهه بینالمللی ایران در این مقوله را تهدید میکند و به نظر میرسد باید مورد توجه جدیتر مسئولان امنیتی و انتظامی کشور قرار گیرد، مانند اتفاقی که چند روز قبل برای چهار گردشگر فرانسوی به وجود آمد و دو سارق سابقهدار با یک ترفند حرفهای اقدام به سرقت اموال این گردشگران کردند البته پلیس در اقدامی شایسته پس از دستگیری سارقان به نحو مقتضی از گردشگران نیز دلجویی به عمل آورده است اما آنچه از این دلجویی مهمتر است آن که مجازات مجرمانی که با این دست جرایم، امنیت گردشگری و سرمایهگذاری کشور را به مخاطره میاندازند باید به اندازهای سنگین باشد که به معنای واقعی کلمه بازدارندگی آن مفهوم پیدا کند.
مجرمی که علیه یک گردشگر خارجی اقدامی انجام میدهد در واقع علیه امنیت اقتصادی و سرمایهگذاری کشور فعالیت کرده است و طبیعتا مجازات چنین فردی با کسی که جرمی را علیه یک ایرانی انجام میدهد، میتواند متفاوت باشد.
به نظر میرسد قانون نیز دست مجریان را در این زمینه باز گذاشته و از این لحاظ محدودیتی نباید وجود داشته باشد.
با توجه به فضاسازی منفی چند دهه اخیر رسانههای خارجی علیه کشورمان، کوچکترین اخبار منفی میتواند بازتاب یبن المللی زیادی داشته باشد و امنیت گردشگری کشور را به مخاطره بیندازد.
اتفاقا رونق اخیر ایجاد شده در صنعت گردشگری کشور فرصت بسیار مناسبی است که این تصویر منفی به بهترین شکل از اذهان پاک شود؛ چیزی که تقریبا قریب به اتفاق جهانگردان خارجی که ایران را دیدهاند، نسبت به آن اذعان دارند.
به هر حال سال گذشته 4.5 میلیون گردشگر خارجی وارد ایران شدهاند و هر گردشگر با ورود خود به طور متوسط حدود 1500 دلار هزینه میکند. کدام کشوری است که از این درآمد قابل توجه چشمپوشی کند؟
حمید اسدی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد