امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) صبح امروز دوشنبه در نشست خبری که بهمناسبت دهم شهریور سالروز تصویب تأسیس قرارگاه توسط فرمانده معظم کل قوا برگزار شد، با تبریک پیروزی غزه بر اسرائیل در جنگ 51روزه و اظهار امیدواری از پاکسازی گروههای تکفیری،گفت: پس از تفکیک قرارگاه پدافند هوایی از نیروی هوایی در طول 6 سال گذشته، این قرارگاه در راستای حفظ و حراست از دستاوردهای ملی گسترش 3 هزار و 600 منطقه پدافندی را به 5 هزار نقطه گسترش پدافند هوایی اعم از راداری، توپخانهای، موشکی و دیدهبانی ارتقا داده است.
وی به طرح جامع نور ولایت اشاره کرد و گفت: این طرح را که در خصوص آمایش سرزمین پدافند هوایی در لایههای مختلف دفاعی کشور بود در دستور کار قرار دادیم و در حال گسترش آن هستیم.
امیر اسماعیلی از تصویب طرح ساختار سازمانی قرارگاه پدافند هوایی توسط فرمانده معظم کل قوا خبر داد و گفت: این طرح انشاءالله طی روزهای آینده به ما ابلاغ خواهد شد و با این دو طرح در 5 سال آینده به دستاوردهای ارزشمندی دست خواهیم یافت.
وی با تأکید بر طراحی و تولید سامانههای بومی پدافندی در کشور گفت: اگر سامانههای ما بومی نباشند و آنها را از خارج کشور خریداری کنیم قطعاً دشمن از نقاط ضعف ما آگاه خواهد بود و راحتتر میتواند به این سامانهها حمله کند تا ما غافلگیر شویم، اما اگر سامانههای ما بومی و اختصاصی باشد غافلگیری در کار نخواهد بود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء نیروی هوایی را یک نیروی تجهیزاتمحور عنوان کرد و گفت: بهمناسبت دهم شهریورماه از سال گذشته قول داده بودیم که 4 سامانه را کاملاً عملیاتی و به چرخه یکپارچه پدافندی کشور اضافه کنیم.
اسماعیلی رادار برد بلند کیهان را یکی از این دستاوردها عنوان کرد و افزود: رادار کیهان، راداری برد بلند با فرکانسهای ترکیبی است که قابلیت کشف ریزپرنده با موشکهای کروز را دارد. این رادار متحرک بوده و در جنگ الکترونیک و رویارویی با اهداف هوایی پرحجم قابلیت مناسبی دارد که انشاءالله به چرخه پدافند هوایی کشور اضافه خواهد شد.
وی طرح هادی را دومین دستاورد پدافند هوایی عنوان کرد و در توضیحات این طرح، گفت: طرح هادی برای انتقال اطلاعات راداری و موشکی به مرکز فرماندهی و کنترل در فواصل دور کارایی دارد، یعنی سامانهها را کشف و به فرماندهی در نقاطی انتقال میدهد که دشمن هم آن را نمیتواند حدس بزند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء رادار آرش2 را سومین دستاورد امسال پدافند عنوان کرد و افزود: ما رادار آرش2 را سال گذشته رونمایی کردیم، اما نیاز بود در بحث تحقیقات و جنگ الکترونیک این رادار را ارتقا دهیم، بنابراین رادار آرش2 امکانات خوبی را به پدافند هوایی میدهد و اطلاعات را سریعالسیر منتقل میکند و با تکنولوژیهای روز مطابقت دارد.
امیر اسماعیلی سامانه موشکی تلاش3 را چهارمین دستاورد پدافند هوایی عنوان کرد و گفت: سامانه تلاش 3 که تلفیق موشک ایرانی با سامانه اس200 با برد بلند است به سرانجام رساندیم.
وی تصریح کرد: با دستیابی به سامانه موشکی تلاش2،1 و3 هم در ارتفاع پایین، هم متوسط و هم در ارتفاع بالا قابلیت درگیری خواهیم داشت. مراحل تست تلاش 3 به پایان رسیده و انشاءالله وارد شبکه یکپارچه پدافندی کشور خواهد شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بیان اینکه راهبرد مشترک دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران اقدام قاطع، جدی و بیپرسش است، گفت: اگر نیروهای پدافند با هم منسجم و بهموقع فعالیت کنند هیچگاه غافلگیر نخواهیم شد.
امیر اسماعیلی با اشاره به ویژگیهای تحرک و هوشمندی سامانههای موشکی، گفت: قرارگاه پدافند هوایی این افتخار را دارد با بیش از صددرصد آمادگی در زمینه انتقال اطلاعات راداری، موشکی و شنود الکترونیکی به انجام مأموریت بپردازد و باید به جایی برسیم که هوشمندی سامانهها نیاز به تأمین در بحران را به ما ندهد.
وی با اشاره به توانمندی قرارگاه پدافند هوایی در طراحی و ساخت پهپادها، گفت: پهپاد صرفاً مأموریت جاسوسی ندارد. ما از پهپاد برای شناسایی امور یگانهای خود استفاده میکنیم، علاوه بر آن نیز باید پهپادهایی را طراحی و تولید کنیم که قابلیت رهگیری داشته باشند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء به سامانه پدافندی سوم خرداد اشاره کرد و گفت: سامانه پدافندی سوم خرداد که توسط سپاه پاسداران طراحی و تولید شده بهزودی وارد شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور خواهد شد. سوم خرداد سامانه منحصر به فردی است که در طیف و فرکانس عملکرد دیگری مانند مرصاد عمل میکند. این سامانه در طرح نور ولایت ثبت شده تحت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور قرار دارد.
امیر اسماعیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قرارگاه هوایی خاتم الانبیاء تجهیزات خود را در اختیار کشورهای دوست و همسایه قرار میدهد، گفت: در این راستا اگر دستور فرمانده کل قوا باشد ما بیچون و چرا اطاعت میکنیم، اما چنین دستوری تاکنون صادر نشده است. علاوه بر آن در بحث پدافند هوایی باید از سامانههای بومی استفاده کرد تا غافلگیر نشویم و سایر کشورها نیز برای اینکه پدافند هوایی خوبی داشته باشند باید بهسمت ساخت و طراحی سامانههای بومی بروند.
وی از برگزاری رزمایش بزرگ قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با حضور تمامی نیروهای مسلح خبر داد و گفت: در رزمایشی که انجام میشود از این نظر که بحران برای ما تعریف میشود تفاوتهایی خواهد داشت و در آن بحران را چندین منطقه بهشکل مشترک کنترل خواهند کرد که در آن امدادرسانی عملیاتی، آماد و امداد و نجات بهجز مرکز برای سایر مناطق نیز پیشبینی شده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بیان اینکه در این رزمایش از نظر شلیک سامانهها، رهگیری اهداف، انتقال سینه به سینه اطلاعات و سر پا بودن نیروهای انسانی و تجهیزاتی دستاوردهای ارزشمندی به دست خواهیم آورد، خاطرنشان کرد: در رزمایشهای گذشته حالت ایجاد وضعیت برای هر منطقه مجزا بود و در حقیقت کار بزرگی صورت نمیگرفت، اما امسال یا اوایل سال آینده در رزمایش بزرگی که همه نیروهای مسلح حضور خواهند داشت تاکتیکها و تکنیکهای جدیدی را آزمایش خواهیم کرد.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت