ذهن انسان ها همانند یک دیسک سخت عمل می کند که حتی به مرور زمان نیز خاطرات بد و دردناک آن پاک نشده و تا واپسین لحظات زندگی در سلول های مغزی باقی می مانند.
خاطرات دردناک شاید در مدت زمان خاصی به فراموشی سپرده شوند اما محیط، تکرار بو، غذاهای مخصوص و ... می توانند باعث احیای خاطراتی مانند جدایی و مرگ شده و دوباره احساسات دردناکی را برانگیزند. متاسفانه گاهی اوقات جلسات متعدد روانکاوی نیز نمی تواند کمکی به بهبود حال بیماران کند.
اکنون محققان علوم اعصاب ماساچوست آمریکا روش جدیدی را کشف کرده اند که با کمک این روش نه تنها می توان خاطرات بد را برای همیشه از ذهن انسان ها پاک کرد، بلکه می توان خاطرات بهتر و همینطور خوشایندتری را نیز جایگزین خاطرات آزاردهنده کرد.
محققان در روشی با نام «اپتوژنتیک» و با استفاده از تحرکات نوری توانستند سلول های مغزی موش ها را مجبور به تغییر و فراموشی خاطرات بد کنند. فعال کردن یا خاموش کردن رفتار برخی سلولهای مغزی با کمک نور لیزری صورت گرفت.
در این مطالعه، محققان «MIT» ناحیه کوچکی از مغز به نام «غشای Prefrontal» را مورد بررسی قرار دادند.
این بخش مغزی می تواند ذهن را بین عادات نو و قدیمی در نوسان نگه داشته و مسئول کنترل ثانیه به ثانیه عادات رفتاری و فکری است. با استفاده از روش اپتوژنتیک و همچنین ایجاد تحرکاتی با کمک نور لیزر در بخشی از «غشای مغزی Prefrontal» به نام«IL» فعالیت این بخش متوقف و خاطرات بد نیز پاک شدند.
محققان امیدوارند تا با استفاده از این روش به کمک بیماران افسرده یا افرادی که با خاطرات دردناکی زندگی می کنند، شتافته و آنها را از مرگ تدریجی نجات دهند.(مهر)
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر رجبیدوانی بهمناسبت سالروز مبعث رسول گرامی اسلام(ص) تشریح شد
در گفتوگو با رئیس سازمان دامپزشکی کشور آسیبشناسی شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دبیرکل «باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکوی ایران» عنوان شد