به گزارش جام جم آنلاین سید مجتبی حسینی در برنامه شب آسمانی اظهار داشت: همه انسانها به این معتقد هستند که دنیا وجه دیگری هم دارد که آن وجه اصل است در حقیقت همه انسانها به وجود خداوند معتقد هستند و جهتگیریها همه به سمت خداوند است اما شناخت از این وجود متفاوت است و هر کدام یک نوع پرستش را قبول دارند.
وی در ادامه گفت: در قرآن آیات و نشانههای خداوند بیان میشود و میفرماید آیا خدای شما هم میتواند چنین آیاتی داشته باشد، همه انسانها دریافتهاند که فراتر از خودشان چیزی وجود دارد که بسیار هم مهم است و این همان نقطه اشتراک انسانهاست. اما در این میان همه شناخت درستی از خداوند ندارند.
وی بیان داشت: هر شخصی باید همه صفاتی را که در هر دین درباره خداوند مطرح شده مورد بررسی قرار دهد تا بتواند تشخیص دهد که کدام یک از ادیان درباره خداوند شناخت درستی دارد، دینهای آسمانی درباره صفات و شناخت خداوند غنی هستند هر چند با تحریفاتی که در بعضی از کتب آسمانی صورت گرفته گاهی پارادوکسهای بسیار زیادی دیده میشود.
حسینی تأکید کرد: در یک کتاب آسمانی که نامش را نمیبرم آمده که خداوند با پیغمبرش کشتی گرفت، شکست خورد و پیغمبرش گفت اگر مرا به پیامبری خودت منصوب نکنی آبرویت را خواهم برد مسلماً کمی اندیشیدن درباره این مطلب نشان میدهد که این نمیتواند صحت داشته باشد چگونه ممکن است خدایی که قدرتش از همه بیشتر است و میخواهد پیامبری را به پیغمبری مبعوث کند تا او را به مردم معرفی کند از پیامبر خودش شکست میخورد و این نمونه همان پارادوکسی است که مطرح شد.
وی افزود: ما با عقل محدود خود نمیتوانیم خداوند را وصف کنیم و مسلماً در وصف حضرت حق دچار چالش خواهیم شد، اما قرآن بهترین وصفها را از خدا دارد در حقیقت میتوان گفت که قرآن بهترین خدایینامه است که به روشنی و شفافیت خدا را توصیف کرده است.
حسینی تصریح کرد: برخی افراد گاهی این موضوع را مطرح میکنند که میگویند ما خدا را قبول داریم اما برایمان اعمال شرع مهم نیست و مهم این است که دلمان پاک باشد، این یک شعار فریبنده غلط است و در حقیقت اومانیسم است که این چنین خداوند را در انسان خلاصه میکند، این نوع شعارها کارکرد بازاری داشته و برای تخلیه جیب و دل و احساس ما است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: البته قدر کسانی که تنها معتقدند دل باید پاک باشد را هم باید دانست زیرا هنوز فتیله فطرتش خاموش نشده اما این فتیله باید شعلهورتر بشود به طور مثال بچهای دوست دارد در جاده چالوس پشت ماشین بنشیند، آیا پدر این اجازه را به او میدهد؟ هرگز این اجازه را به او نخواهد داد زیرا پدر است که میداند چه خطراتی وجود دارد، بنابراین ما نیز باید قبول کنیم که خداوند همه جیز را بهتر از ما میداند.
وی تأکید کرد: گاهی وارد کردن سلیقهها و خرده فرهنگهای خودمان و همچنین ارائههای موارد افراطی به افراد کمک میکند تا از شرع و مذهب دور شوند و مواردی چون همان بحث کافی بودن پاکی دل را بیان میکنند.
حسینی اظهار داشت: ما هرگز نباید درباره انسانها و ایمان آنها قضاوت کنیم قضاوت سختترین کار است برای همین است که میگویند قضاوت یا کار نبی است یا وصی و یا شفی. هرگز نباید به دلیل کار اشتباهی که از کس دیگری سر زده وی را به جهنمی بودن متهم کنیم زیرا این ما نیستیم که برای خلق خداوند حساب و کتاب میکنیم.
وی بیان داشت: گاهی بعضی افراد چون خودشان دو رکعت نماز اضافه میخوانند دیگر انتظار وحی دارند و حتی در رابطه با دیگران و عاقبت دنیای آنها هم اظهار نظر میکنند ما میتوانیم درباره اعمال دیگران که درست است یا غلط نظری داشته باشیم اما در مورد این که این فرد جهنمی است یا عاقبت به خیر است نمی توان نظر داد.
کارشناس مسائل دینی گفت: گاهی ما از یاد میبریم که بنده خدا هستیم، اما حتی در آن لحظات خداوند فراموش نمیکند که خدای ما است و ما بنده او هستیم و به همین خاطر است که حلیم بودن و حلم داشتن پروردگار نیز از جمله صفات خداوند است بنابراین خداوند صدای آه و یا آخی را که بنده میگوید حتماً میشنود و پاسخ میگوید.
وی گفت:گاهی فرزندان از ما میخواهند که خدا را به آنها معرفی کنیم باید دقت داشته باشیم که ماهیت سؤالات کودکان با افراد بزرگسال متفاوت است، ریشه و انگیزه سؤالاتشان هم با ما فرق دارد در چنین مواقعی بهتر است که از افعال خداوند برایشان صحبت کنیم و به طور مثال به آنها بگوییم خدا همانی است که تو را به من داده است و مرا برای تو آفریده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت