ولی مسئولان حوزه راه کشور معتقدند در روزهای باقی مانده فصل تابستان در صورت رعایت موازین سفر از سوی مسافران و اتخاذ تدابیر امنیتی توسط مسئولان استانی میتوان از مصائب و سختیهای سفر که این روزها مسافران با آن روبهرو بودند، کاست.
چند سالی است که هجوم مسافران تابستانه برای سفر بهمناطق خوش آب و هوای شمال کشور با قفل شدن محورهای ارتباطی چه در خارج و چه در داخل شهر همراه است، بهبیان دیگر متناسب نبودن وضع جادهها و معابر درونشهری از یکسو و حجم بالای خودروها از سوی دیگر باعث ایجاد راهبندان و ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به شهرهای شمالی میشود.
این شرایط در حالی است که تردد در مسیرهای پنجکیلومتری برخی شهرهای مازندران بیش از یک ساعت به طول میانجامد. یک شهروند نوری میگوید: سهم ما ساکنان مازندران از تعطیلات، ترافیک سنگین و زبالههای مسافران است و زیرساختهای این مناطق بههیچوجه پاسخگوی گردشگران نیست. وی میافزاید: در روزهای اخیر، سیل مسافران به منطقه به حدی بوده است که تردد در این شهر ساحلی به کندی صورت میگرفت و همین امر نارضایتی شهروندان و مسافران را در پی داشت. فرماندار چالوس نیز با اشاره به ترافیک سنگین محورهای ورودی شهر معتقد است: ترافیک روزهای اخیر نشان داد که اگر مساله آزادراه را جدی نگیریم با مشکل جدی مواجه میشویم.
محمدناصر زندی از مختل شدن زندگی مردم شهر و روستاهای بخش مرزنآباد بهدلیل ترافیک سنگین و بیسابقه جاده ارتباطی ابراز نگرانی میکند و خواستار برنامهریزی برای تسریع در تکمیل آزادراه و رفع مشکلات حاشیهنشینان این مسیر میشود. مدتی است برای رفع مشکل ترافیک محورهای ورودی مازندران، طرح یکطرفه کردن مسیرها در دستور کار متولیان امر قرار دارد که به گفته بسیاری از کارشناسان، این طرح در واقع مُسکنی بر زخمهای عمیق منطقه است.
علی غلامی یک روستایی حاشیه جاده هراز با اشاره بهاینکه ترافیک سنگین و یکطرفه شدن مسیر در روزهای اخیر در امر تردد روستاییان نیز اختلال ایجاد کرده است، میگوید: اگر بخواهیم بیماری را به مرکز درمانی منتقل کنیم باید مسیرهای چند کیلومتری را ساعتها طی کنیم.
نبود زیرساختهای گردشگری
این مشکل تنها مربوط به شهرهای شمالی نیست، بلکه در پیک سفرهای تابستانی، استانهای گردشگرپذیر دیگر نیز از هجوم مسافران در امان نیستند، بهطوری که طی روزهای اخیر معابر شهرهای توریستی یاسوج و سیسخت در کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، اصفهان و حتی فارس نیز مملو از مسافر بود. میزان حضور گردشگران به این مناطق به حدی بود که ورودیهای شهرها با حجم بالای ترافیک روبهرو بود، بهطوریکه در یاسوج هجوم بیسابقه باعث شد که در همان روزهای اول جاده ورودی پارک آبشار یاسوج از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی روی مسافران بسته شود.
این حضور بیسابقه که مسئولان را غافلگیر کرده بود، موجب شد بسیاری از کمبودها و ضعفها در بخش گردشگری این استانها نمایان شود.
با وجود رشد سالانه ورود گردشگران به استانهای گردشگرپذیر، طی سالهای اخیر شاهد توسعه زیرساختهای گردشگری نبودهایم و این در حالی است که گردشگری یکی از اصلیترین محورهای توسعه این استانها شناخته میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در این باره به مهر میگوید: شهرستانهای سردسیری بویراحمد و دنا با داشتن صدها جاذبه طبیعی از ظرفیتهای بالایی برای جذب مسافران بخصوص در فصول گرم سال برخوردار هستند.
محمود باقری بر توسعه زیرساختهای گردشگری در استان تاکید میکند و میافزاید: زیرساختهای کنونی گردشگری در این استان متناسب با ظرفیتهای بیشمار این حوزه نیست. باید با یک تدبیر و برنامهریزی دقیق در جهت رفعمشکلات گام برداریم.
غرق شدن 4 نفر در سواحل گیلان
یکی از تبعات منفی و آزاردهنده سفرهای تابستانی که هرساله رخ میدهد غرق شدن تعدادی از مسافران است که بهشوق تن زدن به آب دریا سفر به شهرهای ساحلی را انتخاب میکنند که برای آن باید چارهای اساسی اندیشیده شود. در چند روز اخیر نیز این حادثه تلخ دوباره تکرار شد. به گفته مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان، چهار نفر در سواحل انزلی و رضوانشهر به دلیل شنا در خارج از طرحهای سالمسازی دریا غرق شدند.یونس رنجکش میافزاید: مسافران و گردشگران با بیدقتی و بیاحتیاطی در استفاده از دریا، شیرینی سفر را به کام خانوادهها تلخ نکنند.
وی بر لزوم توجه به هشدارهای نیروهای نجاتغریق، یگان ویژه و امدادگران هلالاحمر مستقر در سواحل دریا تاکید میکند و میگوید: اکنون افزون بر 2000 نیرو اعم از نجاتغریق، همیاران نجاتغریق، امدادگران هلالاحمر، یگانهای ویژه و همیاران پلیس در طرحهای سالمسازی و نقاط حادثهخیز نوار ساحلی استان مستقر هستند.
به گفته وی، شنا در خارج از طرحهای سالمسازی و در مناطق خطرآفرین، آشنا نبودن به محیط و نداشتن مهارت شنا از عوامل افزایش غریق در دریاست، از اینرو میطلبد گردشگران به هشدارهای نیروهای مستقر در سواحل دریا توجه کنند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد