طرح نحوه تشکیل و فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی که از هفته گذشته در دستور کار جلسات علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته بود ، به پیشنهاد برخی از نمایندگان برای بررسی بیشتر به مدت سه ماه مسکوت ماند.
کد خبر: ۶۹۷۷۶۵

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 132 رای موافق، 57 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در جلسه علنی با مسکوت ماندن این طرح به مدت سه ماه موافقت کردند تا کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به عنوان کمیسیون تخصصی، برخی ابهامات و اشکالات موجود در این طرح را اصلاح کند.

بر اساس این گزارش، 12 ماده از طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی طی جلسات اخیر مجلس، مـــورد بررسی قرار گرفته بود.

غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان‌آباد در مجلس، تقاضای مسکوت ماندن این طرح را به مدت شش ماه مطرح کرد که در نهایت نمایندگان با مسکوت ماندن آن بـــــرای سه ماه موافقت کردند.

نمایند بستان‌آباد با بیان این‌که تقاضای مسکوت ماندن این طرح توسط تعدادی از نمایندگان مطرح شده است، اظهار کرد: در جریان بررسی این طرح در صحن علنی مجلس مواردی دیده شد و بنابراین مسکوت ماندن آن تقاضای عمومی نمایندگان است.

نوری با اشاره به رویکردهای نظام جمهوری اسلامی در جهت استقرار نظام پارلمانی و فعالیت احزاب در انتخابات اظهار کرد: اشارات مکرر همکاران به ایرادات این طرح و تقاضاهای حذف مواردی از طرح و ارجاعات به کمیسیون از جمله دلایلی است که نشان می‌دهد این طرح باید برای مدتی مسکوت بماند.

به گفته وی، در برخی از موارد اصول قانون اساسی ذیل مواد این طرح آمده است، ضمن این‌که بسیاری از مواد نیاز به بررسی بیشتر دارد، این در حالی است که نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس و احزاب سیاسی فعال اخذ نشده است.

به گفته نوری، این طرح زمانی بررسی شد که معاونت سیاسی وزارت کشور غیرفعال بوده و نظرات مشارکتی احزاب اخذ نشده است.

این نماینده مجلس اضافه کرد: از سوی دیگر دولت نیز لایحه‌ای در همین زمینه در دست تنظیم دارد که باید مواد آن نیز در طرح نهایی لحاظ شود؛ ضمن این‌که باتوجه به این‌که یک سال برای اولین انتخابات پیش رو فرصت وجود دارد، عجله‌ای برای کار نداریم.

اما جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت در مخالفت با مسکوت ماندن این طرح اظهار کرد: همکارانی که در مجلس هشتم حضور داشته‌اند به خاطر دارند که این طرح چند ماه در کمیسیون شوراها مورد بررسی قرار گرفت و در مدت دو سال که از عمر مجلس نهم می‌گذرد روی این طرح کارهای کارشناسی دقیقی انجام شده است و همان‌طور که سخنگوی کمیسیون شوراها اعلام کرد احزاب را دعوت کردند و نمایندگان احزاب در مورد آن نظر دادند.

وی اضافه کرد: مدت دو هفته است که این طرح وقت مجلس را گرفته و همکاران نظرات خود را ارائه کرده‌اند.

کوچکی نژاد با بیان این‌که این طرح مورد نیاز ضروری کشور است، گفت: احزاب منتظرند که در فرآیند تصویب طرح تسریع شود ضمن این‌که این طرح باید مراحلی همچون تائید شورای نگهبان را هم طی کند.

پس از اظهارات موافقان و مخالفان، مسکوت ماندن این طرح به رای گذاشته شد و به تصویب رسید.

پیش از رای نمایندگان به مسکوت ماندن این طرح، بخش‌هایی از آن بررسی شد و نمایندگان مجلس با تصویب ماده‌ای از طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی وظایف و اختیارات کمیسیون ماده 10 احزاب را مشخص کردند.

نمایندگان مجلس علاوه بر این با تصویب ماده دیگری، مرجع رسیدگی به شکایت احزاب از تصمیمات و اقدامات کمیسیون موضوع ماده 10 را دیوان عدالت اداری قرار دادند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها