به گزارش جامجم، با افزایش شدید مصرف برق در روزهای گرم تابستان، مسئولان وزارت نیرو میگویند تولید برق کشور هنوز پاسخگوی مصرف است، اما آنچه مشکل را دوچندان کرده فشار سنگین مصرف در برخی مناطق بر پستهای توزیع برق است. پس برای خروج از شرایط بحران و رسیدن به یک وضع مطمئن و پایدار در حوزه برق برنامه هایی پیشبینی شده است.
مسعود سرپاک، مشاور مدیرعامل برق منطقه ای تهران با تشریح وضع فعلی برق به راهکارهای مورد استفاده حوزه برق اشارهکرد و به جامجم گفت: بررسیها نشان میدهد در تولید، انتقال و توزیع برق به صورت کلان مشکل حاد و لاینحلی نداریم؛ اما چالش بزرگ حوزه برق، عدم یکنواختی چگالی تقاضا یا پراکندگی نامناسب بخش مصرف و نه پرمصرف بودن،که بدمصرف بودن برخی مشترکان و نابسامانی در طرف تقاضا است.
اینکارشناس انرژی اظهار کرد: تقاضای برق در برخی مناطق بسیار بالاست و تجهیزات فعلی برق پاسخگوی نیاز آنها نیست.
مردم باید متوجه باشند که همگی در پایداری و حفظ شبکه برق، نقش تضامنی وگروهی دارند و مسئولیت بر دوش هر دوگروه عرضهکننده (مسئولان) و مصرفکننده (مردم) است. طبیعتا اگر عموم مردم نقشکاهش مصرف خود را در ساعات اوج مصرف (11 صبح تا 15 و 19 تا 23 شب) بخوبی ایفا نکنند، شبکه چارهای جز جابجایی یا حذف بار نخواهد داشت.
وی افزود: ویژگی برق، تولید و مصرف لحظهای و همزمان است؛ بدین معنیکه هرچه در شبکه موجود باشد، همان لحظه به مصرف میرسد و قابلیت ذخیرهسازی برق، بسیار اندک است؛ پس برای برقراری معادله بین عرضه و تقاضا در شرایط کنونی، مسئولان امر در سه بازه زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برنامههایی را در نظر دارند.
این کارشناس انرژی ادامه داد: در کوتاهمدت برای پایداری و حفظ شبکه مهمترین شیوهها، جابجایی بار، حذف بار، تولید حداکثر و کنترل شبکه از سوی عرضهکننده و استلزام صرفهجویی حداکثری وکاهش تقاضا از سوی مصرفکننده است.
به گفته وی ، در میانمدت اهم برنامهها برای تنظیم وپایداری شبکه بر اساس تقاضا شامل بهینهسازی تولید، انتقال و توزیع باکمک شیوههایکاهش تلفات، افزایش راندمان و بهرهوری، کاهش دمای تجهیزات، تعویض تجهیزات سالخورده و معیوب در خطوط و پستها و اصلاح تعرفهها خواهد بود.
سرپاک در پایان گفت : برنامههای درازمدت بسیارگستردهتر است و شامل بازنگری عمومی و اساسی در شبکه برق و حرکت به سمت تولیدات محلی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و مدیریت مدرن وپیشرفته سامانههای الکتریکی است.
ضرورت صرفهجویی 10 درصدی
درخواست مسئولان وزارت نیرو برای صرفهجویی در مصرف برق این روزها افزایش پیدا کرده است. آنها میگویند برای جلوگیری از خاموشی صرفهجویی 10 درصدی ضروری است.
با این حال، افزایش مصرف برق در هفتههای اخیر نشان میدهد که این درخواست کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همین مساله به برخی خاموشیهای پراکنده در شهرهای بزرگ انجامیده است.
در همین رابطه هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با هشدار نسبت به افزایش دمای هوا در هفته آینده، از مردم درخواست کرد صرفهجویی ۱۰ درصدی را جدی بگیرند.
وی اظهار کرد: هفته گذشته پیک مصرف برق به بیش از 47 هزار و 500 مگاوات رسید که در مقایسه با پیک مصرف سال 92 بیش از 800 مگاوات فراتر رفت.
وی افزود: با توجه به پیشبینی افزایش محسوس دمای محیط در هفته جاری، اگر روند رشد مصرف برق در بخش تقاضا طی هفته جاری همانند مصرف برق از ابتدای امسال تاکنون که بیش از 8 درصد است، تداوم داشته باشد، مصرف برق از 47 هزار و 500 مگاوات عبور کرده و حتی به مرز 49 هزار مگاوات خواهد رسید.
فلاحتیان ادامه داد: از تمام مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی درخواست میکنیم در روزهای آینده نسبت به مدیریت مصرف و صرفهجویی در مصرف برق توجه ویژهای داشته باشند تا بتوانیم بدون اعمال خاموشی نسبت به تامین برق کشور اقدام کنیم.معاون وزیر نیرو بیان کرد: ضرورت دارد مردم در طول ماه آینده دستکم 10 درصد صرفهجویی داشته باشند تا با خاموشی و چالش در تامین برق مواجه نشویم.
تنفس تعطیلات به مصرف برق
در بحبوحه مصرف سرسامآور برق ظاهر تعطیلی سه روز گذشته در حکم یک تنفس کوتاه مدت برای شبکه توزیع و انتقال برق عمل کرده و اندکی از فشار موجود روی این سیستم کاسته است.
آخرین گزارش رسمی مدیریت شبکه برق ایران نشان میدهد روز جمعه پیک مصرف برق کاهشی بیش از 4000 مگاواتی در مقایسه با شنبه هفته گذشته (بیست و یکم تیر) را تجربه کرده است.بر این اساس ساعت 21 و 34 دقیقه جمعه شب پیک مصرف برق کشور به 43 هزار و 161 مگاوات رسیده است که در مقایسه با تمام روزهای هفته گذشته حدود 3500 تا 4000 مگاوات کاهش را نشان میدهد.
با این حال معاونت برق و انرژی وزارت نیرو از فرارسیدن موج جدید گرمای طاقتفرسای تابستانی از هفته جاری خبر داده است که در صورت تحقق باز هم شاهد جهش دوباره مصرف برق در کشور خواهیم بود.
بنا بر اعلام کارشناسان صنعت برق، با افزایش هر درجه به دمای هوا، علاوه بر افزایش پیک مصرف، راندمان شبکه تولید، انتقال و توزیع برق کشور هم حدود یک درصد کاهش مییابد که این موضوع میتواند به افزایش حجم خاموشیها در شهرهای مختلف کشور دامن بزند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم