فروتن:‌ سینما فقط جای خوش‌گذراندن نیست

محمدرضا فروتن، جوان اول برخی از آثار عاشقانه سینمای ایران در دهه‌های 70 و 80 با حضور در برنامه «هفت» ضمن اشاره به ویژگی‌های مثبت کار با کارگردانان جوان، غرور برخی از کارگردان‌های حرفه‌ای را سرطان روح دانست.
کد خبر: ۶۹۴۹۶۷

به گزارش جام‌جم، فروتن که به بهانه اکران فیلم «تجریش ناتمام» در برنامه اخیر هفت حاضر شده بود، فیلمنامه خوب این اثر را دلیل بازی در آن دانست و گفت: پس از خواندن فیلمنامه با پوریا آذربایجانی، کارگردان فیلم گپ زدم و متوجه شدم که قرار است با کارگردان جوان، باانگیزه و آگاهی کار کنم. کار در این فیلم لذت خاص خودش را داشت و به نظرم تجریش ناتمام جزو آثار ماندگار سینمای ایران است.

بازیگر «شب یلدا» درباره مزایای کار با کارگردانان جوان نیز توضیح داد: کارگردانان جوان نظرات را می‌شنوند و پس از آن با توجه به هدفی که دارند یا نظرات را می‌پذیرند و به کار می‌بندند یا انتخاب نمی‌کنند، اما معمولا کارگردانان جوان ذهن بازی برای دریافت از هر سو و از هر چیزی دارند و در میان آنها «این است و جز این نیست» را که گاه در کار با برخی کارگردانان حرفه‌ای با آن مواجه می‌شویم که سعی در اثبات وجود خودشان دارند، نمی‌بینیم. گاهی وقت‌ها افراد وقتی پخته‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌شوند، غرورشان هم رشد می‌کند. غرور، سرطان روح است و می‌تواند مانع دریافت بسیاری از نظرها و آگاهی‌ها شود.

فروتن در ادامه به استقبال مردم از فیلم‌های کمدی اشاره کرد و گفت: برخی از فیلم‌های کمدی سینمای ما دربردارنده نکته‌هایی سازنده است و در درون خود حرف دارد، اما بیشتر از آن ما نیاز به فضاهای سالمی داریم تا مردمان خود را شادتر نگه داریم. دغدغه الان مردم ما برای سینما رفتن این است که برویم خوش بگذرانیم، نه این‌که به خرد خود اضافه کنیم.

پوریا آذربایجانی، کارگردان جوان «تجریش ناتمام» هم درباره چرایی استفاده از فروتن در نقش اصلی فیلم خود گفت: وقتی که فیلمنامه این فیلم را می‌نوشتم، از ابتدا به محمدرضا فروتن فکر می‌کردم؛ زیرا او استاد عاشقانه‌های سینمای ایران است. این کارگردان تماشاگران فیلم خود را محدود و منحصر به طیف خاصی ندانست و افزود: «تجریش ناتمام» با این دیدگاه ساخته شده که هر آدمی با هر شغلی آن را ببیند، با آن ارتباط برقرار کند، گرچه برخی نشانه‌ها نیز در فیلم وجود دارد که هر‌شخصی نمی‌تواند با آن همسو شود، اما لباس عاشقانه قوی و شریفی تن این فیلم است که مخاطب عام می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.

نقد فیلم «پنج ستاره» با حضور دو نفر از منتقدان سینما، رضا درستکار و علیرضا پورصباغ و گفت‌وگوی محمود گبرلو با احمدرضا گرشاسبی، کارگردان «اینجا شهر دیگری است» از دیگر بخش‌های برنامه جمعه شب «هفت» بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها