مطابق آخرین اظهار نظرهای مسئولان بیش از 50 درصد فاضلاب شهر بروجرد توسط چاه های جذبی دفع می شود و نزدیک به 30 درصد فاضلاب نیز در نهرها و مسیل های رو زمینی هدایت و در خارج شهر رها می شود.
از یک سو دفع فاضلاب از طریق چاه های جذبی مخاطراتی را برای آبهای زیرزمینی بروجرد به وجود آورده و از سوی دیگر به دلیل بافت زمین شناسی منطقه قابلیت نفوذ خاک بسیار کم و ضریب ذخیره اندک است که با توجه به این امر روش سنتی دفع فاضلاب دیگر در شهر بروجرد جوابگو نیست.
این در حالیست که مطابق تحقیقات علمی صورت گرفته چاه های فاضلاب اجرا شده در ساختمان های امروزی علاوه بر مشکلات آلودگی و بهداشتی که دارند، در طول عمر ساختمان و به مرور استفاده موجب کاهش مقاومت خاک زیر شالوده ساختمان ها می شوند و این کاهش مقاومت خاک در خلال وقوع زمین لرزه ممکن است باعث ایجاد گسیختگی در لایه های زیرین و تمایل خاک زیرین به حرکت و تخریب سازه شود.
از سوی دیگر رهاسازی فاضلاب شهر بروجرد در زمین های اطراف شهر بروجرد و فراهم آوردن زمینه استفاده از این فاضلاب توسط صیفی کاران و کشاورزان اطراف بروجرد از چالش ها و مشکلات بهداشتی بوده که بروجرد را درگیر کرده است.
این مشکلات طی سال های اخیر بارها در کارگروه بهداشت بروجرد نیز مطرح شده و مورد انتقاد مردم و مسئولان قرار گرفته اند که همه امید داشتند بالاخره روزی با افتتاح تصفیه خانه فاضلاب بروجرد و تکمیل شبکه های انتقال این مشکلات زیست محیطی و بهداشتی حل شود اما متاسفانه امروز می بینیم این مهم محقق نشده است.
تصفیه خانه فاضلاب بروجرد طی سال های گذشته در مناسبت های مختلف با حضور مسئولان ملی، استانی و شهرستانی بارها به بهانه های مختلف افتتاح شده است که به دلیل عدم تکمیل شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب هنوز این تصفیه خانه فعالیتی نداشته است تا هزینه میلیاری برای احداث آن بی نتیجه باقی بماند.
از یک سو مردم انگشت تقصیر را به سمت متولیان امر برای عدم تکمیل شبکه های جمع آوری و انتقال فاضلاب نشانه می روند و از سوی دیگر مسئولان معتقدند که مردم استقبالی از خرید انشعاب فاضلاب نداشته اند و حتی در شبکه های اجرا شده نیز بخش کمی از ظرفیت لوله ها توسط فاضلاب پر می شود و این امر موجب رسوب و تحمیل هزینه شستشوی شبکه شده است.
حبیب الله حدادی مدیر عامل شرکت آبفای بروجرد در رابطه با وضعیت تصفیه خانه فاضلاب این شهر گفت: متاسفانه به رغم تلاش ما برای راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب بروجرد هیچگونه فاضلابی وجود ندارد که وارد تصفیه خانه شود.
وی افزود: تا کنون شبکه فاضلاب بروجرد به طور کامل در سطح شهر اجرا نشده است که بخواهیم آن را به تصفیه خانه متصل کنیم.با پیگیری استاندار لرستان تصفیه خانه بروجرد در خردادماه سال جاری به طور کامل افتتاح شد اما متاسفانه امروز فعالیتی در زمینه جمع آوری فاضلاب بروجرد و انتقال آن به تصفیه خانه وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت آبفای بروجرد گفت: در حال حاضر اجرای شبکه فاضلاب بروجرد حدود 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رضا آریایی سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد نیز با انتقاد از وضعیت شبکه فاضلاب بروجرد، گفت: اجرای شبکه فاضلاب بروجرد نسبت به دیگر شهرهای استان لرستان عقب افتاده است.
وی با ابراز گلایه از این وضعیت و عدم دلیل کافی برای این عقب ماندگی، افزود: اجرای شبکه فاضلاب بروجرد سال ها به طور لاک پشتی و کند پیش رفته که این روند قابل قبول نیست لذا برای رفع مشکل و علت یابی اجرای کند شبکه فاضلاب بروجرد از مدیرعامل شرکت آبفای لرستان خواسته ایم که هفته آینده طی نشستی دلایل امر را توضیح دهد.
سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد گفت: طی سفر رییس جمهور به استان لرستان مبلغ 610 میلیارد تومان در قالب 79 طرح برای تکمیل پروژه های نیمه تمام استان لرستان اختصاص پیدا کرده است که امیدواریم تکمیل شبکه فاضلاب بروجرد نیز در این قالب دیده شود.
آریایی معتقد است که گاهی اوقات علت عدم پیشرفت برخی پروژه ها کمبود اعتبار نیست بلکه کم کاری مسئولان در حوزه کاری خود بوده که مردم در این میان متضرر می شوند.
وی با بیان اینکه کار احداث شبکه فاضلاب اکثر شهرهای استان در مراحل پایانی بوده و در برخی دیگر خاتمه پیدا کرده است، افزود: متاسفانه ما در بروجرد به اهداف خود در این زمینه نرسیده ایم.
آریایی با اشاره به موارد مطرح شده در زمینه عدم استقبال مردم از خرید انشعاب فاضلاب، گفت: در واحدهای نوساز و جدید هنگام صدور پروانه در زمینه خرید انشعاب آب و فاضلاب اقدامات لازم صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه ممکن است مشکل در این زمینه مربوط به واحدهای قدیمی باشد، افزود: در صورت تقسیط هزینه انشعاب فاضلاب مردم از خرید انشعاب استقبال خواهند کرد.
فرماندار بروجرد همچنین با اشاره به مخاطرات چاههای جذبی برای آب های زیرزمینی بروجرد، گفت: در زمین لرزه های مختلف همواره احتمال نفوذ آلودگی های فاضلاب به آب های زیرزمینی و لایه های زیرین خاک وجود دارد که انتظار می رود رسانه ها به ویژه رادیو شهری بروجرد برای فرهنگسازی در این زمینه اقدام کرد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد