
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این در شرایطی است که به گفته مدیر دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، اکنون 6000 نقاش فعال در کشور داریم و هر کدام از اینها در طول سال اگر بخواهند یک نمایشگاه هم برگزار کنند، باید با توجه به تعداد اندک گالریها ده سال در صف نگارخانهها معطل بمانند.
به گزارش جامجم، با انتصاب مجید ملانوروزی به عنوان مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شاهد صدور مجوز گالریهایی هستیم که بتازگی فعالیت خود را آغاز میکنند. نگارخانههای فروزان (فروزان طاهری)، شاخه طوبی (شبنم شریعت)، آما (مهدی مهدوری)، ایده پارسی (امیرحسین جباری)، شنگرف (اعظم عزیزی قاسمآبادی)، ساقی (فرشته مقدسی)، آزاد (شیرین اتحادیه) و پنجره (شبنم حسنی غفاری) گالریهایی هستند که در بهار امسال مجوز گرفت و فعالیت خود را آغاز کردند.
ملانوروزی با اعلام خبر صدور و تمدید مجوز بیش از 40 گالری طی دوران فعالیتش در اداره تجسمی وزارت ارشاد، به خبرنگار ما گفت: ما به این گالریها مجوز یکساله میدهیم. اگر عملکردشان مثبت بود مجوز آنها را تمدید میکنیم. اینها که از ما وام نمیگیرند. بخش خصوصی میآید و تقاضای مجوز میکند. چرا ندهیم؟ ما اکنون 6000 نقاش فعال در کشور داریم. هر کدام از اینها در طول سال اگر بخواهند یک نمایشگاه هم برگزار کنند، باید گاهی ده سال در صف نگارخانهها معطل بمانند. پس به نگارخانههای بیشتری نیاز است. اگر گالری توانست ارتباط موثری با هنرمندان و مخاطبان برقرار کند، پابرجا میماند وگرنه خودش جمع میکند.
او ادامه داد: گالری فروشگاه نیست. در عین حال اقتصادش مهم است. چون بخش خصوصی است که فعالیت هنری میکند. فروش صرفا برای گالری مطرح نیست، بیش از گالری برای هنرمندان مهم است. وقتی هنرمندی در یک گالری نمایشگاه میگذارد، به این امید است که بفروشد و معاش خود را تامین کند. به همین دلیل فروش اهمیت دارد. در موزهها و بیینالها میتواند صرفا نگاه فرهنگی حاکم باشد، اما در گالریها چنین نیست و اقتصاد هم اهمیت دارد. یکی از مهمترین عوامل رونق اقتصاد هنر بحث چگونگی نمایش و عرضه آثار هنری است. در این مسیر، گالریها به عنوان واسطههای میان هنرمند و مخاطب میتوانند نقشی تعیینکننده را ایفا کنند، اما باید دید خود گالریداران نسبت به صدور بیرویه مجوز گالری چه دیدگاهی دارند.
آزیتا شرفجهان، مدیر گالری طراحان آزاد معتقد است که افزایش گالریهای پایتخت در طول سالیان اخیر بیشتر با انگیزه مالی بوده و این در حالی است که تعداد گالریهای فعال و ارائهدهنده هنر فاخر بیش از 30 گالری نیست.
او درباره عملکرد فعالیت 160 گالری در تهران گفت: بیش از30-20 گالری فعال و تاثیرگذار در تهران وجود ندارد و بقیه آنها متاسفانه فعال نیست. اگر همه این 160 گالری فعال و تاثیرگذار بود، اتفاقات بسیار خوبی در عرصه هنرهای تجسمی رخ میداد.
لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان نیز بر این باور است که با وجود فعالیت حدود 160 گالری در تهران، فقط ده گالری معتبر و حرفهای فعال است و بر این اساس از وزارت ارشاد خواست برای اعطای مجوز به متقاضیان گالریداری به دانش و هنرشناس بودن افراد نیز توجه نشان دهد.
او درباره افزایش تعداد گالریها و تاثیرگذاری آنها بر هنرهای تجسمی ایران به مهر گفت: به مرور زمان معلوم میشود که کدام یک از این گالریها متخصص این حرفه است و کدام نیست.
گلستان تاکید کرد: من مخالف مجوز دادن برای راهاندازی گالری نیستم؛ بلکه به مجوز دادن به افرادی که دارای چنین تخصصی نیستند، مخالفم؛ زیرا این امر باعث میشود براساس روابط و ناآگاهی آنها از این حرفه، به روند فعالیت دیگر گالریهای فعال لطمه وارد شود.درست است که با راهاندازی هر گالری، طیف بیشتری از هنرمندان امکان نمایش و عرضه آثار خود را پیدا میکنند و بسیاری از هنرمندان لازم نیست در صفهای طولانی گالریها معطل بمانند، اما از آن طرف باید به این نکته توجه داشت که ممکن است صدور بیرویه مجوز برای تاسیس گالری به هنرهای تجسمی کشور لطمه بزند؛ زیرا گالریداری از حرفههایی است که در آن بجز سرمایه، تخصص هنری و تعامل با هنرمندان نیز مطرح است. بنابراین صدور مجوز راهاندازی گالریها باید براساس یک تصمیم کارشناسی شده باشد.
با این حال دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده است یکی از برنامههای این دفتر در سال 93 ادامه یافتن صدور مجوز برای درخواستکنندگان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد