انتشار سیاست‌نامه آقا نجفی قوچانی

«حیات‌الاسلام فی احوال آیةالملک العلام» از جمله آثار انتشار نیافته مرحوم آیت‌الله آقا نجفی قوچانی درباره احوال و شخصیت علمی و سیاسی مرحوم آخوند ملا محمدکاظم خراسانی است.
کد خبر: ۶۹۰۳۷۸
انتشار سیاست‌نامه آقا نجفی قوچانی

«حیات‌الاسلام فی احوال آیةالملک العلام» و «متن کامل بخش مشروطه کتاب سیاحت شرق» دو بخش اصلی کتاب تازه منتشر شده «سیاست‌نامه آقا نجفی قوچانی» را تشکیل می‌دهند.

آقا نجفی قوچانی (1295 ــ ۱۳۲۳ ه.ق) عالم دینی و نویسنده دو کتاب مشهور «سیاحت شرق» و «سیاحت غرب» است. وی تألیفاتی نیز در زمینه فقه، اصول، عرفان، اخلاق و سفرنامه‌نویسی دارد.شرح دعای صباح، عذر بدتر از گناه، حیات الاسلام فی احوال آیه الملک العلام،‌ رساله سفری کوتاه به آبادی‌های اطراف قوچان، شرحی بر کتاب پسران من، شرح ترجمه رساله تفاحیه باباافضل کاشانی، رساله‌ای در اثبات رجعت از دیگر آثار ایشان است.

کتاب «حیات‌الاسلام فی احوال آیةالملک العلام» از جمله آثار انتشار نیافته مرحوم آیت‌الله آقا نجفی قوچانی است که درباره احوال و شخصیت علمی و سیاسی مرحوم آخوند ملامحمد کاظم خراسانی معروف به «آخوند خراسانی» و نقشی که در پیشبرد نهضت مشروطیت ایران داشته و حوادثی که در زمان مرحوم آخوند بر نهضت نوپای مشروطیت روی داده نگاشته شده است.

اهمیت این کتاب محتوای تاریخی آن از سواد اعلامیه‌ها و تلگرام‌ها و مکاتباتی است که مرحوم آخوند خراسانی به دربار عثمانی و دربار ایران و علمای بلاد و رؤسای عشایر ایران به منظور حفظ استقلال ایران و حفظ حقوق مردم آن و ایجاد قانون و عدالت در سراسر مملکت بوده است.

آقا نجفی قوچانی از فقهای نیمه دوم قرن چهاردهم و از شاگردان مبرز مرحوم آخوند خراسانی است که در موقع حرکت آخوند از نجف به قصد ایران جزو همراهان بوده است.

فهرست مطالب کتاب به این قرار است:

شرح مختصر احوال آقا نجفی قوچانی

کتابشناسی آثار آیت‌الله آقا نجفی قوچانی

بخش اول- حیات الاسلام فی احوال آیه‌الملک العلام

بخش دوم- متن کامل بخش مشروطه کتاب سیاحت شرق

فهرست تفضیلی

نمایه

«سیاست‌نامه آقا نجفی قوچانی» به تصحیح رمضان‌علی شاکری در 192 صفحه از سوی نشر کویر در سال 93 منتشر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها