صدرالدین علیپور امروز اول تیرماه با اعلام این خبر اظهار کرد: استان قزوین با توجه به شرایط اقلیمی و زیستگاهی یکی از بهترین زیستگاههای پلنگ در کشور به شمار میرود، این گونه در مناطق کوهستانی و شکار و تیراندازی ممنوع الموت شرقی و غربی و طارم سفلی زیست میکند.
وی با اشاره به آغاز بررسیها در سال 87 در ارتباط با حضور پلنگ در استان افزود: اولین گونه توسط کارشناسان حوزه محیط طبیعی استان در اواخر سال 1388 توسط دوربینهای تلهای در منطقه رودبار شهرستان به ثبت رسیده است.
وی عمده دلایل کاهش و در معرض خطر انقراض قرار گرفتن این گونه زیبا را کاهش طعمه به دلیل شکار غیرمجاز، تغییر زیستگاهها به دلیل فعالیتهای جادهسازی و معادن، آتش سوزی، چرای دامهای اهلی و شکار این گونه توسط شکارچیان به خاطر پوست آن را ذکر کرد.
علیپور تصریح کرد: مناطق طارم سفلی و الموت در استان قزوین یکی از بهترین زیستگاههای پلنگ به شمار میروند و مأموران یگان حفاظت محیط زیست استان بارها موفق به فیلمبرداری و عکاسی از این گونه در حال انقراض در این مناطق شدهاند.
به گزارش ایسنا، ایران مهمترین پناهگاه جمعیت پلنگ در منطقه خاورمیانه است و پیشبینیها حاکی از حضور 550 تا 850 قلاده از این جانور در کشور است و مطابق آخرین ارزیابی، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در سال 2008 پلنگ را در فهرست سرخ و به عنوان گونه در خطر انقراض قرار داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: