محققان دریافتند کرم «C. elegans» میتواند خود را در حالت قحطی قرار دهد و در چنین وضعیتی سنش بالا نمیرود. دانشمندان بر این باورند مطالعه این پدیده میتواند روزی به تولید دارویی برای انسانها بینجامد.
«دیوید آر. شروود»، دانشیار زیستشناسی دانشگاه دوک، رهبر ارشد این مطالعه گزارش شد.
وی و تیم علمیاش در حال یافتن راهی برای دستکاری این فرآیند هستند تا بتوانند بدون محدود کردن رژیم غذایی، به جنبههای ضد پیری برسند. آنها دریافتند دورکردن غذا از کرم «C. elegans» نوعی وضعیت رشد متوقفشده را ایجاد کرد. در حالی که اندامهای این موجود وول میخوردند، سلولها و ارگانهایش در وضعیت ضدپیرشدن معلق شده بودند. زمانی که غذا دوباره در اختیار کرم قرار گرفت، این موجود رشد کرد و توانست دو برابر حالت نرمالش عمر کند.
چنین یافتههایی نه تنها دارای مضامینی برای پیر شدن بلکه برای مطالعه سرطان نیز هستند. یکی از بزرگترین رازهای موجود در مطالعه سرطان این است که چگونه سلولهای این بیماری در ابتدا بدخیم هستند و سپس پیش از فعالشدن دوباره برای سالها غیرفعال باقی میمانند.
شروود در این رابطه گفت: من حدس میزنم گذرگاههای موجود در کرمها که فعالیت سلولهای دخیل در پیر شدن را متوقف و دوباره آنها را بیدار میکنند، همان گذرگاههایی باشند که در متاستاز سرطان انسانی وجود دارند.
وی و همکارانش هماکنون در حال انجام مطالعات ژنتیکی برای یافتن شیوه دیگری هستند تا از آن طریق کرم «C. elegans» را وادار کنند الگوهای متوقفکننده رشد را تجربه کند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت