این الحاقیه برای دارنده بیمهنامههایی لازم است که هنوز مقداری از مدت اعتبار بیمهنامه آنها باقی مانده است. چون رانندگانی که مدت اعتبار بیمهنامهشان قبل از تعیین نرخ جدید دیه به پایان رسیده باشد تکلیفشان کاملا روشن است و باید با توجه به نرخهای جدید به خرید بیمهنامه جدید اقدام کنند. اما کار وقتی پیچیده میشود که هنوز مقداری از مدت اعتبار بیمهنامه باقی مانده و دارنده بیمهنامه میخواهد سقف پوشش جبران خساراتش را توسط شرکت بیمه افزایش دهد. هرچند اهمیت انجام این کار برای دارندگان بیمهنامه برای ماههای حرام در کشورمان بیشتر از ماههای دیگر سال است ولی نمیتوان تفاوت نرخ دیه سال گذشته را با سال جدید که تقریبا 32 درصد افزایش یافته نادیده گرفت.
گرچه براساس قانون داشتن الحاقیه هیچ الزام قانونی ندارد، اما صاحبان وسایل نقلیه با توجه به تفاوت نرخ دیه هر سال بجاست که درباره دریافت الحاقیه اقدام کنند، زیرا در صورت بروز تصادف منجر به فوت، خود باید مابهالتفاوت نرخ دیه را متقبل شوند.
نرخ دیه امسال؟
هر سال قوه قضاییه با توجه به محاسبات شرعی نسبت به تعیین و اعلام نرخ دیه اقدام میکند. در سال 1393 نیز نرخ دیه در ماههای غیرحرام 152 میلیون تومان و در ماههای حرام 200 میلیون تومان تعیین شده است. بنابراین با توجه به رقم سال گذشته بیمهنامه شخص ثالث برای سال 1393 افزایشی حدود 32 درصد را تجربه کرده که این رقم میتواند در صورت بروز حادثه و تکمیل نبودن پوشش بیمهای افراد، آنها را دچار دردسری بزرگ کند.
با حسابی سرانگشتی درمییابیم فرد مقصر در تصادف منجر به فوت باید 48 میلیون تومان را از جیب بپردازد؛ تفاوتی که جبران و تامین آن برای بسیاری از افراد غیرممکن بوده وممکن است آنها را روانه زندان کند.
ماههای حرام کدامند؟
شاید اشتباه بسیاری از رانندگان درباره ماههای حرام باعث شود آنها از دریافت برگه الحاقیه منصرف شوند و زیاد بهدنبال این کار نباشند. اما براساس شرع مبین اسلام از ۱۲ ماه قمری، چهار ماه رجب، ذیالقعده، ذیالحجه و محرم ماههای حرام است که سه ماه حرام پشت سر هم و یک ماه (رجب) جدا از بقیه قرار گرفته است.
الحاقیه چقدر هزینه دارد؟
هرچند بحث حساب و کتاب حق بیمه کار چندان سادهای نیست و بسیاری از شرکتها با استفاده از نرمافزارهای حسابداری در شعب خود این دودوتا چهارتای معروف را انجام میدهند، اما مبنای کار ساده و مشخص است، بهطوری که بیش تر شرکتهای بیمه در وبسایت رسمی خود به ایجاد امکاناتی اقدام کردهاند تا مشتریان بهصورت آنلاین و شخصی بتوانند مبلغ حق بیمهای را که باید به شرکت مذکور بپردازند محاسبه کنند.
ولی بحث حساب و کتاب الحاقیه با خود بیمهنامه تفاوتی اساسی دارد که باید دارنده بیمه که متقاضی دریافت الحاقیه است، زحمت یکبار رفتن به دفاتر رسمی شرکت بیمه مورد نظر را به خود بدهد. بهطور کلی دریافت الحاقیه بیمه شخص ثالث به عواملی چون نوع خودرو (پراید، پژو، سمند و...)، مدت زمان باقیمانده از بیمهنامه اصلی به صورت روزشمار و در نهایت سالهای تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو مربوط است.
همچنین در مورد میزان تخفیفهای درنظر گرفته شده برای صدور الحاقیه باید گفت همانند خود بیمهنامه اصلی که برای سال اول 10 درصد، سال دوم 15 درصد، سال سوم 20 درصد و پس از آن حداکثر تا 70 درصد تخفیف برای سال هشتم درنظر گرفته، این تخفیف در قیمت الحاقیه نیز موثر است. البته به همین ترتیب اگر بیمهنامهای بهدلیل کنده شدن کوپنهای خسارت از تخفیف برخوردار نباشد نباید منتظر دریافت تخفیف در الحاقیه خود باشد. همچنین صاحبان خودروهای بالای 15 سال باید منتظر دریافت صورتحسابی بیشتر از خودروهایی با سن کمتر از 15 سال باشند.
بهعنوان مثال اگر فردی برای خودروی پراید خود شش ماه پیش بیمهنامهای را خریداری کرده باشد، بهطور متوسط برای این خودرو باید روزانه 300 تا 400 تومان هزینه الحاقیه بپردازد و اگر سال را به دو قسمت تقسیم و عدد باقیمانده روزهای بیمهنامه را ضرب در 400 تومان کنیم، هزینه الحاقیه بیمهنامه در سال جدید براحتی قابل محاسبه خواهد بود.
اما قاعده کلی درباره الحاقیه بیمهنامه شخص ثالث این است که بدون تردید هزینه دریافت الحاقیه اکثر قریب به اتفاق خودروها زیر صد هزار تومان خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد