در شرایط فعلی هزینه سرمایه گذاری ساخت و راه اندازی یک نیروگاه هزار مگاواتی حدود 700 تا یک میلیارد دلار برآورد میشود، ضمن آنکه در کنار هزینه های بالای سرمایه گذاری میزان اتلاف انرژی نیروگاه های حرارتی در مقایسه با نیروگاه های برق بادی و خورشیدی بالا است.
هم اکنون در نیروگاههای حرارتی 25 درصد برق تولیدی در زنجیره تولید، انتقال و توزیع اتلاف میشود که پیش بینی میشود با ساخت و راه اندازی نیروگاههای برق خورشیدی خانگی نرخ این اتلاف انرژی به صفر برسد.
از این رو یکی از اهداف کلان صنعت برق افزایش ظرفیت تولید برق پاک راه اندازی نیروگاههای برق خورشیدی با اولویت مشترکان خانگی و تجاری است به طوریکه علاوه بر صرفهجویی اقتصادی، میزان اتلاف انرژی هم به صفر می رسد.
به منظور اجرای این سیاست کلان با موافقت مجلس و دولت، با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها بند جدیدی به نام اخذ عوارض فروش به قبوض برق مشترکان اضافه شده است که قرار است از محل منابع اخذ عوارض، دولت وام و تسهیلات بلاعوض در اختیار نیروگاههای برق خورشیدی منازل قرار دهد.
50 درصد تسهیلات بلاعوض برای نصب پنلهای خورشیدی بر روی پشت بام
حمید چیت چیان وزیر نیرو هفته گذشته درباره تشویق و ترغیب مردم در استفاده از انرژیهای نو، اعلام کرد: به کسانی که به استفاده از انرژیهای نو برای تولید برق روی آورند، 50 درصد تسهیلات بلاعوض برای نصب پنلهای خورشیدی بر روی بامها درنظر گرفته شده است و چنانچه مردم برق تولیدی را افزون بر مصارف خود در اختیار شبکه بگذارند، به ازای هر کیلووات ساعت 443 تومان دریافت خواهند کرد.
مسعود خانی در تشریح جزئیات اعطای تسهیلات و وامهای بلاعوض به مشترکان برق خانگی، گفت: امسال از محل دریافت عوارض برق مصرفی مشترکان، تسهیلات استفاده از انرژی خورشیدی به 12 هزار مشترک خانگی پرداخت میشود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام اینکه سال گذشته از محل دریافت عوارض برق در مجموع یکهزار مشترک از طریق نصب پنل های خورشیدی برقدار شدند، افزود: براساس دستورالعمل تدوین شده ظرفیت پنل های خورشیدی برای مشترکان از یک کیلووات تا 20 و 50 کیلووات می تواند متغیر باشد.
مجری طرح های عوارض برق توانیر با یادآوری اینکه سال گذشته در راستای ترویج استفاده از انرژیهای نو، پنل های خورشیدی برای مساجد و مدارس به صورت رایگان نصب شد، افزود: در این راستا 100 درصد هزینه نصب سیستم خورشیدی برای مساجد و مدارس از محل عوارض برق تامین شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته از همین محل برای تعدادی از دستگاههای اجرایی، نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک نصب شد، گفت: سال 92 در مجموع 7.1 مگاوات نیروگاه خورشیدی در مجموع برای یک هزار مشترک که عمدتا مشترکان مربوط به مساجد، مدارس و دستگاه های اجرایی و اداره ها بودند، نصب شد.
مجری طرح های عوارض برق توانیر در تشریح برنامه های سال جاری اجرای این طرح، گفت: براساس برنامه تدوین شده در سال جاری، تصمیم برآن است که تا حد امکان نیروگاههای خورشیدی برای مشترکان خانگی نصب شود که درهمین راستا نیز نصب نیروگاه خورشیدی برای 12 هزار مشترک هدفگذاری شده است.
وی افزود: براساس این برنامه، نیروگاهها تا ظرفیت یک کیلووات برای مشترکان خانگی نصب خواهد شد و 50 درصد از هزینه آن نیز تا سقف 5.5 میلیون تومان از محل عوارض برق پرداخت میشود.
در حال حاضر به طور متوسط سالانه بیش از 300 میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در کشور تولید میشود که باید این ظرفیت تا پایان برنامه پنجم به بیش از دو برابر افزایش یابد و 5 درصد سهم تولید برق کشور از محل انرژی های نو تامین شود.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
دوستانی ك علاقه ب راه اندازی این نوع از تولید برق رو دارن اول باید ببینن براشون صرفه اقتصادی داره یا خیر
ی مثال ساده از مصرف برق خودم میزنم تا متوجه بشید
خب مصرف برق خانواده بنده حدود 200 كیلو وات در 30 روز و تعرفه هر كیلو وات ساعت طبق قبوض میانگینش میشه 35 تومان (چون پله ای محاسبه میشه میانگین رو میگیریم)
خب حالا مقدار مصرف در یك روز رو محاسبه میكنیم
200تقسیم بر 30 = 6.6 كیلو وات ساعت در روز
حالا محاسبه مبلغ برق یك روز >> 6.6 ضرب در 35 تومان میشه 231 تومان در روز مصرف برق اینجانب
و حالا هزینه ای كه ساخت همچین نیروگاه برق كوچیكی برامون داشته رو تو یك روز محاسبه میكنیم
طبق گفته خود دولت بعد از پخش این خبر هزینه ساخت نیروگاه خورشیدی برای هر كیلو وات بین 8 تا 11.5 میلیون تومان
ما كمترینش رو در نظر میگیریم
50% از 8 میلیون رو دولت میده پس ما 4 میلیون باید از جیب بدیم
عمر مفید سلولهای خورشیدی بین 8 تا 10 سال البته سلولهای خورشیدی هستن ك فقط 20 سال ضمانت دارن اما قیمت بالایی هم دارن وما كمترین قیمت رو در نظر گرفتیم پس نباید انتظار همون كیفیت رو داشته باشیم
4 میلیون تقسیم بر 10 سال میشه 400000 تومان و تقسیم بر 12 ماه میشه 33333 تومان و باز هم تقسیم بر 30 روز میشه 1111 تومان
یعنی در هر روز حدود 1100 تومان این نیروگاه برامون خرج برداشته
حالا كاری به سود 4 میلیون تومنمون نداریم ولی ب این راحتی هم نمیشه گذشت ی حساب سر انگشتی بكنید 4 میلیون رو اگه تو بانك بگذارید بهتون سالی حدودآ800 هزار تومن سود میده و تو 10 سال اگر همه 800 تومن رو بردارید و 4 میلیونتون ثابت تو بانك بمونه 8 میلیون سود طی 10 سال بهتون میده و اگه سوداتون رو برندارید بازم همون سود پولتون هر سال سود بهش تعلق میگیره .....
همون بیخیال محاسبه سود بشیم بهتره ولی دیدید كه كلی پول هم از اینطرف از دستتون رفته
حالا محاسبه مقدار برقی ك سولار خورشیدی ب ما تحویل میده
خورشید در روز ب طور متوسط 5 ساعت در دسترس كامل یا مفید
كه 5 ساعت ضرب در 1 كیلو وات میشه 5 كیلو وات ساعت در روز رو میتونه برق ب ما بده ك البته باز خیلی چیزها میتونه این مقدار رو كم كنه مثل : ابری بودن هوا ، كیفیت باطری ،و ...
بازم ما همون 5 كیلو وات رو در نظر میگیریم
یعنی برای 5 كیلو وات ما 1100 تومن پرداخت كردیم ك ب عبارتی میشه كیلو واتی 220 تومان
خب حالا نتیجه میگیریم
با برق اداره برق ما كیلو واتی 35 تومان پرداخت میكنیم اما با برق تولید خودمون هر كیلو وات 220 تومان هزینه میكنیم كه اگر بخوام سود 4 میلیون تومن رو حساب كنم
فكر كنم تا كیلو واتی 400 تومن هم بشه
ك اصلآ صرفه اقتصادی برای بنده یا خیلی های دیگه نداره