100 داروی گرانقیمت زیر​ چتر ​بیمه

سال گذشته در همین روزها، کمبودهای دارویی به مرز سه رقمی رسید و تهیه بسیاری از داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج، خارج از توان مالی بسیاری از خانواده‌ها شد، اما هم‌اکنون حدود 280 قلم داروی گرانقیمت تحت‌پوشش بیمه‌ها قرار گرفته و خبرهای خوش دیگر هم حاکی از آن است که تا یک ماه آینده، صد قلم داروی گرانقیمت دیگر نیز به فهرست داروهای تحت پوشش بیمه اضافه می‌شود.
کد خبر: ۶۸۱۹۵۰
100 داروی گرانقیمت زیر​ چتر ​بیمه

اکبر عبداللهی‌اصل، معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با جام‌جم توضیح می‌دهد که تا یک ماه آینده، صد قلم داروی دیگر شامل برخی داروهای بیماران مبتلا به سرطان، دیابت، ام‌اس، پیوند و متابولیک نیز تحت پوشش بیمه‌ها قرار می‌گیرد و با این حساب تا یک ماه آینده حدود 380 قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

با توجه به هزینه‌های چند 10 میلیون تومانی درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج، حال می‌توان امیدوار بود که تا یک ماه آینده و همگام با اجرای طرح تحول سلامت، هزینه‌های دارویی این بیماران نیز کاهش چشمگیری پیدا کند.

عبداللهی‌اصل خبر می‌دهد که تا یک ماه آینده، حدود یک‌سوم بازار دارویی کشور تحت پوشش بیمه‌ها قرار می‌گیرد و با وجود این، بیماران خاص و صعب‌العلاج فقط کمتر از 20 درصد قیمت داروها را پرداخت خواهند کرد و بقیه آن را بیمه و دولت می‌پردازد.

با احتساب این صد قلم داروی بیمه‌ای جدید، می‌توان عنوان کرد که از کل بازار 8200 میلیارد تومانی داروی کشور، حدود 2900 میلیارد تومان از این بازار (حدود یک‌سوم کل بازار دارویی کشور) تا یک ماه آینده در چتر حمایت دولت و بیمه‌ها قرار می‌گیرد.

داروهای ارزان در فهرست 100 تایی نیست

عمده مشکل تامین دارو برای بیماران خاص و صعب‌العلاج است؛ به گونه ای که بسیاری از داروهای این گروه از بیماران از طریق واردات به کشور تامین می‌شود و اغلب این داروها نیز از قیمت‌های بالایی برخوردار است.

آن‌گونه که مسئولان سازمان غذا و دارو خبر داده‌اند، در فهرست جدید داروهای تحت پوشش بیمه، خبری از بیمه شدن داروهای ارزان‌قیمت موجود در بازار نیست و این فهرست صدتایی از داروهای تحت پوشش بیمه، همگی شامل داروهای گران‌قیمت خواهد بود.

سال گذشته نیز با همکاری وزارت بهداشت و بیمه‌ها، صد قلم داروی دیگر به فهرست داروهای تحت پوشش بیمه اضافه شد و به موجب تفاهم‌نامه میان مسئولان این دو نهاد دولتی، داروهای تحت پوشش بیمه از 180 قلم به حدود 280 قلم افزایش یافت.

خطر افزایش سودجویی از داروهای بیمه‌ای

در حالی که دولت طی یک سال گذشته، به کاهش هزینه‌های درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج کمک کرده و توانسته است که تا حدود زیادی بار هزینه‌های دارو و درمان را از دوش این بیماران بردارد، اما این فعالیت‌ها به این معنی نیست که هم‌اکنون همه بیماران خاص و صعب‌العلاج به داروی ارزان‌قیمت دسترسی دارند و رفع دغدغه‌های دارویی همه این بیماران به وقت و اعتبار بیشتری نیاز دارد.

از سوی دیگر، یکی از خطرات احتمالی که ممکن است پوشش بیمه‌ای داروهای گران‌قیمت به وجود بیاورد، بحث سوءاستفاده‌هایی است که همزمان با پوشش بیمه‌ای داروهای گران‌قیمت به وجود می‌آید.

در گذشته هم بارها شاهد بودیم که همزمان با پوشش داروهای گران‌قیمت از سوی بیمه‌ها، برخی افراد سودجو با نسخه‌های جعلی یا بیمارسازی تلاش می‌کردند که داروی گران‌قیمت بیماران خاص و صعب‌العلاج را با نرخ دولتی تهیه کنند و سپس همان داروها را با قیمت بالاتر در بازار آزاد به فروش برسانند.

حال با افزایش داروهای گران‌قیمت تحت پوشش بیمه، بیم آن می‌رود که این بار نیز بازار این سودجویی‌ها رونق پیدا کند و برخی داروهای گران‌قیمت در اختیار افرادی قرار بگیرد که نیازمند این داروها نیستند و صرفا به دنبال دلالی این داروها هستند.بنابراین در چنین شرایطی انتظار می‌رود که وزارت بهداشت، همگام با افزایش حمایت‌های بیمه‌ای از داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج، سطح نظارت‌ها را هم افزایش دهد تا کسی نتواند از یک اقدام مثبت، بهره‌برداری منفی انجام دهد.

ترویج نسخه‌نویسی الکترونیک، نظارت بیشتر بر فعالیت داروخانه‌ها و پیگیری دقیق فرآیند مصرف دارو ـ به نحوی که وزارت بهداشت مطمئن شود داروی گران‌قیمت واقعا از سوی بیمار نیازمند مصرف می‌شود ـ می‌تواند خطرات پیش روی این اقدام حمایتی را به حداقل برساند.

امین جلالوند - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها