
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
هجری شمسی
2 خرداد 1300
بین احمدشاه قاجار و سیدضیاءالدین طباطبایی ـ رئیس الوزراء ـ مشاجرهای درگرفت. شاه به وی تکلیف کرد استعفا کند و سید ضیاءء نپذیرفت و گفت مرا عزل کنید.
2 خرداد 1329
یک قرارداد نظامی بین ایران و امریکا با نام «معاهده دفاعی» به امضاء رسید. در این قرارداد افزایش فعالیت نظامی امریکا در ایران، افزایش مستشاران نظامی و تحویل اسلحه و مهمات جدید امریکایی پیشبینی شده بود.
2 خرداد 1345
جتهای جنگی عراق یک دهکده مرزی و پاسگاه ژاندارمری ایران را بمباران و ویران کردند.
2 خرداد 1363
. با تصویب مجلس شورای اسلامی وزارت دفاع ملی به وزارت دفاع تغییر نام داد.
2 خرداد 1376
انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری در ایران برگزار و طی آن حجتالاسلام سیدمحمد خاتمی به ریاست جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
2 خرداد 1377
سنای امریکا لایحه تحریم شرکتهای طرف قرارداد تسلیحاتی با ایران را تصویب کرد.
هجری قمری
23 رجب 1299
سیدحسین کوه کمره ای عالم بزرگ شیعی درگذشت. نسب وی با 24 واسطه به امام حسین(ع) میرسید. او پس از فراگیری مقدمات راهی نجف اشرف شد و سالها در عتبات عالیات از محضر شیخ کاشف الغطاء، شیخ محمدحسن صاحب جواهر و شیخ انصاری بهرهمند شد. آیتاللَّه کوه کمرهای در فقه و اصول استاد بود و پس از مرحوم شیخ انصاری از زعمای حوزهی عراق به شمار میرفت و قسمتی از بلاد جهان تشیع از ایشان تقلید میکردند. گویند بیش از 800 نفر از فُضلای بزرگ در محضر درس او حضور مییافتند. حضرات آیات میرزا موسی تبریزی و شیخ حسن مامقانی از جمله شاگردان این فقیه فرزانه بودند. آیت اللَّه کوه کمرهای همچنین رسالههایی در باب عبادات، فروع دین و احکام حلال و حرام به رشتهی تحریر در آورده است. وفات این عالم ربانی در نجف اشرف واقع شد و در مقبرهای که به نام خودش و در مقابل مقبرهی استادش، محمدحسن نجفی صاحب جواهر، قرارداشت به خاک سپرده شد.
میلادی
23 می 1618
جنگهای سی ساله مذهبی در اروپا آغاز شد. ظهور مذهب پروتستان در اوایل قرن شانزدهم میلادی، شکاف عمیقی بین پیروان مسیحیت به وجود آورد و کاتولیکها و پروتستانها در طول سدههای پس از آن، بارها با هم به نزاع و نبرد پرداختند. یکی از جنگهای معروف طرفداران پروتستان با کاتولیک مذهبان، در دهه دوم قرن هفدهم میلادی به وقوع پیوست و در حدود سی سال به طول انجامید. در روز 23 مه 1618م، پروتستانهای چک که از محدود شدن آزادیهایشان توسط فردیناند دوم، امپراتوری مقدس روم نگران بودند، دو فرستاده وی را به قتل رساندند و به این ترتیب جنگهای سی ساله مذهبی در اروپا آغاز شد. این جنگها که عمدتاً در آلمان روی داد، فراز و نشیبهای زیادی داشت. در طول جنگ، کشورهای فرانسه، سوئد و دانمارک در حمایت از پروتستانها و دولت اسپانیا و امپراتوری روم به طرفداری از کاتولیکها وارد جنگ شدند. جنگهای سی ساله مذهبی اروپا در نهایت، با انعقاد پیمان وستفالی در سال 1648م خاتمه یافت، اما اسپانیا و فرانسه تا امضای پیمان پیرْنِه در سال 1659م با هم درگیر بودند. جنگهای سی ساله، علاوه بر ویرانی و تجزیه آلمان و نیز تضعیف امپراتوری مقدس روم، قدرت یافتن فرانسه را در پی داشت. در این جنگها اگر چه نزاع دیرینه دو مذهب کاتولیک و پروتستان نقش مهمی داشت، اما عواملی چون اختلافهای ارضی و سیاسی دولتهای این قاره نیز در شروع و ادامه جنگ، بسیار مؤثر بود.
23 می 1915
ایتالیا به عرصه جنگ جهانی اول ورود کرد. مهمترین تحول سیاسی در اروپا در نیمه اول سال 1915م، ورود ایتالیا به جنگ جهانی اول بود. ایتالیا در 23 مه 1915م، بدون دلیل موجه و فقط به امید بهرهبرداری سیاسی و توسعه قلمرو حکومت خود به اتریش اعلان جنگ داد. پس از چندی، دولت ایتالیا به امپراتوری عثمانی نیز اعلان جنگ داد و آتش جنگ را فروزانتر کرد. با این حال، علیرغم پیروزی متفقین، که ایتالیا در کنار آنان میجنگید، این کشور نصیبی از جنگ نبرد و با وارد کردن 5/5 میلیون نفر از مردم خود، به صحنه نبرد، نزدیک به هفتصد هزار ایتالیایی را به کشتن داد.
23 می 1949
جمهوری فدرال آلمان پس از جنگ جهانی دوم توسط متفقین تشکیل شد. پس از اشغال کشور آلمان توسط کشورهای متفق در پایان جنگ جهانی دوم، بر سر اداره و کنترل بخشهای آن، اختلافاتی روی داد که در سالهای 1948 و 1949م به بحرانی میان شوروی و سه کشور امریکا، فرانسه و انگلستان انجامید و زمینههای تقسیم آلمان را فراهم ساخت. در این میان، مهمترین تحولی که در روابط شرق و غرب، پس از تشکیل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روی داد، وحدت سیاسی و اقتصادی سه بخش اشغالی کشورهای غربی در آلمان و تأسیس دولت جمهوری فدرال آلمان است. تشکیل جمهوری فدرال آلمان در روز 23 مه سال 1949م در اجتماع نمایندگان بخشهای اشغالی سه کشور غربی در شهر بُن اعلام و دکتر کُنراد آدنائر رهبر حزب جدید التاسیس دموکرات مسیحی آلمان، که از اوایل قرن بیستم نقش فعالی در سیاست آلمان بازی میکرد در سن 73 سالگی به ریاست حکومت جدید آلمان انتخاب شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد